Cum (nu) s-au restituit proprietăţile confiscate de comunişti în România

joi, ianuarie 7, 2021 14:01
Posted in category Mass-media

Bogdan DavidescuAtunci când pupi cadavre, numite de unii şi moaşte, eşti analfabet funcţional sau analfabet de-a binelea, normal că votezi cum votezi. Când nu ştii nici măcar tabla înmulţirii, iar România, geografia şi istoria ei, este o nebuloasă pentru tine, este clar că, prin votul tău, vei nenoroci această ţară.

Mi-au rămas în memorie “inteligenţii” de alegători din Prahova (judeţul ăla ţiganizat în ultimul hal), comuna Şotrile, cei care l-au reales primar pe unul care, după ce a făcut sex cu o minoră, lucru perfect legal conform ultimelor modificări ale justiţiei, operate de PSD = ciuma roşie, a filmat partidele de sex, apoi a şantajat-o pe fată cu publicarea acestora. Şi a fost reales, neamule, în Românica, ţara aia unde prostia bubuie, iar ignoranţa este la ea acasă. Ăştia suntem! Ar fi bine dacă Oculta Mondială s-ar ocupa şi de noi. Da’ până şi ăştia ne ocolesc (este o glumă, evident, asta cu oculta mondială; precizarea este pentru imbecilii care mai cred asemenea tâmpenii).

Dar să revenim la tema materialului, cea din titlu. În Tîrgu-Jiu, prin 2004, era tot un astfel de primar, ales de “deştepţii” din acea zonă a României, înapoiată, roşie, ţiganizată, Fanarul României. Ce făcea respectivul citim într-un articol din 2004, apărut în “Academia Caţavencu” (nr. 657/2004)

Cîrciumaru înfundă cremenalu’

Pe feuda baronului Mischie s-a stabilit un record în materie de aplicare a legilor de restituire a proprietăţilor confiscate de comunişti.

Timp de doi ani şi jumătate, primarul din Tîrgu-Jiu, Florin Cîrciumaru, a refuzat să dea curs hotărârilor judecătoreşti ce stabileau repunerea în posesia proprietarilor a unor terenuri valoroase din localitate.

Conform datelor de la procuratură, Cîrciumaru riscă, în compensaţie, să facă la rândul lui doi ani de puşcărie. Ieftin, dacă ne gândim că numai terenurile revendicate de Diaconescu Rodica, Vonica Daniela, Irod Ion, Argintaru Ligia şi Cocioabă Sorin, de câteva mii de metri pătraţi, valorează în jur de 200.000 de dolari. Pentru 200.000 USD, poate sta, cum s-ar spune, doi ani în concediu.

Ca să nu se plictisească pe perioada detenţiei, alături de Cîrciumaru ar trebui să intre la răcoare toată garda de jurişti din primărie care l-au sfătuit să nu restituie terenurile, pe diverse motive.

Spre exemplu, unul dintre tertipurile juriştilor a fost ca terenurile virane să fie declarate domeniu public, pentru aceasta făcându-se pe ele mici utilităţi publice total inutile. Cum e aleea de pe strada Victoriei, amenajată şi asfaltată brusc pe un teren viran, taman când acesta era câştigat în instanţă de Ion Irod.

Acum înţelegem de ce, în raportul de activitate pe 2003, Mischie prezenta că a asfaltat 3.080 km, deşi drumurile din judeţ, toate însumate, dau doar 1.843 km. Adunase omul şi kilometrii de proprietăţi neretrocedate şi asflatate la o adică.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Cum (nu) s-au restituit proprietăţile confiscate de comunişti în România”

  1. Zap says:

    ianuarie 13th, 2021 at 1:03

    Mie trebuiau sa imi retrocedeze 6400mp teren intravilan in centrul orasului Galati pe care acum se afla 2 blocuri cu un total de 200 de apt.
    Valoarea din 1995 cand am cerut retrocedarea era de 164,000,000$ ( 6 zero-uri )

    Va las sa ghiciti cat am primit…

Adauga un comentariu