Cum pregatim iarna de vis a copiilor nostri

marți, octombrie 31, 2017 15:17
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniOdată cu răcirea vremii, apropierea iernii devine tot mai evidentă. Chiar dacă pentru şoferi este un anotimp destul de neplăcut, din cauza condiţiilor din trafic, iarna este un anotimp iubit de cei mici, pentru care fulgii de zăpadă sunt un adevărat cadou al copilăriei, al farmecului inocenţei specifice primilor ani ai vieţii.

Ce pot face părinţii pentru a nu le ştirbi copiilor din bucuria sosirii anotimpului rece. Desigur, zăpada nu este un cadou de la părinţi, ci ţine mai degrabă de capriciile naturii. Dar presupunând că ar veni multa dorita, de către copii, zăpadă, părinţii ar fi indicat să se gândească, dacă n-au făcut-o deja, la achiziţionarea unor saniute copii, ştiut fiind faptul că mersul la săniuş este unul dintre momentele copilăriei pe care-l trăieşti din plin şi nu-l uiţi toată viaţa. Şi azi îmi amintesc de pârtia copilăriei, pe care o foloseam în fiecare iarnă, cu o sanie improvizată, pe atunci neexistând sanie copii Bambino, cu caracteristici dintre cele mai diverse, uşor manevrabilă, ce poate constitui cadoul ideal pentru copiii noştri.

Mai ales dacă au învăţat bine şi au note mari, deoarece oferirea unui cadou nu trebuie făcută oricum, ci în contextul în care noi, ca şi părinţi, putem profita de acest moment pentru a-i convinge pe cei mici de adevărul pe care-l vor lua cu ei întreaga viaţă, anume acela că învăţătura, munca în general, aduce numai satisfacţii, doar o săniuţă când sunt mici, dar mult mai mult atunci când vor fi mari. Un părinte ce vrea binele copilului său trebuie să folosească orice prilej oferit de întâmplările vieţii pentru a sădi în sufletul şi mintea celui mic încrederea în puterile sale şi în talentul său, în faptul că niciodată efortul nu rămâne nerăsplătit.

Iar dacă aveţi bebeluşi, pentru care comunicarea verbală reprezintă încă o problemă, puteţi opta pentru saniute bebelusi. Şi în acest caz, nu uitaţi să faceţi nişte poze şi un filmuleţ cu săniuţa nouă şi să le-o arătaţi când vor fi ceva mai mari, deoarece este va fi o amintire nepreţuită pentru ei când vor fi adulţi. Adultul ce sunt astăzi priveşte uneori cu nostalgie la pozele de la vârsta de patru ani şi nici nu ştiţi cât mi-aş dori să mă întorc în acel timp şi să-mi privesc părinţii, care astăzi nu mai sunt, prin ochii copilului ce eram odată.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu