Cum să afișați viteza la Internet în bara de activități Windows (Taskbar)

duminică, decembrie 31, 2023 14:36
Posted in category IT

Viteza la Internet în bara de activități Windows (Taskbar)Desigur, viteza la Internet se poate afla şi afişa în multe moduri, dar cea mai la îndemână modalitate este să o aveţi în bara de activități Windows (Taskbar).

Pentru a afișa viteza la Internet pe bara de activități Windows, urmați paşii de mai jos.

Accesați site-ul MajorGeek pentru a descărca aplicaţia TrafficMonitor. Nu ocupă mult spaţiu pe hard disk (doar 2 MB), este open source şi compatibilă cu sistemele de operare Windows 7, 8, 10 şi 11. Aplicaţia este portabilă, adică nu trebuie instalată.

După ce extrageţi folderul din fişierul comprimat, veţi vedea un fişier executabil (systray, cred) pe care faceţi click dreapta şi acolo aveţi de ales între mai multe opţiuni: viteza reţelei Internet, CPU, utilizarea memoriei etc.

Pentru a afişa viteza la Internet, selectaţi Show Taskbar Window. Odată ce viteza la Internet apare în bara de activități, faceți click dreapta pe fereastra principală sau pe bara de activități și debifați Show Main Window. Astfel, viteza la Internet va apărea doar în Taskbar (bara de activităţi).

TrafficMonitor vă permite să alegeți conexiunea de rețea pe care doriți să o monitorizați și să modificați fontul afișajului, dimensiunea fontului, culoarea de fundal și unitatea de afișare etc. Toate acestea se pot modifica accesând Option Settings.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu