Romania bate SUA atunci cand vine vorba de conexiunea la Internet

luni, martie 2, 2015 21:42
Posted in category IT

InternetInternetul din România este de două ori mai rapid decât cel din SUA

Există un domeniu unde suntem mai buni ca americanii: conexiunea la Internet. Romania bate SUA atunci cand vine vorba de viteza la Internet. România are 60 Mbps, iar SUA 32.8 Mbps. Când vine vorba de viteza medie de descărcare a datelor, România este şi mai evident peste SUA: 60 Mbps vs. 28,9 Mbps. E adevărat, în toate celelalte domenii SUA e SUA și România e România. Citeam undeva, în urmă cu ceva vreme, că productivitatea muncii în SUA este dublă față de Germania și sunt puține șanse ca economia unei țări europene să se apropie de nivelul celei din SUA. Dacă așa stau lucrurile atunci când vine vorba de Germania, cea mai dezvoltată economic țară europeană, realizati cam ce diferență este între SUA și România. Legat de acest aspect, îmi amintesc de o remarcă a lui Dinu Patriciu (ce avea și bube, dar nu-i putem nega cunoștințele economice) ce spunea că nu are încredre decât în dolarul american, cel ce are în spate economia SUA, în timp ce euro, prin comparație, are în spate, printre alții, Grecia, o țară cu mari probleme, unde locuitorii voiau să trăiască bine prin muncă puțină și mitinguri multe (grecii, de exemplu, aveau sporuri salariale dintre cele mai ciudate: spor de zâmbet și spor de punctualitate, iar azi trăiesc din banii nemților).

România are cea mai bună viteză la Internet din Europa

Asta dacă nu punem Israelul ca țară europeană. După cum puteți vedea și în imaginea de mai jos, România este pe locul 6 pe plan mondial, dar are cel mai bun loc dintre țările europene.

Viteza Internet

Sursa

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Romania bate SUA atunci cand vine vorba de conexiunea la Internet”

  1. Cele mai vizitate pagini web din Romania | A șaptea dimensiune says:

    martie 23rd, 2015 at 21:53

    […] o țară frumoasă, păcat că-i populată, ar spune unii, si mai avem și viteza la Internet de invidiat, cea mai bună din Europa. Asa încât avem toate premisele să folosim acest derivat […]

  2. Informatii inedite despre Google | A șaptea dimensiune says:

    februarie 28th, 2016 at 14:03

    […] Romania bate SUA atunci cand vine vorba de conexiunea la Internet […]

Adauga un comentariu