Cum sa platim mai putin pentru combustibilul masinii (II)

duminică, ianuarie 29, 2017 10:29
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniÎntâi de toate, mașina trebuie să fie în stare perfectă de funcționare. Pentru a fi siguri de acest aspect, trebuia să apelăm la un service auto, cum ar fi, de exemplu, Service auto Almira Bucuresti sector 3 (https://autoalmira.ro/). După ce ne asigurăm de faptul că mașina noastră (sau a firmei) este în stare perfectă de funcționare, mai eliminăm din poveștile pe care le-am auzit de la tot felul de “specialiști”, legate de consumul de combustibil. Haideți să mai demontăm o altă tâmpenie destul de întâlnită în mintea unor șoferi, chiar și în zilele noastre.

“Scoate-o la punctul mort, atunci când cobori o pantă”, pentru a economisi combustibil, mai spun unii “specialiști” în ale șofatului. Nimic mai fals. Cu revizia făcută la zi, dacă nu este așa puteți încerca service auto revizii Opel (https://autoalmira.ro/), mașinile de azi nu prea mai seamănă cu cele de ieri. Ceea ce nu realizează “deștepții” care dau asemenea sfaturi este faptul că epoca mașinilor cu carburator sau cu pompă clasică de injecție s-a dus. De prin anii 1990, majoritatea mașinilor sunt echipate cu sisteme de gestionare a motorului (și nu numai) controlate electronic. Aceasta înseamnă monitorizarea senzorilor aflați pe motor și pe auxiliare, colectarea acestor date, interpretarea lor și, în final, pe cale de consecință, modificarea unor stări sau parametri. Cu alte cuvinte, vitezomanul Gică, ce și-a luat mașină mică, deși este un cocalar ce nu prea știe multe, degeaba scoate schimbătorul de viteze la punctul mort, mașina se va autoregla așa cum știe ea mai bine. Mașinile de azi au devenit suficient de “inteligente” încât să nu țină seama de comenzile aberante ale unor cocalari ajunși greșit la volan. Atunci când se coboară panta și pedala de accelerație nu este acționată, sistemul electronic al mașinii știe acest lucru și “taie” injecția de combustibil și nu este deloc nevoie de-a scoate mașina la punctul mort.

Revenind la revizia, importantă, a mașinii, pentru a vedea dacă bugetul vă permite o revizie urgentă, aruncați o privire și pe lista de preturi service auto Almira (https://autoalmira.ro/service-auto/).

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Cum sa platim mai putin pentru combustibilul masinii (II)”

 1. Adrian says:

  mai 31st, 2017 at 15:53

  Bun articol, multumesc pentru sfaturi.

 2. Isocar says:

  iulie 24th, 2017 at 14:16

  Interesanta ideea articolului, dar in domeniul auto sunt peste 100 de mituri despre cum sa ai grija de autoturism si majoritatea nu au nici un fundament.

 3. Marius says:

  decembrie 21st, 2017 at 14:01

  Foarte interesant, chiar m-a ajutat.

Adauga un comentariu