Cum sa platim mai putin pentru combustibilul masinii

vineri, ianuarie 27, 2017 19:04
Posted in category Diverse

Interior masinaCheltuielile legate de combustibilul mașinii pe care o folosim nu sunt deloc de neglijat. Depindem, financiar vorbind, de prețul, suficient de oscilant, al combustibilului. Odată cu trecerea anilor s-ar putea ca acest combustibil să devină din ce în ce mai scump, în condițiile scăderii rezervelor de petrol. Cum facem, totuși, să reducem consumul de combustibil al mașinii? Întâi de toate este bine ca mașina să fie în stare perfectă de funcționare. Și dacă sunt probleme cu funcționarea mașinii, putem alege să mergem la Arcom Service auto Bucuresti sector 4, acolo unde starea mașinii este verificată rapid și eficient, iar eventualele probleme sunt rezolvate în cel mai profesionist mod (este bine să vă faceți o programare, în prealabil).

Presupunând că mașina este în stare perfectă de funcționare, adică mașina este nouă sau ați apelat la sepecialiștii unui service auto Bucuresti, rămâne să renunțăm la miturile false despre condusul economic. Iată unul dintre acestea.

  • Dacă presiunea aerului în cauciucuri este mai mare decât cea recomandată de către constructor, mașina va consuma mai puțin combustibil
    Într-o vreme, această idee era răspândită printre șoferii posesori de folclor auto. Numai că autorii unor asemenea recomandări nu prea le au cu calculele. În realitate, lucrurile stau extrem de simplu și clar în felul următor: dacă se crește presiunea în pneu cu un bar peste valoarea nominală, scăderea consumului de combustibil este de aproximativ 0,5%. Și ca să ne facem o idee mai clară, la un consum de 6 litri/100 km, s-ar economisi “imensa” cantitate de 0,03 litri, adică un 20 de bani. Reversul monedei în căzul măririi peste limită a presiunii aerului în pneuri arată mult mai dureros: cauciucurile devin mai rigide, ceea ce conduce la scăderea confortului în timpul mersului, mai ales pe drumuri de proastă calitate, plus că se micșorează suprafața de contact dintre pneu și carosabil ceea ce va conduce creșterea distanței de frânare, în special la viteze mari, mașina fiind mult mai greu de controlat, în cazul unor frânări bruște sau viraje.

Iar dacă vă gândiți la o revizie pentru mașină, n-ar fi rău să prindeți ceva oferte, mai ales că există oferte speciale pentru revizii auto multimarca.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu