Cum se fura în România guvernată de PSD = ciuma roşie

duminică, februarie 20, 2022 9:39

Citat Tudor Chirila
Mihai Bârsescu, prosper om de afaceri din Târgu Jiu, a reuşit (în 2004 – n.m.) să ţepuiască statul cu câteva zeci de miliarde de lei (vechi – n.m.), cu ajutorul unei inginerii financiare pe care, deşi chiar şi un copil ar descoperi-o, inspectorii financiari din Gorj nu au sesizat-o (sau, în buna tradiţie mioritică, au luat şpăguţa, durându-i în fund de viitorul României – n.m.).

Ca persoană fizică, Bârsescu a vândut un imobil de 63 de miliarde de lei (vechi – n.m.), situat în centrul Târgu Jiului, firmei Gopi Com SRL din Arad. La puţin timp, firma Gopi Com SRL vinde acelaşi imobil, tot cu 63 de miliarde, firmei Sunpex SRL din Târgu Jiu, care aparţine (aparţinea în 2004 – n.m.) lui Ion Drajman, nimeni altul decât socrul lui Mihai Bârsescu.

Apoi socrul, prin firma Sunpex SRL vinde imobilul tot cu 63 de miliarde de lei firmei Alcpromet SA din Târgu Jiu, unde acţionari sunt soţii Bârsescu, adică ginerele şi fiica sa.

Prin aceste vânzări succesive, imobilul a ajuns de la o persoană fizică la o persoană juridică, în fond aceeaşi, adică familia Bârsescu.

Prin acest tertip, societatea Alcpromet a efectuat o compensare între TVA-ul rezultat din tranzacţia făcută cu imobilul şi alte obligaţii la bugetul de stat, pe care aceeaşi societate le avea. S-a executat astfel o fentare a statului şi o gol de câteva miliarde de lei (vechi – n.m.).

Simplu, la fel de simplu ca un dribling executat de Bârsescu pe seama inspectorilor financiari gorjeni, Marinel Nedeluţ şi Dumitru Udroiu, cu care Bârsescu a fost văzut jucând de multe ori câte o miuţă pe maidanele Gorjului, ca între buni prieteni. („Academia Caţavencu”, nr. 665/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu