Depresia, boala secolului nostru si situatia actuala

vineri, noiembrie 29, 2019 18:35
Posted in category Diverse

Tratarea depresieiO problema de natura psihica tot mai accentuata astazi este depresia. Din nefericire nu ne referim prin asta la tristetea de doua trei zile care apoi dispare. E deja vorba de starile care persista, ba mai mult care se agraveaza. Oricine poate constientiza ca problema cu care se confrunta este aceasta, fie pe cont propriu, fie cu ajutorul serviciilor de psihoterapie. Sunt persoane care nu stiu ce se intampla cu ele si aleg sa afle, consultand specialistul.

Astfel de servicii sunt puse astazi la dispozitia publicului vast, trebuie numai sa iti doresti sa faci primul pas in acest sens. Danielivan.ro este o recomandare in acest sens, psihoterapeutul oferind servicii de specialitate atat in cadrul cabinetului sau fizic, cat si sedinte online. Atat acesta, cat si orice alt expert care are studii de specialitate si experienta in spate pot alege o abordare corecta pentru problema cu care se confrunta fiecare persoana in parte, pentru ca impreuna sa gaseasca o modalitate de a depasi un astfel de episod.

Depresia, cum stau lucrurile in lumea in care traim

Nu e ceva neobisnuit sau cel putin nu mai este privita asta ca ceva anormal. Sa ai depresie este ceva comun, insa nu inseamna ca este si un lucru bun. Din contra, combaterea depresiei este o lupta pe care ar trebui sa o duca oricine este in aceasta situatie. Nu spun asta ca sa descurajez, din contra intentia este de a incuraja spre a lua masuri in acest sens. Nu te sfii sa apelezi la ajutorul unui specialist daca tu sau poate cineva drag tie prezinta simptome precum pierderea interesului pentru activitatile care candva nasteau pasiune si placere, senzatia de gol, hipersomnie sau insomnie, lipsa de speranta, sentimentul de vinovatie, anxietate, oboseala, chiar si ganduri suicidare atunci cand conditia este avansata.

E cel mai indicat ca aceasta afectiune sa fie prevenita decat sa se ajunga in stadiul de a fi necesara tratarea ei. Stiai ca potrivit estimarilor in jur de 15% din populatie ajunge sa sufere de depresie in fiecare an? Cele mai accentuate sunt cazurile femeilor, insa nici cele ale barbatilor nu sunt cu mult mai prejos.

Dupa cum ar afirma atat DanielIvan.ro, cat si orice alt specialist in domeniu, cu implicarea necesara si un pic de ambitie, nici o cauza nu poate fi catalogata ca pierduta. Stagiile pe care le poate cunoaste depresia sunt dintre cele mai variate, avand la baza cauze la fel de diverse: tulburare bipolara, depresie post partum, abuzurile din copilarie, distimia, chiar si sindromul premenstrual in cazul femeilor, tulburarea afectiv sezoniera, dar si depresia atipica.

Daca te orientezi online, vei gasi surse inepuizabile care iti vor furniza informatii despre depresie, despre tipurile care exista si care sunt de multe ori consecintele acesteia. Ceea ce trebuie insa ca fiecare sa faca este sa se concentreze pe solutie si nu pe problema. Numai in acest fel lucrurile se vor imbunatati. Ajutorul specializat precum cel oferit de danielivan.ro nu trebuie subestimat. Nici puterea comunicarii cu un expert nu trebuie vazuta cu susceptibilitate.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu