Despre accesorii şi echipamente sportive

duminică, septembrie 1, 2019 9:06
Posted in category Diverse

Accesorii sportiveToţi cei care am făcut sport, fie că e vorba de orele de educaţie fizică de la şcoală, fie că e vorba de sport profesionist, ştim cât de important este să ai un echipament sportiv adecvat. Tocmai de aceea, noi, cei care ne dorim echipamente sportive de calitate, dar la preţuri accesibile, putem opta pentru artsporttotal.ro, locul unde găsim aşa ceva.

Cum perioada în care trăim, spun unii, este a revoluţiei informaţionale, chiar mai importantă decât revoluţia industrială din urma cu câteva veacuri, online-ul va domina clar piaţa comerţului în următorii ani, dacă nu o face deja. Aşa încât, cu un comerţ electronic ce facilitează accesul la marile brand-uri ale planetei, putem apela oricând la un magazin online de accesorii si echipamente sportive, în cazul în care suntem implicaţi, ca amatori sau profesionişti, în fenomenul sportiv.

Cei care se ocupă de sport ştiu foarte bine că, pe lângă dotările principale din fiecare ramură sportivă, sunt foarte importante şi oarece accesorii sportive, fără de care practicarea unui sport ar fi, practic, imposibilă.

Şi dacă tot vorbim despre echipamente sportive, haideţi să vedem cum a apărut Adidas, una dintre cele mai cunoscute mărci de echipament sportiv din lume.

Dacă nu ştiaţi, Adidas este un brand german, care şi-a făcut apariţia pe lume în anul 1920. Popor inventiv şi creativ, germanii şi-au pus amprenta şi domeniul echipamentului sportiv. Mai exact, în acel an, 1920, în localitatea Herzogenaueach, un mic orăşel din Bavaria, Adolf Dassler a început să producă, în spălătoria mamei sale, pantofi sport. S-a chinuit el aşa vreo trei anişori, până când, în 1924, intuind potenţialul afacerii, i se alătură, în fabricarea pantofilor sport, fratele său, Rudolf Dassler.

Mai trec nişte ani şi vine Olimpiada de Vară din 1936, găzduită de Germania, iar cei doi fraţi au inspiraţia să-i pună în picioare pantofii sport creaţi de ei atletului afro-american Jesse Owen, cel care câştigă nu mai puţin de patru medalii de aur. Succesul sportivului atrage, evident, şi succesul celor care i-au asigurat echipamentul sportiv. Aşa se facă că pantofii sport produşi de fraţii Dassler devin cunoscuţi în mai multe ţări, iar cererile de astfel de pantofi sport erau tot mai mari, venind din toate colţurile lumii. Până la începerea celui de-al doilea război mondial, fraţii Dassler au ajuns să producă aproximativ 200.000 de perechi de ghete sport anual.

Războiul îi desparte pe cei doi fraţi, unul dintre ei, Rudolf, fiind adânc implicat în mişcarea nazistă, motiv pentru care este arestat de soldaţii americani. Aşa încât cei doi s-au despărţit în anul 1947, Rudolf Dassler optând pentru înfiinţarea unei alte firme, Ruda, care-şi va schimba numele mai târziu în Puma.

La rândul său, Adolf Dassler, cel care practic a început, în 1920, producerea pantofilor sport, înfiinţează, în 1949, compania Adidas AG, cu adi de la Adolf (“Adi”) şi das de la Dassler. Noua companie Adidas asigură, în 1954, la Campionatul Mondial de Fotbal, jucătorilor germani primele ghete cu crampoane detaşabile, Germania devine campioană mondială la fotbal, iar produsele firmei Adidas au tot mai multă căutare în lumea sportului. Şi acesta a fost doar începutul unui drum, străbătut cu succes până în ziua de astăzi de o marcă celebră în domeniul echipamentului sportiv, Adidas.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu