Despre amortizoare zgomot

marți, decembrie 20, 2022 7:38
Posted in category Diverse

Amortizoare de zgomot

Amortizoarele de zgomot reduc nivelul sunetului, riscul întreruperilor şi facilitează întreţinerea. Acestea au indicatori de avertizare încorporaţi, folosiţi pentru reduce riscul creşterii exagerate a contrapresiunii şi a identifica amortizorul de zgomot ce trebuie înlocuit.

Aici gasesti amortizoare zgomot de calitate.

Amortizoarele de zgomot dispun de un difuzor extern şi un difuzor intern mobil, care simplifică utilizarea difuzoarelor de zgomot. Amortizorul, prin tehnologia de construcţie, setează combinaţia optimă între debit şi reducerea zgomotului, prin folosirea unui filtru intern dinamic, care minimizează întreruperea operaţiilor.

Printr-un sistem cu două camere, amortizorul de zgomot posedă o nouă suprafaţă de filtrare, pe măsură ce vechea suprfaţă se colmatează. Acesta asigură o contrapresiune redusă şi o reducere eficientă a zgomotului. De asemenea, este prelungită considerabil durata de viaţă a amortizorului de zgomot.

La montarea amortizoarelor de zgomot, cum ar fi amortizor de zgomot de alama cu reglaj fin, trebuie luat în calcul conexiunea şi capacitatea de presiune. Nu este atât de importantă etanşarea filetului de conectare al unui amortizor, precum la alte echipamente asemănătoare. Aceasta deoarece rolul principal al amortizorului de zgomot este atenuarea sunetului la portul de ieşire, în timp ce permite aerului să se dilate prin acesta.

Amortizoarele de zgomot sunt uşor de montat şi se recomandă instalarea lor manuală. Volumul şi presiunea aerului reţinut sunt foarte importante la dimensionarea sistemului de aer. Fiind folosite pe porturile de evacuare ale supapelor, presiunea la nivelul amortizorului de zgomot nu este aceeaşi cu presiunea de alimentare, ci este mult mai mică, depinzând de cantitatea de aer ce se dilată.

În aceste condiţii, capacitatea de trecere a amortizorului de zgomot este un parametru important pentru evitarea contrapresiunii inutile în sistem. La o eventuală sensibilitate mare la contrapresiune, trebuie ales un amortizor de zgomot cu capacitate de trecere foarte mare. Capacitatea maximă de trecere prin amortizorul de zgomot se măsoară la o presiune de 5 bari. Debitul de trecere înseamnă cantitatea de aer eliberată de amortizorul de zgomot, fără a se declanşa, atunci când o supapă funcţionează continuu.

Aerul comprimat poate genera un nivel de zgomot ridicat, dăunător. La Tehnovest găsiţi cele mai performante amortizoare de zgomot, folosite pentru a reduce cât mai mult nivelul suntetului. Amortizoarele de zgomot reduc zgomotul generat de ventilarea supapelor pneumatice cu până la 30-35 de decibeli (dB), comparativ cu o ieşire fără amortizor de zgomot. Din experienţă, se ştie că o reducere cu 10 DB înseamnă practic o înjumătăţire a nivelului sunetului.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu