Despre bucatarie si mobilier de bucatarie

vineri, iulie 31, 2015 9:54
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniCaracteristicile unui mobilier

Mobila este cartea de vizită a unei locuințe. Atunci când alegem un mobilier sau altul pentru locuința noastră trebuie să avem în vedere următorii factori.

 • Funcționalitatea
  Cumpărăm un mobilier pentru a-l folosi. Este unul din cei mai importanți factori în alegerea mobilei preferate.
 • Confortul
  Mobila trebuie să asigure un gard sporit de confort.
 • Relaxarea
  Mobilierul este achiziționat și pentru relaxare, pentru nevoia noastră de bine.
 • Compartimentare
  Mobila oferă posibilitatea unei reașezări a obiectelor din spatiul locuinței noastre, astfel încât acesta să devină mai folositor și mai plăcut.
 • Culori și forme
  Aspectul vizual joacă un rol important în alegerea mobilierului. De multe ori alegem un anumit tip de mobilă deoarece suntem atrași de culori sau de formele respectivului sortiment de mobilier.

Ce înseamnă o bucătărie funcțională

Bucătăria este punctul central al oricărui cămin. Este cel mai dinamic spațiu din locuință, în care se adună de foarte multe ori toți membrii familiei. În vechime, bucătăria simboliza vatra casei, focul sacru, simbol al prosperității și abundenței. Este un mini-univers în care există în deplină armonie toate elementele primordiale: focul si apa, apoi vantul (aerisirea), fierul (ustensilele de bucatarie), lemnul si pamantul (blaturile, vesela, vasele din ceramica, lut). De ce depinde funcționalitatea unei bucătării? De câteva elemente precum: pozitionarea mobilierului, a aparaturii electrocasnice, stabilirea locurilor de depozitare, vizibilitatea si iluminarea, aerisirile, izolatiile, aburi, miros, fum, zgomot. Cum putem mări funcționalitatea unei bucătării? Dacă bucătăria are un spațiu relativ mic (doar câtiva metri pătrați), trebuie o amenajare ingenioasă pentru a-i mari funcționalitatea. Iată câteva posibile metode.

 • Blat (suprafata netedă) cu rol de masă
  Dacă bucătăria, fiind foarte îngustă, nu permite amplasarea uneim mese, se poate comanda un mobilier ce se poate extinde pentru a prelua și funcția de servire a mesei.
 • Ingredientele pentru gătit și ustensilele să fie ținute în compartimentele dulapurilor
  Pentru a nu da impresia unui spațiu aglomerat, putem comanda un mobilier în care să putem depozita ingredientele pentru gătit și ustensilele.
 • Usi glisante
  Ușile glisante creează impresia de spațialitate și în acest fel bucătăria noastră nu mai pare atât de mică.

Arta-mobilei.ro, dacă vrei mobilier de bucatarie de ultima generatie

S-ar putea să fie nevoie, la un moment dat, să cumpărați mobilier de bucătărie (mobilă de bucătărie). Fie sunteți la început și nu aveți așa ceva, fie cea veche trebuie înnoită. Știm foarte bine cu toții că lumea este într-o continuă schimbare. Ce era odată la modă nu mai este astăzi. Aceste adevăruri se păstrează și atunci când vine vorba despre mobilier bucatarie. La legătura anterioară găsiți mobilier de bucatarie de ultima generatie, așa cum ați văzut la vedetele zilei sau prin filme. Prețurile nu sunt de speriat, adică sunt accesibile. Aveți nu mai puțin 76 de modele de mobilier bucatarie, din care puteți alege exact modelul pe care-l doriți. Livrarea produselor comandate se face în toată tara, în București transportul fiind gratuit. Mai multe detalii despre livrarea mobilierului de bucătărie comandat găsiți pe site. Tot pe site puteți comanda multe alte produse din domeniul mobilei, inclusiv mobilier pentru spații comerciale. Mai găsiți și accesorii mobilă, saltele, plus elemente de finisaj și culori.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Despre bucatarie si mobilier de bucatarie”

 1. Gianina says:

  mai 25th, 2016 at 14:40

  Foarte util acest articol!

Adauga un comentariu