Despre carucioare pentru copii

vineri, iulie 31, 2015 11:05
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniAstăzi, căruciorul pentru copii este o prezență obișnuită și parcă nu ne-am imagina viața fără el. Însă, a fost o vreme în care acest produs atât de util nu exista, iar oamenii acelor vremuri foloseau cu totul alte metode pentru a-și deplasa copiii dintr-un loc în altul. Iată, mai jos, câteva repere ale aparitiei și evoluției căruciorului pentru copii.

Caruciorul pentru copii, încă un brand englez

  • În anul 1733, William Kent, arhitect englez, inventează primul vehicul pentru copii, ce putea fi tractat de un cățel, capră sau ponei.
  • În 1830, Benjamin Potter Crandall vindea primele cărucioare în America, ulterior fiul acestuia, Jesse Anmoul Crandall, a adus mai multe îmbunătățiri cărucioarelor standard, adăugându-le parasolar și suport de umbrele.
  • Începând cu anul 1840, cărucioarele pentru copii devin din ce în ce mai populare. Însă, primele cărucioare pentru copii aveau preturi exorbitante, așa încât puțini își permiteau să aibă așa ceva. Mai mult, siguranța copiilor era precară, cărucioarele fiind greoaie.
  • În anul 1848, Charles Burton construiește primul model de cărucior pentru copii fără tractiune animală, model ce putea fi împins de oameni. Tot Charles Burton este cel care deschide în Anglia o fabrică de cărucioare pentru copii.
  • În 1858, se deschide în SUA prima fabrică de cărucioare pentru copii, chiar dacă, la acea vreme, popularitatea lor în America era scăzută.
  • În 1889, William Richardson propune primul model de cărucior reversibil. La acest model, exista posibilitatea de a modifica poziția sezutului copilului cu fața sau cu spatele la parinte.
  • În 1965, Owen Maclaren, inginer aeronaut, realizează primul cărucior cu structură din aluminiu. Din acel moment, cărucioarele au fost mai usor de utilizat și de transportat.
  • În 1980, Philip Baechler a schimbat roțile căruciorului cu roți de bicicletă, reușind astfel să construiască primul cărucior jogging, datorită faptului că nu putea fi însoțit de copilul său în timpul orelor de jogging.
  • Inovațiile au continuat și s-a ajuns la carucioarele pentru copii multifunctionale de azi.

Caruciorcopii.ro, dacă vrei cărucior multifunctional pentru copilul tău

Sper că vă numărați printre cei care pun calitatea unui produs pe primul loc. Dacă este așa, cu siguranță veți aprecia carucioarele pentru copii 2 in 1 de la legatura anterioară. Gasiti modele dintre cele mai diverse, ca preț, formă, culoare, caracteristici, așa încât puteți alege modelul de carucior care se potrivește nevoilor voastre. De altfel, caruciorcopii.ro este un magazin online specializat în produse bebeluși, copii și mămici, fiind practic imposibil să nu găsiți orice produs de care aveți nevoie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu