Despre ceasuri

sâmbătă, iulie 8, 2017 9:38
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniEra o vreme, şi poate mai este, în care prezenţa unui ceas pe braţul cuiva însemna, de fapt, un brand, o emblemă, o caracteristică a personalităţii respectivei persoane. După cum astăzi poţi alege dintre ceasuri Fossil un anumit model, iar această alegere te caracterizează în ochii celorlalţi, în trecut, pe când piaţa ceasurilor de mână era mult mai sărăcăcioasă, un anume model de ceas oferea celor din jur o parte din imaginea personalităţii tale.

Îmi amintesc da faptul că, la un moment dat, în urmă cu mulţi ani, am reuşit să achiziţionez, mai pe sub mână, deoarece aşa erau timpurile atunci, un model de ceas mai deosebit, de care aveam mare grijă şi care îmi dădea o oarece satisfacţie sufletească ori de câte ori îl priveam. Ei bine, am remarcat atunci că toţi cei cu care mă întâlneam priveau cu admiraţie, sau invidie, bijuteria de ceas pe care o aveam la mână. În acele vremuri, nu erau ceasuri barbatesti aparţinând unor producători renumiţi, de unde să alegi un model de ceas potrivit cu gusturile şi bugetul tău. De regulă, precum multe alte produse din acele timpuri, te mulţumeai cu ce găseşti, iar găsitul era mai mult o chestiune de noroc sau/şi de relaţii. Cunoşteai pe cineva ce lucra în domeniul comercializării ceasurilor, cu siguranţă puteai face rost de un model de ceas diferit de cel al muritorilor obişnuiţi.

La fel de bine îmi amintesc de o intenţie nobilă dintr-un anumit moment. Anume să ofer unei prietene drept cadou un ceas pe care să-l poarte cu plăcere. Paradoxul acelei perioade era faptul că, dintre ceasuri dama, puteai găsi mult mai uşor modelul dorit, sau un model cât de cât acceptabil. Aşa încât, am mers la respectivul magazin, raion de ceasuri, cum se numea atunci, şi am căutat un model care să fie atrăgător, dar, în acelaşi timp, să-mi mai lase şi ceva bănuţi în buzunar (pe atunci banii erau mai mult cash, operaţiile bancare fiind ceva mai dificile şi birocratice). După câteva zeci de minute de meditat la alegerea modelului, am hotărât să cumpăr un model de ceas ce speram să facă impresie bună. Şi chiar a reuşit acest lucru, dar nici astăzi nu-mi dau seama dacă acel model de ceas a contat sau gestul de a oferi un cadou, nobil în esenţa sa.

Fie pentru noi, fie drept cadouri pentru cei dragi, cu siguranţă, azi, putem alege un model dintre zecile, poate chiar sutele, de modele de ceasuri, pe care să-l purtăm cu drag sau să-i facem fericiţi pe cei apropiaţi.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu