Despre uşi de interior, uşi de exterior şi nu numai

duminică, decembrie 19, 2021 10:50
Posted in category Diverse

usi-bune.roFiecare dintre noi priveşte viaţa prin prisma celor trăite şi/sau citite. Poate şi prin prisma celor auzite şi/sau văzute, acestea fiind, evident, o parte din cele trăite. Astăzi vom vorbi despre uşi de interior, uşi de exterior, uşi din lemn. Înainte de a intra în latura practică a subiectului, o să abordăm puţin latura metaforică a noţiunii de “uşă”.

Aţi auzit probabil multe maxime, aforisme şi proverbe în care se vorbeşte despre uşi. “Când o uşă se închide, o altă uşă se deschide”, “Nimeni nu e uşă de biserică” sau “Cu politeţea poţi deschide multe uşi” sunt doar câteva ziceri în care uşa este personajul principal. Uşa, în evoluţia gândirii umane, simbolizează trecerea. Trecerea dintr-o lume în alta, dintr-un mediu în altul, dintr-o stare în alta. Este cheia devenirii întru fiinţă, cuprinde pragul la care trebuie să ajungi pentru a efectua saltul spre mai bine, spre mai frumos, spre o altă dimensiune (chiar spre “a şaptea dimensiune”).

Când eram copil şi, ca orice copil, aveam temerile şi fricile mele, unul dintre visele din care mă trezeam transpirat, dar care apărea rar, foarte rar, din fericire, era acela în care fugeam înspăimântat de ceva rău, ajungeam în faţa unei uşi şi acea uşă rămânea închisă. Băteam îngrozit, strigam, ceream ajutor, dar uşa era impasibilă la spaima mea. Până într-o zi, de fapt într-o noapte, în care, miraculos, uşa s-a deschis şi, spre bucuria mea, am putut intra. Mai mult, dincolo de uşă mă aştepta cineva drag, chiar mama, cea care, precum orice mamă iubitoare, m-a mângâiat pe creştet şi mi-a spus “Puiul mamii, aici vei fi în siguranţă, vei fi fericit şi protejat”. După acel vis frumos, n-am mai ajuns niciodată, în vis, în faţa unei uşi care nu se deschide. E adevărat, între timp m-am făcut mare şi, uneori, mi se închid alte uşi în nas, dar aceasta este altă poveste.

Revenind la realiteatea cotidiană, uşa o privim, de cele mai multe ori, prin prisma laturii sale practice. Ne place să avem o uşă frumoasă, precum cea din imaginea de mai sus, în faţa căreia să rămânem câteva momente tăcuţi, s-o admirăm în tăcere şi să ne spunem, poate, cu mândrie “Da, aceasta este uşa mea, uşa căminului meu, uşa care face trecerea spre oaza mea de linişte, siguranţă şi confort”. Iar o astfel de uşă, un astfel de model de uşă, din lemn, are puterea estetică şi puterea practică de a ne proteja de intemperii, de a ne face să ne simţim bine, de a asigura trecerea dintr-o lume în alta, dacă o privim metaforic.

Societatea în care noi trăim astăzi, dincolo de părţile sale mai puţin bune (totuşi, trebuie să realizăm că nu există o societate perfectă), are imensul avantaj că putem alege. Putem alege mai ales dintr-o multitudine de produse şi servicii. Este şi cazul uşilor de interior, uşilor de exterior, uşilor din lemn. Dacă primul model nu este pe gustul nostru, putem alege un alt model, precum cel din imaginea de mai jos, aceasta fiind o alegere la fel de inspirată, deoarece, nu-i aşa, gusturile nu se discută.

Indiferent ce alegem, un lucru este sigur: alegem produse de calitate, la preţuri accesibile. Personal am încredere în aceste produse, altfel nu aş scrie despre ele, iar dacă şi voi aveţi încredere în alegerile mele (iar dacă nu aveţi, puteţi verifica singuri) comandaţi produse de la usibune.ro. Nu o să fiţi dezamăgiţi, dacă mergeţi pe mâna lor. Sunt de încredere, au produse realizate la standardele cele mai înalte, sunt o alegere inspirată în domeniul uşilor de interior sau al uşilor de exterior.

Dacă doriţi să luaţi legătura cu această firmă, iată şi datele de contact.

MAGAZIN COLENTINA

Şoseaua Colentina, nr. 331A, sector 2, Bucureşti, România

Telefon: 021 2411353

Telefon: 0723 184 995

Viorel Cozma

MAGAZIN VALEA CASCADELOR

Str. Valea Cascadelor, nr. 23, sector 6

Expotop Construct, stand A3

Telefon: 0763 681190

Eugen Oprescu

E-mail: office@usi-bune.ro

usi-bune.ro

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu