Echipamente de reciclare pentru o dezvoltare economica durabila

miercuri, octombrie 18, 2017 18:20
Posted in category Diverse

Tot mai multe societati comerciale romanesti au ajuns ca sa inteleaga in ultima vreme cat de important este ca sa recicleze si sa gestioneze deseurile rezultate din activitatea pe care o desfasoara, daca isi doresc o dezvoltare economica durabila.

Tocmai din acest motiv incearca sa se doteze cu cele mai potrivite echipamente, in limita bugetelor de care dispun, pentru a procesa in prima etapa, cu randament maxim, materialele refolosibile pana in momentul in care acestea vor fi preluate de catre firmele de profil.

Orice agent economic are nevoie de o presa de balotat materiale refolosibile

O presa de balotat deseuri este, fara indoiala, un utilaj de prima necesitate in acest sens, deoarece ea are capacitatea de a strange in baloti diversele materiale reciclabile ce urmeaza a fi trimise ulterior la agentii economici ce activeaza in domeniul reciclarii propriu-zise.

Presa de balotat deseuri

Exista prese de balotat de dimensiuni diverse, asa incat, in functie de necesitati, exista utilaje proiectate pentru volume mici de deseuri, ce se pot manipula foarte de simplu, de catre un operator ce nu trebuie sa urmeze cine stie ce cursuri speciale in aceasta privinta, precum si prese de balotat pentru cantitati medii si mari de materiale reciclabile rezultate din procesele continue de productie industriala.

3 avantaje ale unei prese de balotat deseuri performante:

  • este un imbold de a recicla mai multe materiale rezultate din activitatea desfasurata;
  • mediul de lucru va fi mai curat si mai ordonat, ceea ce va reduce riscurile de incendii, furturi, precum si proliferarea daunatorilor (rozatoare, gandaci);
  • reduce costurile cu forta de munca, inclusiv cu paza acestor materiale reutilizabile.

Daca o presa de balotat este imperios necesara in orice societate comerciala, la fel se poate spune si despre un tocator de deseuri.

Tocatoarele de materiale reciclabile, echipamente utile agentilor economici

Producatorii de echipamente destinate reciclarii materialelor au in oferta tocatoare deseuri de diferite marimi si puteri, specializate in maruntire.

Tocator deseuri

Pentru omul obisnuit, un tocator deseuri este un utilaj care transforma in bucatele mici diverse documente importante, dar familia acestor echipamente este mult mai vasta.

Concomitent cu amploarea pe care a luat-o industria reciclarii peste tot in lume, modelele de masinarii destinate ca sa marunteasca cu rapiditate diverse materiale s-au inmultit exponential.

Tipuri de tocatoare materiale reciclabile:

  • tocatoare cu debit incrucisat;
  • tocatoare cu doi sau mai multi arbori care utilizeaza diferite metode tehnologice pentru realizarea acestei operatiuni de maruntire.

Maruntirea deseurilor este un lucru obisnuit in mai toate societatile comerciale, indiferent de domeniul in care acestea isi desfasoara activitatea: agricultura, industrie, HoReCA.

Balotarea nu se poate realiza eficient decat daca materialele reciclabile de marimi mari sunt transformate in bucatele mai mici.

Chiar si in cazul in care nu se procedeaza la balotarea ulterioara, o maruntire permite un transport simplificat al deseurilor la statiile de reciclare.

Uneori avem de-a face concomitent cu o maruntire si o zdrobire.

In functie de necesitatile pe care le are, orice agent economic din tara noastra poate ca sa isi comande chiar de la companiile ce comercializeaza echipamente de reciclare prese de balotat si tocatoare deseuri de la producatori renumiti pe plan international, convenabile ca pret.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu