Edituracrisan.ro, daca vrei carti pentru copii

luni, aprilie 17, 2017 8:50
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniMircea Eliade spunea, glumind puțin, despre cărți că te fac să-ți pierzi timpul în mod inteligent. De fapt, nu este chiar o pierdere de timp decât în măsura în care citești tot soiul de lecturi frivole, din care nu rămâi cu mare lucru. La copii este, însă, cu totul altceva. Cartile pentru copii, mai ales cele propuse de edituracrisan.ro, au menirea să-l ajute pe cel mic în dezvoltarea armonioasă a personalității, în înțelegerea lumii în care va trăi. Fără o dezvoltare a limbajului, limba română, limbi străine, limbaj științific, nu se poate vorbi despre un întreg armonios, despre o persoană aptă să facă față provocărilor societății de astăzi, o societate informațională, o societate extrem de dinamică, în care schimbările sunt frecvente, iar a ține pasul cu ele a devenit o necesitate.

Dintre cărțile pentru copii ce se pot comanda pe edituracrisan.ro, mi-au atras atenția trei titluri, despre care va fi vorba ceva mai la vale. Înainte de aceasta, aș mai remarca prețurile reduse la toate titlurile de cărți, inclusiv posibilitatea de a comanda și cărți ceva mai uzate, dar care au un preț mult redus. Până la urmă, nu contează de unde aflăm anumite informații, starea cărții respective adică, important este să o folosim eficient în demersul nostru intelectual. Iată și acele titluri de care aminteam.

  • Dini, curajosul pui de dinozaur este o poveste despre prietenii, adevărate și false, despre curaj și lașitate, despre puterea a a-ți învinge teama și de a-ți croi drumul spre o destinație sau alta. Și dacă tot vorbim despre dinozauri, nu ar fi rău să ne amintim cauza dispariției acestora: un asteroid uriaș care a întâlnit Terra. Se pare că Universul în care suntem, singurul de care avem cunoștință, nu este atât de sigur pe cât ne-am dori, iar cel mai mare pericol care pândește omenirea, în afara unui posibil război nuclear sau o molimă devastatoare, este reprezentat de întâlnirea Pământului cu diverse obiecte venite din Spațiu.
    Edituracrisan.ro, daca vrei carti pentru copii
  • Castelul povestilor este titlul ideal pentru copiii care au împlinit cel puțin 4 anișori. Pe aceștia îi va duce într-o lume de basm, în care personajul principal va lupta cu cei răi pentru un scop nobil, iar acest drum, presărat cu multe momente educative, va fi parcurs de copilași cu multă curiozitate și imaginație, ingrediente necesare unei copilării fericite. Până la urmă, și viața fiecăruia dintre noi este o poveste cu bune și rele, cu personaje pozitive și negative, cu lupta dintre bine și rău, cu încercările repetate, reușite sau nu, de a ajunge la o anumită destinație.
    Edituracrisan.ro, daca vrei carti pentru copii
  • Adrian, iepurașul dolofan este o altă poveste palpitantă, pentru copiii care au împlinit cel puțin trei anișori, în care personajul principal pornește într-o aventură a cunoașterii, pășește într-o lume nouă, așa cum fiecare copil face primii pași într-o lume nouă, într-un peisaj necunoscut, într-o aventură a cunoașterii. La fel vor face și atunci când vor fi mari, își vor alege drumul, își vor stabili traseele, își vor doza riscurile pentru ceea ce se poate numi “aventura vieții”. Cu bune sau rele, viața este un drum al cunoașterii, mai ales de sine, un drum al desăvârșirii, un drum al alegerilor de tot felul, un drum al descoperirilor. Este exact genul de poveste care pregătește copiii pentru adevăratul drum parcurs atunci când vor fi mari.
    Edituracrisan.ro, daca vrei carti pentru copii

Mai multe informații despre cărțile pentru copii, dar si datele de contact, le puteți găsi dacă intrați pe Facebook Editura Crisan.

În final, îmi permit să-l citez pe Mihai Eminescu, cel care spunea despre citit și cărți: “Citește! Numai citind mereu, creierul tău va deveni un laborator nesfârșit de idei și imaginații.” Și ce multă dreptate avea, și are, poetul național.

Carti pentru copii? Edituracrisan.ro

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu