evolutiadan.ro, articole bovine pentru ferma sau gospodaria ta

vineri, ianuarie 30, 2015 21:17
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniÎn acest material, dragii mei, povestim despre un magazin online unde puteți vedea și comanda articole pentru bovine (produse pentru animale în general). Crescătorii de animale știu cel mai bine cât de importantă este productivitatea unei ferme. Tocmai de aceea, este nevoie de articole pentru bovine de cea mai bună calitate, echipamente moderne și eficiente pentru zootehnie. Pe site (click pe link-ul anterior), găsiți o gamă largă de produse utile, performante și atât de necesare în activitatea zilnică. Produsele sunt importate de la principalii producători de echipamente zootehnice din Europa, fiind realizate la cele mai înalte standarde de calitate. Haideți să vedem câteva din aceste produse.

De exemplu, puteți opta pentru Adăpătoare JFC 80 l cu bilă împotriva înghețului (accesati legătura de pe imaginea de mai jos). Este o adăpatoare izolată, anti-ingheț, cu 2 compartimente, având o capacitate de 80 litri. Este ideală pentru adăparea bovinelor, fiind fabricată din polietilenă de înaltă calitate. Funcționează pe principiile unui termos, adică pereți dubli, izolați cu spumă din polietilenă, astfel încât apa este ferită de îngheț, chiar și la temperaturi de – 30 grade Celsius. Iar vara apa nu se încălzește. Cele două bile din adăpătoare se ridică la suprafață, izolează și previn murdărirea apei. Nivelul apei este reglat din supapa plutitoare. Se curăță ușor datorită diametrului mare de golire a apei. Se pot adăpa 35 – 40 capete bovine/ adăpătoare.

Pe lângă articole pentru bovine, puteți comanda și alte produse din următoarele categorii: gard electric, mașini tuns animale, articole pentru ovine și caprine, articole pentru porci, articole pentru cai, clopote, cizme, articole pentru prelucrarea laptelui, cântare, covoare de grajd etc. Și daca tot vorbim de produse pentru bovine, poate știți, poate nu, iată ce ne spune Wikipedia despre hrănirea vacilor.

„Stomacul vacii are 4 compartimente: burduf, ciur, foios și cheag. Această alcătuire specifică reprezintă o adaptare la hrana cu un procent ridicat de celuloză, din masa vegetală păscută și înghițită repede. Burduful, voluminos, are o capacitate de pană la 90 de litri; în el se depozitează iarba. Ciurul are pereții cu aspect de faguri asemănător cu o rețea, de unde și denumirea. Foiosul are pereții cu pliuri, iar în cheag care ar fi omologul stomacului cunoscut de noi, se produce sucul digestiv.

Când paște vaca apucă iarba cu buzele, o strânge cu limba într-un mănunchi și, o retează cu incisivii care se sprijină pe lama cornoasă. Iarba se adună în burduf. Când acesta se umple, vaca îsi găsește un loc de odihnă si începe să rumege; ea este un ierbivor rumegător. Iarba revine sub forma de bol din ciur în gură, unde este bine mestecată și rumegată, prin mișcările mandibulei la stânga și la dreapta. Iarba mestecată și îmbibată cu salivă trece de data aceasta în rețea, foios și de aici în cheag, unde se continuă digestia care se termină în orificiul anal (unde se termina resturile nedigerate prin materii fecale).”

Sper că ați reținut și notat evolutiadan.ro, magazinul online unde trebuie să ajungem dacă dorim produse pentru bovine la cele mai înalte standarde de calitate.

Adaptor bovine
ARTICOLE BOVINE – Evolutia Dan

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu