Filtre pentru Land Rover, Jeep, Jaguar, Dacia Duster

duminică, decembrie 27, 2020 11:32
Posted in category Diverse

Filtru aer Range RoverVine o vreme când anumite componente ale maşinii, numite generic consumabile, trebuie schimbate. Sau dorim să adăugăm noi facilităţi maşinii noastre, pentru un plus de confort. Dacă sunteţi posesorul unui model de maşină precum cel din titlu, sau eventual Kia Sportage, Isuzu D-Max, Ford Ranger, Hyundai Tucson, acest material s-ar putea să vă fie util. Ca unul care am cumparat filtre de pe landatelier.ro, aş putea spune că este cea mai bună alegere.

Cum realizăm că filtru de aer trebuie înlocuit

În primul rând, ar trebui să ştim că filtrul de aer curăţă aerul care ajunge la motor. În timp, acest filtru se poate înfunda. Semnele că avem un filtru înfundat la maşină apar sub forma rateurilor al motor, un consum ridicat de combustibil, plus alte zgomote ciudate.

Dacă aţi fost buni la cursul de fizică, din liceu în principal (nu vorbim aici despre inginerii auto, care nu au nevoie de aceste explicaţii), probabil ştiţi că, pentru a crea energie, motorul unui maşini combină aerul atmosferic şi carburantul în camera de ardere. Ei bine, aerul atmosferic poate conţine praf, gunoaie, insecte etc. şi aici intervine filtrul de aer care filtrează aerul împiedicând impurităţile din aer să ajungă la motor şi să-l distrugă. Odată cu trecerea timpului, mai precis cu trecerea sutelor de ore de funcţionare a maşinii, filtrul de aer se murdăreşte şi se înfundă, iar în consecinţă trebuie schimbat.

Când trebuie înlocuit filtrul de aer

Depinde de modelul maşinii, de modul de utilizare. Informaţia se găseşte în cartea tehnică a maşinii. Firma producătoare precizează la ce interval de timp sau număr de kilometri parcurşi trebuie schimbat filtrul de aer. De regulă, filtrul de aer se schimbă la fiecare 16.000-24.000 de kilometri parcurşi sau la fiecare 12 luni. Totuşi, dacă circulaţi în mod frecvent în zone cu mult praf, în special zonele rurale au aşa ceva, este recomandabil să schimbaţi filtrul de aer la fiecare 10.000 de kilometri sau atunci când faceţi revizia generală la maşină. Filtrul de aer trebuie schimbat mai des şi dacă circulaţi în zone aglomerate, cu trafic greoi, unde maşina trebuie oprită şi pornită de foarte multe ori.

Filtru aer Range RoverCâteva semne, date de maşină, că filtrul de aer trebuie înlocuit

  • Consumul ridicat de combustibil. Este un semn clar al necesităţii înlocuirii filtrului de aer. Aceste fiind înfundat, cantitatea de oxigen ce ajunge la motor este insuficientă şi atunci compensează cantitatea mică de oxigen primită printr-un consum mai mare de combustibil.
  • Rateuri ale motorului. Pentru că aerul care ajunge la motor nu este suficient, acesta va elimina combustibil nears iar pe ţeava de eşapament va ieşi un fum negru. Motorul va porni greu şi întrerupt.
  • Zgomote neobişnuite la motor. Atunci când maşina staţionează cu motorul pornit, în mod normal vibraţiile motorului trebuie să fie subtile. Dacă vibraţiile sunt puternice sau motorul se “îneacă”, cauza poate fi un filtru de aer înfundat, ce poate conduce la deteriorarea sau stricarea bujiei.
  • Martorul de verificare a motorului se aprinde pe bord. În condiţiile în care cantitatea de aer este insuficientă, se acumulează depozite de carbon în motor şi este declanşată aprinderea martorului de verificare a motorului pe bord. În acest caz, trebuie mers urgent la un atelier auto, unde să fie verificat filtrul de aer şi să fie stabilit diagnosticul.
  • Filtrul de aer este murdar. Un filtru de aer murdar are acumulate cantităţi de praf şi murdărie şi în consecinţă trebuie înlocuit.
  • Reducerea puterii maşinii. Dacă motorul nu primeşte suficient aer, puterea maşinii, în momentul apăsării pedalei de acceleraţie, are întreruperi. Cauza este filtrul de aer înfundat, iar înlocuirea acestuia cu unul nou va rezolva problema.
  • Din ţeava de eşapament ies fum negru şi flăcări. Arderea incompetă a combustibilului din cauza unui filtru de aer înfundat are drept rezultat combustibil nears ce iese de pe ţeava de eşapament. Şi în acest caz este nevoie de schimbarea filtrului de aer.
  • Miros de combustibil atunci când porneşti maşina. Dacă sistemul de combustie şi carburatorul nu primesc suficient oxigen, atunci când porneşti maşina, combustibilul nears iese prin ţeava de eşapament generând un miros puternic de combustibil. Acesta este un semn clar al faptului că e timpul să înlocuieşti filtrul de aer.

Dacă doriţi să comandaţi filtre de cea mai bună calitate, iată datele de contact.

Telefon piese: 021 252 88 67 sau 0721 020 137 sau 0725 511 422

Telefon service: 0731 896 285 sau 0727 321 859

E-mail: office@landatelier.ro

Adresa: Land Atelier SRL, Bucureşti, sector 2, Şoseaua Pantelimon nr. 1, lot 1, corp de clădire C15, parter.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags:

Adauga un comentariu