Firma recrutare personal

duminică, decembrie 31, 2017 10:17
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniChiar dacă unii dintre noi nu au o legătură directă cu ipostaza de manager de firmă, realizăm importanţa alegerii personalului care va lucra în acea firmă. Cu alte cuvinte, este important sa gasim o firma recrutare personal, cea care se va ocupa de selecţia viitorilor angajaţi, cei de care depinde viitorul mai luminos sau mai întunecat al firmei respective. Secretul succesului proiectelor noastre de afaceri constă şi în alegerea celor care sunt alături de noi, colegii noştri, în momentele mai gresle sau mai uşoare ale evoluţiei afacerii în timp.

Îmi povestea un prieten, ce este responsabil de mai multe proiecte de afaceri, că cel mai greu i-a fost să aleagă oamenii potriviţi pentru schema de personal. La început, toţi păreau dispuşi să-şi pună în valoare capacităţile, de efort şi intelectuale, pentru bunul mers la firmei. Dar, în timp, s-a dovedit că nu toată lumea face faţă cerinţelor unui post sau altul. Mai mult, îmi povestea prietenul meu, unele firme au început să scârţâie tocmai din cauza faptului că unii angajaţi erau total nepotriviţi pentru respectivele posturi. Cum povestea reală este din urmă cu vreo 15 ani, iar pe atunci nu existau firme de recrutare personal specializate, într-un număr suficient şi de o calitate indiscutabilă, precum există astăzi, era o problemă să nimereşti exact omul potrivit la locul potrivit, în schema de personal gândită de managerul firmei.

Numai că drumul nu se opreşte odată cu alegerea personalului firmei. Mai trebuie să-i şi motivezi pe angajaţi, mai trebuie să-i convingi să rămână la firma ta, să nu plece, eventual, la firmele concurente. Prietenul meu îmi mai povestea că, şi-a dat seama în timp, pentru a-şi convinge angajaţii să rămână în cadrul firmelor sale, a trebuit să-i fidelizeze, deoarece un angajat mulţumit nu va pleca niciodată de la firma unde lucrează. Pentru aceasta, a oferit angajaţilor pachete de beneficii suplimentare, precum: tichete de masă, asigurări de viaţă, abonamente la clinici private sau la săli de sport.

Discutând cu angajaţii, prietenul meu manager a realizat că cea mai mare problemă cu care se confruntă angajatul unei firme în ziua de astăzi este realizarea unui echilibru între viaţa personală şi cea profesională. Aici discuţia este mai largă, iar cele mai afectate de acest aspect al problemei sunt femeile. O femeie este, în multe cazuri, obligată – de viaţă, de partenerul de viaţă – între profesie şi familie. Ideal ar fi să împarţi în mod echilibrat timpul între membrii familiei şi proiectele profesionale. Dacă eşti o femeie puternică, împlinită profesional şi sentimental, reuşeşti să le faci pe amândouă. Dacă nu, eşti pusă în situaţia destul de neplăcută să alegi: ori familia, ori profesia. Pentru a nu se ajunge aici, unele firme acordă angajaţilor un program de lucru flexibil, implicit posibilitatea de a lucra acasă la unele proiecte, în acest fel angajatul fiind mai mult timp alături de cei dragi. Iar un angajat mulţumit sufleteşte va da, cu siguranţă, un randament maxim.

Dar fidelizarea angajaţilor poate merge şi mai departe. Un angajat valoros trebuie păstrat în firmă, prezenţa lui fiind garanţia succesului firmei în anii ce vin. Probabil ştiţi, sau nu, dar în marile firme IT ale Terrei, un hacker care sparge un program, intră într-o reţea, descoperă vulnerabilităţile unui sistem de operare este, de regulă, angajat la respectiva firmă IT. Sunt o sumedenie de cazuri petrecute în ultimii ani, atunci când hackeri celebri au ajuns să aibă funcţii importante în firme IT cărora, iniţial, le-au creat mari probleme. De exemplu, pentru angajaţii valoroşi, o firmă mai poate acorda discount-uri al restaurante, tarife speciale la anumite hoteluri, oferte pentru achiziţia unor anumite autovehicule. Nimic nu este prea puţin pentru a-i convinge pe cei mai buni oameni din firma ta să-ţi rămână alături.

Pentru alte informaţii legate de firmele de recrutare personal, vizitaţi pagina de Facebook IntegraHR.

Iată şi datele de contact.

Str. G-ral Dragalina, nr. 81, etaj 1
Cluj-Napoca, Cluj
Romania

Tel. mobil: 0720 024 206
Tel. fix: 0771 096 596
E-mail: office@integrahr.ro

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu