Fizica, stiinta fenomenelor care ne inconjoara

marți, august 13, 2019 10:47

Manual Fizica, clasa a VI-aNe confruntam cu tunete, fulgere si trebuie sa invatam sa schimbam un bec. Circuitele electrice ne asigura confortul cotidian, iar intelegand legile fizicii ne conservam integritatea, adica nu ne punem in pericol pe noi si pe cei dragi.

Trebuie sa stim ce materiale conduc electricitatea foarte bine si care au capacitatea de a o izola, cum apar seismele si ce masuri de precautie trebuie sa luam sa nu ne ranim grav in timpul lor.

Fizica ne prezinta pentru prima data notiunea de gravitatie si valoarea acesteia, mecanismul de functionare a diferitelor motoare.
Acesta disciplina utila si interesanta poate fi abordata din trei perspective.

  1. Fizica distractiva. Exista chiar optionale pe aceasa tema, iar elevii abia asteapta sa vina ora de fizica.
  2. Fizica practica, de masa. Elevilor li se formeaza deprinderi elementare cu care se vor intalni toata viata, in gospodarie, la locul de munca.
  3. Fizica de performanta pentru cei care merg la olimpiade si doresc sa urmeze o facultate de profil.

Debutul fizicii are loc in clasa a VI-a, la gimnaziu, de aceea de dragostea pentru acesta stiinta sunt responsabili doi factori: profesorul si Fizica clasa 6. Un manual fara imagini atractive, fara explicatii traduse pe intelesul elevilor ii indeparteaza pe acestia de fenomenele cu care se vor intalni toata viata.

Manualul incepatorilor trebuie sa fie pe inteles si atractiv. Manuale foarte bune de Fizica clasa a 6-a se gasesc pe site-ul librariei Delfin.

Aici se afla la vanzare manuale pentru toate disciplinele de studiu la nivel gimnazial si liceal de la editurile renumite. Cand discutam despre carte scolara si despre pregatirea examenelor nationale, intra in competitie editurile: Delfin, Corint, Aramis, All Educational, EDP, Grup Editorial Art.

Libraria Delfin este in primul rand un critic obiectiv al manualelor scolare si dupa aceea un comerciant. Referentii alcatuiesc un clasament al manualelor, iar la vanzare sunt acceptate numai cele de calitate premium.

Si la capitolul manuale fizica clasa 6 libraria sta foarte bine, iar parintii le pot comanda elevilor ca sa le astampere curiozitatea 2-3 manuale de la cele mai bune edituri.

Cand eram eleva, toata vacanta ardeam de curiozitate sa vad ce voi studia la noile discipline. Din pacate, greu se puteau procura carti scolare atunci, dar acum ele sunt la discretie si se pot comanda de la domiciliu, fara eforturi mari.
Nu trec mai mult de 3 zile lucratoare de la plasarea comenzii si cartile sunt livrate la domiciliu.

Nu am invatat cata fizica a trebuit, de aceea cand se vorbeste despre anumite motoare tac, sa nu ma fac de ras. Acceleratia, viteza, masa, anumite formule sunt incurcate rau de tot pentru mine si fug de astfel de discutii.

Sigur, nu putem sa fim savanti si sa stim totul, dar trebuie sa stim esenta din toate disciplinele de studiu.

Tocmai de aceea manualele de fizica pentru gimnaziu trebuie sa stea la indemana in casa si sa ne scape de situatiile jenante.

Acum este timpul sa alegeti si sa comandati manualele de fizica atat de necesare de pe site-ul librariei Delfin si sa le starniti pofta de studiu copiilor vostri!

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu