Huse telefoane – unde, cum, de ce

duminică, decembrie 26, 2021 18:55
Posted in category Diverse

Husa SamsungMai am o poveste pentru cititorii acestui site. Despre huse telefoane dar nu numai.

Vin dintr-un timp în care telefonia mobilă nu exista. Chiar dacă pare greu de crezut pentru cititorii tineri, a fost o vreme în care nici nu visai să ai un smartphone şi prin câteva atingeri să ai acces la informaţii utile şi multe. Să nu fii nevoit să aştepţi zile până când îţi vine răspunsul la o scrisoare, prin poştă. Şi până atunci trebuia să fierbi în suc propriu: mă iubeşte, nu mă iubeşte; mai sunt şanse să fim împreună sau nu, dat fiind faptul că distanţele anulează, la un moment dat, sentimentele.

Ba, dacă mă gândesc mai bine, vin dintr-o vreme în care părinţii mei, oameni simpli, nu aveau nici telefon fix, deoarece la ţară, în România acelor ani, telefonul fix era o raritate. Cu toate acestea, am fost un copil curios, dornic de cunoaştere, dar care era limitat de lipsa accesului la informaţii.

Anii au trecut, a apărut Internetul, această bijuterie a lumii de astăzi, o conexiune globală ce elimină distanţele şi face posibilă comunicarea între persoane aflate în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii.

Primul meu pas spre a avea Internet a fost să-mi pun telefon fix, atunci când o anumită firmă de telefonie s-a gândit să se extindă în toată România, mai ales în România rurală, unde era o piaţă relativ virgină. Dar nu telefonul fix a fost primul meu contact cu tehnologia comunicaţiilor. Înainte cu vreo doi ani de a avea telefonul fix, mi-am cumpărat un Nokia, ultimul răcnet, cel mai bun telefon de pe piaţa din România acelor vremuri. Pe care am dat o căruţă de bani, gest pe care astăzi nu ştiu dacă l-aş mai face. Pentru a face rost de bani, am făcut un CAR, adică un împrumut, pe care l-am restituit ulterior strângând cureaua, într-o Românie cenuşie a anilor de început 2000.

Acest telefon Nokia avea de toate, opţiuni care mai de care mai năstruşnice, doar că în zona în care locuiam nu era semnal. Atunci când doream să vorbesc la telefon urcam la anumită altitudine şi acolo semnalul era. Deşi locul cu pricina nu era foarte departe, a nu putea vorbi la telefon din locuinţă sau din curte reprezenta totuşi o problemă.

Husa SamsungCa să rezolv problema, am cumpărat o antenă, suficient de înaltă, dar care tot nu asigura un semnal suficient de puternic pentru a folosi toate opţiunile telefonului. Mai mult, atunci când era vreme rea, nici cu acea antenă nu aveam semnal.

Cu alte cuvinte, bijuteria mea de telefon era folosită doar parţial, iar opţiunile disponibile erau doar teoretice. Cum lumea tehnologiei se mişcă într-un ritm accelerat, în câţiva ani, nu foarte mulţi, telefonul era depăşit moral, piaţa telefoanelor mobile fiind invadată de alte produse mult mai performante.

Cum spuneam, la un momenta dat am avut şi Internet, pe desktop, aşa încât farmecul acelui Nokia de început s-a pierdut. Era folosit din necesităţi practice, cu toate că între timp devenise piesă de muzeu. Am şi acum acel telefon, uitat undeva într-o cutie, peste care dau uneori şi sunt invadat de nostalgia vremurilor de odinioară.

Între timp, ceva mai aproape de prezent, mi-am cumpărat un smartphone Samsung şi aveam nevoie de husă pentru el. Am găsit şi husa la un preţ avantajos, şi cum nu sunt un tip egoist, aruncaţi şi voi o privire pe huse telefoane Samsung, dacă vă doriţi una.

Revenind la titlul articolului, mi-am permis să-l citez pe un profesor de-al meu de la facultate, cel care întotdeauna când introducea noţiuni noi sau avea sentimentul că-n mintea noastră este ceaţă, punea acele întrebări şi formula şi răspunsurile, pentru a elimina orice neclaritate.

Unde? Pe site-ul marketbox.ro.

Cum? Accesând unul dintre link-urile din acest articol.

De ce? Pentru că este locul în care sigur vei găsi ceea ce cauţi. Şi la un preţ avantajos.

Şi un post-scriptum la cele povestite mai sus. Nu ştim cum va arăta lumea de mâine, dar cu siguranţă, dincolo de toate inconvenientele aduse de revoluţia informaţională din ultimele decenii, cunoaşterea umană a mai făcut nişte paşi în direcţia cea bună. De ce bună? Deoarece tot ce înseamnă acces la informaţii şi comunicare ridică standardul de viaţă, face şederea noastră pe Pământ un pic mai comodă şi ceva mai suportabilă. De aceea, merită să protejăm micile minuni tehnologice, smartphone-urile, cu huse de calitate.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu