Istoria aparitiei cosurilor cadou

joi, iunie 9, 2016 15:25
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniCu toate ca ne-am putea gandi la cosurile cadou ca la o modalitate moderna de a oferi cadouri, cosurile cadou de sarbatori sau cele pentru ocazii speciale isi au radacinile in trecutul indepartat. De-a lungul istoriei, numeroase culturi au abordat aceasta practica de a oferi cosuri cadou.

Probabil una dintre cele mai vechi dovezi ale existentei cosurilor cadou, este cosul cu plante tinere pe care zeita pagana Eostre il purta cu ea pentru a aduce ofrande.

O alta poveste despre un cos cadou, este una ce are conotatii sacre. In Vechiul Testament este povestit faptul ca mama lui Moise l-a pus intr-un cos de rachita pe care l-a ascuns in stuful de pe marginea unui rau.

Cosurile au fost utilizat nu doar cu scopul de a oferi cosuri cadou, dar si din motive utilitare. Acestea au fost folosite pentru a transporta oua, pui, sau pentru a recolta legume din gradina si a le transporta acasa pentru a pregati hrana. Tot cosurile au fost folosite si ca un fel de sac atasat de saua cailor sau magarilor, pentru a transporta provizii sau chiar oameni.

In trecut cosurile erau realizate manual, lucru care se intampla si in zilele noastre. Chiar daca industria s-a dezvoltat enorml pentru a face un cos este imposibila folosirea unei masini. Anumite culturi au transformat impletirea de cosuri intr-o adevarata forma de arta. Americanii nativi foloseau ambarcatiuni.

Lucrurile facute manual necesita un nivel de atentie deosebita pentru a le realiza impecabil. Impletira de cosuri este o arta, arta de a face cosuri minunate care pot fi oferite in dar. In zilele noastre fiecare element pus in cosurile cadou poate fi personalizat in functie de dorintele destinatarului. De asemenea cosul poate fi vopsit in culorile preferate ale destinatarului, puteti alege folia, panglica si multe alte elemente folosite pentru a-l decora.

Cosurile cadou pot fi concentrate in jurul unei anumite teme, cum ar fi un cos cadou pentru copii sau cosuri cadou de sarbatori. Puteti include cadouri speciale pentru orice eveniment pe care il sarbatoriti, inclusiv aniversari si nunti. Chiar si corporatiile ofera aceste cosuri pentru angajati sau clienti, astfel incat acestia sa fie amintiti intr-un mod pozitiv.

Pentru corporatii este mult mai simplu sa aleaga o firma de cosuri traditionale care comercializeaza cosurile online. Achizitionarea de cosuri online se face mult mai repede si fara prea multe batai de cap. Oricine adora un cos plin de fructe, de ciocolata, cafea sau produse gourmet. Acest tip de cadou este ideal indiferent de varsta destinatarului si poate fi adaptat oricarei ocazii speciale.

Cosurile pot avea diverse teme:

  • cosuri de Craciun
  • cosuri de Paste
  • cosuri de Ziua Mamei
  • cosuri de ziua de nastere
  • cosuri de ziua indragostitilor
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu