Istoria igienei

luni, august 3, 2015 10:20
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniGradul de civilizație al unei țări se poate aprecia cel mai bine, în opinia mea, dacă luăm în calcul consumul produselor pentru igiena locuitorilor. Este clar că lumea civilizată este acea lume în care se consumă ceva mai mult săpun, pastă de dinți, gel de duș etc. Până la urmă, cea mai bună dovadă de prosperitate este aceasta: igiena fiecăruia este la un nivel ridicat. România, prin comparație celelalte state membre UE, nu stă grozav, din păcate, la consumul produselor de igienă. Dar dacă ne comparăm cu alții, din afara Europei sau chiar cu rușii luați în ansamblu, cu sigurantă stăm mai bine. Mi-e greu să cred că musulmanii, de exemplu, ce neagă cu vehemență valorile Vestului sunt foarte curați, igienic vorbind. Atunci când revii în Evul Mediu întunecat, “beneficiind” de o puternică îndobitocire religioasă, igiena musulmanului simplu, ce paște caprele pe unde apucă, nu este deloc în conformitate cu lumea civilizată.

Până pe la începutul anilor 1900 se considera că e bine să fii murdar

Până în secolul XX, oamenii considerau că un strat de murdarie reprezinta o buna protectie impotriva bolilor. Mai mult, in perioada Renasterii era un lucru firesc sa ai paduchi si purici, despre care se credea ca sugeau impuritatile din sange si fortificau vederea. Azi, glumind puțin, dacă esți murdar cu siguranță ai un „fler” atunci când votezi, de aduci țara pe culmi nebănuite de barbarie și corupție.

Igiena, cel mai important aliat în lupta contra bolilor

S-a dovedit de-a lungul evoluției speciei umane că o igienă corespunzătoare îndepărtează bolile. Igienea, combinata cu o alimentație sănătoasă și cu un mod de viață corect, este poate cel mai important factor al menținerii sănătății fiecăruia dintre noi. Dar sănătatea noastră depinde și de mediul în care trăim. Un mediu curat reprezință un alt atu important al păstrării sănătății fiecăruia dintre noi. De exemplu în Oslo, considerat unul din cele mai curate orașe de pe Terra, foarte multe locuințe sunt conectate la sistemul automat de reciclare a deșeurilor, de aceea nu există coșuri de gunoi.

Vertex-cleaning.ro, dacă vrei o firmă specializată în curățenie

Vertex Cleaning este o firma de curatenie profesionala, care ofera servicii personalizate, de cea mai inalta calitate, pentru curatenia generala si de intretinere a birourilor, a spatiilor comerciale si industriale. Iar vertex-cleaning.ro este site-ul unde găsești toate informațiile de care ai nevoie. Inclusiv datele de contact.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu