Justiţia pe vremea holerei, pardon, a PSD-ului (III)

miercuri, ianuarie 22, 2020 19:28

PSD = ciuma rosie = mafiaCristian Deliorga, o frână de mână a reformei Justiţiei (în 2004 – n.m.)

Două sunt (erau în 2004 – n.m.) iubirile eterne ale procurorului Cristian Deliorga: partidul de guvernământ (PSD-ul fura şi tâlhărea tot în România anului 2004 – n.m.) şi alcoolul. La Constanţa a ajuns graţie lui Valeriu Stoica, ex-ministrul Justiţiei, care l-a retrogradat în 1999 şi l-a mutat la Judecătoria Medgidia, unde era prim-procuror.

Stoica a demarat o anchetă, ca urmare a plângerilor formulate împotriva lui Deliorga de Consiliul Municipal Medgidia. Ancheta a confirmat că Deliorga a măsluit zarurile şi a făcut pierdute câteva dosare penale.

Unul dintre ele îl privea pe primarul Medgidiei, Mircea Pintilie, expert în corupţie şi abuzuri cu recidivă. Din dosarul penal cu numărul 25/1997, mână învechită în rele a lui Deliorga a făcut pierdute probele. Şucăriţi la maximum, consilierii din Medgidia, în frunte cu Aurel Flonder, au făcut o plângere la procurorul general Mircea Criste, care a repartizat lucrarea Parchetului din Constanţa.

După doi ani de zile, în care li s-au lungit urechile de aşteptare, lucrurile s-au rezolvat astfel: în 1999, Deliorga a fost retrogradat şi mutat la Constanţa; în 2000, PDSR (fostul nume al grupului mafiot cu acronimul PSD – n.m.) a câştigat alegerile, iar Deliorga a fost avansat prim-procuror, zi în care s-a făcut muci la birtul gării şi a ameninţat că nu se va opri din ascensiune până ce nu se va vedea în scaunul de procuror general al Republicii.

Probabil că, speriată de oa semenea ameninţare, sinistra Rodica Stănoiu i-a aranjat ploile, astfel ca, în mai anul trecut (2003 – n.m.), Deliorga a fost ales membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Iar ceva mai târziu, prin octombrie trecut (2003 – n.m.), procurorul Ioan Amarie, şeful PNA, l-a făcut adjunctul său personal. Mişcarea are legătură cu reincriminarea lui Băsescu în dosarul Flotei.

Din păcate, Deliorga a fost atât de beat în perioada aceea, încât n-a putut fi utilizat la absolut nimic.

S-ar putea ca Deliorga să nu-şi mai aducă aminte de sezonul în care a jucat în echipa PNA, însă noi ţinem minte precis că, în scurtele sale puseuri de trezie, a reuşit să scoată până la urmă de pe rol dosarele câtorva clienţi mai vechi de-ai săi, din Constanţa (este şi aceasta o explicaţie pentru faptul că banditul drogat Radu Măzăre, din clica de conducere a ciumei roşii, nu a avut probleme niciodată cu Justiţia până la apariţia Laurei Codruţei Kovesi în arenă – n.m.). (“Academia Caţavencu”, nr. 639/2004)

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu