La APB Service, mai bine chiar decat la reprezentanta BMW!

duminică, noiembrie 19, 2017 19:29
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniTreburie neaparat sa va spun si voua cum am dat peste o adevarata reprezentanta service bmw, desi nu evorba de un service afiliat dealerului oficial – Automobile Bavaria, tipii aia cu sediu de fite peste drum de Aeroportul Baneasa.

Ca orice om cu capul pe umeri, mi-am dat seama, inca din copilarie, ca proverbul „dai un ban, dar stai in fata” este mai aproape de adevar decat „scumpul mai mult pagubeste”. Insa, desi stiu al naibiii de bine ca „ieftin dai, ieftin ai”, nu am izbutit sa strang banii necesari achizitionarii unui automobil „de firma” nou. Iar pentru mine, unul, expresia „de firma” este echivalenta cu „calitate nemteasca”. Dupa cativa ani de strans cureaua si de strans din dinti (si nu numai), am izbutit sa adun ceva banuti si am inceput sa caut o masina de ocazie – mai exact, un BMW, ca asta e marca mea preferata. Pana am gasit ce mi-am dorit, m-am „tamponat” de destule exemplare apatinand speciei indeobste cunoscuta sub numele de samsar. Dar, cum intrasem pe tot soiul de forumuri ale pasionatilor de BMW-uri, stiam perfect ce aveam de facut.

Nu m-am dus niciodata la vreo intalinre cu un nea’ samsaru’ fără sa ma inarmez cu un laptop, un tester si… cativa magneti de frigider, cu care verificam cat de gros e stratul de chit de sub vopsea. Daca magnetii nu se „lipeau” de aripi si capote, insemna ca daca masina care imi era oferita spre cumparare de respectivul samsar fusese tamponata… si cate nu fusesera! Cu ocazia asta, mi-am dat seama ca 90% din masinile second hand sunt cosmetizate la greu, iar kilometrajele sunt pur si simplu date peste cap. De cate ori am nimerit peste o astfel de taraboanta, i-am zis verde in fata respectivului samsar s-o exporte in Cuba, ca doar pentru aia de acolo o astfel de masina mai poate trece drept noua si, la cat de disperati sunt, o mai folosesc vreo doua sau poate chiar trei decenii.
Dar mai bine sa mai scurtez povestea: dupa vreo 20 (doua zeci!!) de incercari, am dat peste un BMW E 38, pe care insa am dat mai mult decat planificasem initial.

Toate bune si frumoase, pana intr-o zi cand am dat peste un idiot care nu stia ce-i aia prioritatea – mai exact, a dat el peste mine! Pana sa vina politia, sa vada, sa constate, sa intocmeasca proces verbal si alte asemenea, am pus mana pe telefon si mi-am luat prietenii la intrebari – imi trebuia adresa unui service de incredere, unde sa scap mai ieftin decat la reprezentanta. Din doua telefoane am aflat: cei mai buni mecanici auto specializaţi în BMW-uri de tot felul sunt cei de la APB Service. Asa ca am pus mana din nou pe telefon, i-am sunat pe baietii de acolo, care au aparut cu un camion chiar la timp, cand hartogaria se terminase si mi-au dus masina la sediul lor, care e pe strada Dr. Constantin Istrati nr 41-51. Acum masina mea e ca noua, iar magnetii de frigider se lipesc frumos de aripa lovita de ghiolban, ceea ce inseqamnă ca au lucrat constiincios, nu ca aia care isi ascund nepriceperea sub straturi groase de chit…

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu