Livrare mancare vegetariana

luni, decembrie 26, 2016 10:55
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniA fi vegetarian prezintă multiple avantaje, după cum vom vedea ceva mai la vale. De-a lungul anilor, am urmărit multe emisiuni TV, în care medici renumiți erau foarte convingători atunci când vorbeau despre avantajele folosirii componentelor vegetale în alimentația noastră de fiecare zi. De aceea, și din multe alte motive, merită amintit un loc unde se face livrare mancare vegetariana, pentru cei din București. Iată, mai jos, și două exemple de meniuri.

  • Orez cu legume și ciuperci – vegan
    Cuprinde orez basmati, legume, curry, sare de himalaya, având gramajul de 300 g.
  • Amandină – raw
    Cuprinde caju, unt de cacao, cacao naturală, migdale, miere bio nefiltrată, având gramajul de 100 g.

Date de contact

Dacă doriți să comandați mâncare vegetariană, iata și datele de contact.
Telefon: 0726 605 501
Adresă: str. Theodor Aman pictor, nr. 19, sector 1, București
Program: luni – vineri 10:00 – 19:00, sâmbătă 10:00 – 16:00
Pentru comenzi puteți completa și formularul online de pe site.

De ce vegetarian?

Termenul de “vegetarian” reprezintă acea persoană care nu consumă alimente ce provin de la animale. Există, însă, și vegetarieni care consumă produse lactate, unii consumând chiar si carne de pește. La fel de adevărat este faptul că, de exemplu, veganii, o categorie speciala de vegetarieni, nu consumă niciun fel de proteină animală, nici măcar ouă, lactate sau miere. De regulă, principalele alimente dintr-o dietă vegetală sunt: cereale, legume, fructe, leguminoase, nuci, semințe și soia. Care sunt beneficiile unui regim vegetarian? Iată câteva dintre ele.

  • Persoanele vegetariene sunt suple, nu se îngrașă. Toate femeile vegetariene, dar și bărbații, arată bine, pe când ceialalți, care consumă produse animale din belșug, iau rapid în greutate.
  • Regimul vegetarian conduce la un nivel optim de colesterol în organism. O dietă bazată pe anumite plante poate coborî nivelul colesterolului la fel de eficient ca un tratament cu medicamente.
  • Vegetarienii trăiesc mai mult. Având șanse mult mai mici să devină obezi, să se îmbolnăvească de diabet, cancer sau boli cardiovasculare, speranța de viață a vegetarienilor este mult mai mare.
  • Persoanele vegetariene prezintă un risc mic de a se îmbolnăvi de cancer, în comparație cu consumatorii de carne.

Cum poți ajunge vegetarian

Păi, sunt două opțiuni mari și late: renunți dintr-o dată la carne și alte mâncăruri de origine animală sau o iei încet, ceea ce se numește o schimbare graduală a dietei, lăsând organismul să se obișnuiască cu noul stil de viață. Recomandabilă este a doua metodă, dacă nu vrei să-ți dai metabolismul peste cap și să te trezești, de exemplu, cu dureri de stomac. Iar dacă o iei încet, poți începe prin a crește numărul meselor fără carne, adică renunți la carne treptat, scăzând frecvența și volumul ei în mesele tale zilnice. Apoi trebuie să înveti să substitui carnea cu echivalentul ei vegetal. Iar atunci când ai ajuns vegetarian trebuie să te gândești la rețete culinare care să acopere necesarul de substanțe nutritive pentru organismul tău. Sau să comanzi online aceste meniuri. Sau să mergi al restaurante pentru vegetarieni.

Desigur, a fi vegetarian implică și niște riscuri, minore însă în comparație cu beneficiile imense ale acestui stil de viață. Se spune că cele mai sănătoase alimente sunt cele de origine vegetală, iar majoritatea bolilor au apărut din cauza alimentației, necorespunzătoare, cu produse de origine animală.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu