Motoarele electrice trifazate – cum functioneaza si de ce sa alegi produsele Bmes?

luni, noiembrie 18, 2019 20:31
Posted in category Diverse

Motor electricFiecare tip de motor electric joacă un rol important in masinariile din diversele ramuri industriale. Modul in care functioneaza motoarele electrice trifazice nu prezinta interes decat atunci cand situatiile practice impun aceasta nevoie. Pentru ca motorul electric trifazic sa functioneze in parametri optimi, atunci trebuie inteles cum functioneaza acesta.

Categoria motoarelor electrice trifazate este alcatuita din acele modele formate dintr-un stator si un rotor, fiecare indeplinind functii bine stabilite. Statorul motoarelor electrice trifazice este format dintr-un circuit de bobine in trei faze.

Motoarele electrice transforma energia electrica in energie mecanica. Acest lucru este deja cunoscut, dar cum functioneaza mai exact motoarele electrice trifazice si de unde se pot achizitiona? In randurile urmatoare vor fi prezentate cateva detalii tehnice ale acestor tipuri de motoare si de unde este indicat sa le achizitionezi.

Cum functioneaza un motor electric trifazic?

Un motor electric trifazic functioneaza datorita conectarii la trei faze de curent alternativ. Este recomandat ca acestea sa fie achizitionate din magazine de profil. Motoarele electrice trifazate de la Bmes sunt un punct de interes pentru publicul larg datorita calitatii, dar si a faptului ca nu au nevoie de un dispozitiv aditional pentru a fi pornite.

Principiul de functionare se axeaza in principal pe cele doua componente principale – statorul si rotorul. Legile lui Faraday afirma faptul ca in orice circuit este indus o forta electromotoare ce se manifesta prin schimbarea fluxului magnetic in interiorul circuitului.

In esenta, curentul trece prin rotorul motorulului si formeaza forta magnetica datorata campului magnetic creat. Mai precis, cu cat motorul se roteste mai repede, tensiunea rezultata este direct proportionala cu tensiunea indusa. Motorul care primeste mai mult curent va avea capacitatea sa efectueze un lucru mecanic mai mare.

De este nevoie de varianta trifazata?

Curentul alternativ impartit in trei faze are numeroase aplicatii practice, in special in domeniul industrial unde fortele de actiune mecanica sunt variate. Astfel, un motor electric poate avea mai multe valori ale turatiei. Cert este ca la valoarea maxima a turatiei, curentul primit trebuie sa fie de intensitate mare. Astfel, energia electrica transmisa este impartita pentru a nu suprasolicita motorul.

Motoarele electrice pot fi accesorizate in mod specific in functie de cerintele impuse de domeniul in care se va utiliza. Reductoarele si variatoarele de turatie optimizeaza numarul de rotatii pe minut, oferind in acest sens tipul de cuplu dorit.

Avantajele motoarelor electrice trifazate de la Bmes

  • Pornire automata
  • Absenta comutatoarelor ce pot provoca scantei
  • Materiale calitative
  • economice ca si consum de energie.

În catalogul de la Bmes vei gasi variante diverse de motoare electrice ce stau sub semnul calitatii. Modelele prezentate sunt certificate, stocul fiind mereu actualizat cu produse ce se intretin usor si rezista in timp. Aplicatiile motoarelor electrice trifazate de la Bmes au aplicabilitate atat pentru masinile de spalat, sisteme de incalzire, aer conditionat, cat si pentru ariile industriale la sulfante, ventilatoare sau pompe.

Mai multe detalii sunt prezentate pe site-ul oficial al magazinului mentionat, pe Bmes.ro, alaturi de fise tehnice si explicatiile specialistilor din domeniul electro-mecanicii care te vor ajuta sa iei o decizie potrivita nevoilor tale.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu