Paraziții care halesc banul public

marți, septembrie 16, 2014 16:06
Posted in category Mass-media

Votantii ciumei rosiiÎn timp ce în România sunt drumuri mai rele ca-n Africa, unii bugetari și pensionari încasează lunar zeci de mii de euro.

BUGETARI CU LEFURI IMPERIALE

Dl Victor Ponta, premierul României, a descoperit, în sfârșit, în țara pe care o conduce (adică în România) clasa slujbașilor la stat care au lefuri de împărați.

Între aceștia, figurează un individ (un directoraș pe la asigurările de stat) care bate la câștiguri pe oricare rege din Europa. Românașul nostru încasează lunar vreo 42 000 (patruzeci și două de mii) de euro (în afară de sporuri). Adică o leafă echivalentă cu suma tuturor lefurilor lunare ale membrilor Casei Regale a Spaniei (regele Juan Carlos, regina Sofia, plus prințul moștenitor Felipe).

Premierul Ponta a dat și un verdict în privința directorilor români salariați la stat cu lefuri imperiale și a spus (citez): ”Astfel de oameni trebuie să dispară. Să vedem însă cum rezolvăm acest lucru”.

Îi spun eu cum rezolvăm. Dacă domnul Victor Ponta și oamenii cinstiți și cumsecade din PSD nu au bani să cumpere patru metri de sfoară ca să-l agațe de prima grindă pe guzganul român care bagă lunar în buzunar de la bugetul de stat o leafă de 42000 de lei lunar plus 30 000 de euro lunar prime și sporuri pentru ”muncă stresantă și periculoasă”, atunci eu, subsemnatul, mă angajez să-i trimit premierului prin poștă, în plic, cincizeci de lei ca să cumpere frânghia necesară.

În acest fel premierul va rezolva foarte rapid problema de care a amintit și va face și dreptate, chiar dacă lucrul acesta nu este prea plăcut. Ca fost procuror, dl Ponta ar trebui să știe că bătrânul Stalin, care nu era deloc prost, avea o vorbă: ”Dreptatea este acel lucru pe care trebuie să-l faci chiar dacă nu vrei!”

Interesant este că toți guzganii ăștia români cu lefuri la stat de zeci de mii de euro nu au atras în nici un fel atenția Bruxelles-ului care recomanadă insistent Bucureștiului să taie numai pensiile și salariile alea de șapte sute de lei.

Și mai interesant este că indivizii cu lefuri imperiale sunt în atenția DNA și a altor organe competente ale statului de vreo cincisprezece ani și sunt urmăriți cu cea mai electronică aparatură de pe planetă. Măsurile luate împotriva lor însă întârzie să apară, deși calculatoarele urmăritorilor le țin o evidență strictă. Sau poate tocmai de aceea.

De ce plătim în continuare pensii uriaşe securiştilor?

Potrivit unor date neoficiale, foştii ofiţeri ai poliţiei secrete comuniste, temuta Securitate, au în continuare pensii de cel puţin patru ori mai mari decât ale celorlalţi români. Niciunul dintre politicieni nu îndrăzneşte să vorbească despre această realitate ruşinoasă.

Pensiile securiştilor sunt considerate pensii militare, nimeni nu a avut acces la bazele de date privind cuantumul acestora. Pur şi simplu sunt considerate secret de stat. Informaţii neoficiale arată însă că aceste pensii „speciale” sunt de patru până la şapte ori mai mari decât pensiile românilor obişnuiţi. În 2007, fostul securist Ilie Merce, la acea dată parlamentar, şi-a făcut publică pensia în declaraţia de avere: avea 23 de milioane de lei vechi pe lună, în timp ce soţia sa, fost cadru didactic, avea trecută în acelaşi document o pensie de 5 milioane lei. Deci de cinci ori mai mică.

De asemenea, după ce cazul torţionarului Alexandru Vişinescu a devenit public, iar instituţiile statului nu au mai putut rămâne indiferente, a reieşit că acest fost lucrător al Securităţii are o pensie de 6.000 RON, aproximativ 1.500 de euro. Oare câţi dintre români, printre care copii şi nepoţi ai celor torturaţi sau ucişi de Vişinescu, câştigă acum aceşti bani în fiecare lună? Foştii deţinuţi politici au pensii de zece ori mai mici.

În 2009, parlamentul polonez a adoptat o lege prin care foştilor lucrători ai poliţiei secrete comuniste li se reduceau pensiile cu mai mult de jumătate. Legea a vizat peste 40.000 de persoane, fiind motivată prin nevoia de a se face “dreptate” victimelor regimului comunist. Mare parte dintre acestea erau nevoite să trăiască în sărăcie, în timp ce foştii ofiţeri încasau pensii de aproximativ 2.000 de euro, de patru ori mai mari decât media pe ţară.

Evident că legea nu a fost bine primită. Foştii comunişti, reuniţi în Alianţa Democratică de Stânga, au declarat că este neconstituţională şi a fost atacată în toate instanţele posibile. După ce au pierdut peste tot în ţară, 1.628 de foşti membri ai poliţiei secrete au mers cu procesul până la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Decizia magistraţilor de la Strasbourg în acest caz a fost adoptată pe 6 iunie 2013.

[…] plângerea foştilor securişti polonezi a fost declarată ca “inadmisibilă”. Decizia este definitivă.

Principalii candidaţi la Preşedinţie şi-au împânzit discursurile cu „mândru că sunt român”, „demnitate naţională”, „dreptate pentru români”, „curaj”, „putere” şi alte cuvinte impresionante. Însă toate acestea rămân palavre sforăitoare de campanie, cât timp niciunul nu îndrăzneşte să vorbească şi despre pensiile sfidătoare ale securiştilor care şi-au umilit şi hăituit zeci de ani propriul popor.

În ce țară trăim? Pensia pentru un judecător șpăgar: 15 salarii minime

Statul român, prin legislația prost făcută, recompensează în acest moment într-un mod revoltător magistrații corupți. Aceștia pot beneficia de pensii babane de mii de euro, chiar dacă s-a dovedit că sunt șpăgari.

Judecătorul Stan Mustață, arestat preventiv pentru că vindea sentințe pe tarabă, vrea să se pensioneze. Direct de după gratii s-a adresat cu o cerere Consiliului Superior al Magistraturii. CSM a amânat pensionarea o vreme, în speranța că parlamentarii vor înceta să tergiverseze modificarea legislației care permite acum unui magistrat corupt să încaseze o pensie foarte mare.

Jurnaliștii care au relatat săptămâna aceasta povestea cu pensionarea lui Mustață au calculat că legea îi permite acum acestuia să încaseze o pensie de aproximativ 2.800 de euro.

În cazul Mustață, legislația impune statului român să-i plătească judecătorului șpăgar o pensie cât 15 salarii minime pe economie, pensie pentru care plătesc taxe aproximativ 50 de români care abia supraviețuiesc din 850 de lei pe lună salariu.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Paraziții care halesc banul public”

  1. Campania electorală a mafioților PSD-iști atinge culmile absurdului says:

    octombrie 16th, 2014 at 20:21

    […] Paraziții care halesc banul public […]

Adauga un comentariu