România guvernată de foștii turnători la Securitate

luni, septembrie 15, 2014 15:54

PSD=PCRUn (alt) revoluționar turnător la Securitate. Mulțumim Ilici “KGB” Iliescu!

Rectorul Universității Andrei Șaguna din Constanța, Aurel Papari, este acuzat de CNSAS că ar fi dat note informative și despre colegi, dar și despre o preoteasă. Nume de cod: „Dr. Popescu”.

În tinerețe, pe când lucra ca medic psihiatru, Aurel Papari și-ar fi turnat la Securitate colegii, dar și pacienții din ospiciu. Rectorul Universității Șaguna din Constanța este și revoluționar, el fiind verificat de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) în această calitate. Potrivit CNSAS, el fost recrutat pentru încadrarea informativă a secției psihiatrie și a unor cadre medicale din spital. Pe 7 iulie 1978, Papari ar fi semnat un angajament de colaborare sub pseudonimul „Dr. Petrescu”. Ofițerul care-l avea în grijă consemna în dosarul sursei că Papari a dat informații despre pacienți bolnavi psihic care erau deja urmăriți de securiști.

Acuzații grave

Un alt capitol din cariera actualului rector vizează un incident petrecut în 1983. În același dosar întocmit de Securitate se regăsește o adresă a Inspectoratului Județean de Miliție Constanța către „Serviciul 1” Securitate despre Aurel Papari. La solicitarea securiștilor, milițienii au răspuns următoarele: „La cererea dumneavoastră nr. 121/DM/0029187, din 3 octombrie 1985, vă facem cunoscut următoarele: Papari Aurel a funcționat ca medic psihiatru la Spitalul de boli nervoase, cronice, din Oltina, iar cu intermitență a lucrat și la secția de psihiatrie a Spitalului teritorial Constanța, până în urmă cu circa doi ani când i s-a desfăcut contractul de muncă și pus sub interdicție de a mai practica profesia de medic întrucât în timpul serviciului de gardă a violat o bolnavă psihic. După ce a fost înlăturat din spital i s-a oferit posibilitatea să lucreze ca asistent medical la un spital de același profil din județul Tulcea, iar din verificări rezultă că s-ar fi revenit asupra măsurii luate împotriva sa și că în prezent ar lucra ca medic în orașul Babadag. (…) În legătură cu violul sus-menționat afirmă că individa l-ar fi provocat, că măsurile luate împotriva sa au fost exagerate și că anumite persoane cu funcții de răspundere din Direcția Sanitară nu l-ar fi agreat pe motiv că el este o somitate în materie și de teamă de a nu le lua funcțiile, l-au înlăturat”.

Unul din miniștrii “deținutului politic” Năstase Adrian turnătoare la Securitate (decizie definitivă a justiției)

Decizie definitivă. Rodica Stănoiu a devenit, oficial, ”Sanda” Securității

Fostul ministru al Justiţiei din mandatul premierului PSD, Adrian Năstase, Rodica Stănoiu a pierdut procesul intentat de Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. ”Respinge recursul declarat de Stănoiu Mihaela Rodica împotriva Sentinţei nr.213 din 19 iunie 2012 a Curţii de Apel Oradea – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat”, au stabilit magistrații Înaltei Curți. Sanda și Georgeta se confundă cu Rodica Potrivit CNSAS, Rodica Stănoiu, fost ministru al Justiţiei în cabinetul Năstase, între anii 2000 şi 2004, ar fi dat note informative, sub numele conspirativ „Sanda”, în perioada 1983-1987. CNSAS notează că, în data de 30 noiembrie 1982, fosta Securitate a propus contactarea „în scopul exploatării informative a lui Stănoiu Mihaela Rodica”, care, între 1983 şi 1985, ar fi furnizat informaţii semnate cu numele „Sanda”, iar între 1986 şi 1987, ar fi semnat note informative sub numele conspirativ „Georgeta”.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

9 Responses to “România guvernată de foștii turnători la Securitate”

 1. grig says:

  septembrie 15th, 2014 at 21:14

  Normal  toti acesti nemernici trebuiau si dusi sa faca un canal navigabil de la Dunare la Baia Mare exact cum au facut acesti nenorociti cand au subjugat romania cu ajutorul rusilor!

 2. Banii Securității au decis și decid soarta României says:

  octombrie 14th, 2014 at 21:47

  […] România guvernată de foștii turnători la Securitate […]

 3. Vameșii Republicii PeSeDiste Romania, talhari la drumul mare | A șaptea dimensiune says:

  martie 6th, 2015 at 17:48

  […] România guvernată de foștii turnători la Securitate […]

 4. Sandy Frank says:

  aprilie 26th, 2015 at 18:03

  Romania va fi guvernata de aceeasi veche securitate comunista tot acest secol….

 5. Sandy Frank says:

  aprilie 28th, 2015 at 20:43

  Multzumesc pentru ca mi-ati publicat comentariul…. Dee Domnul sa creasca numarul oamenilor cinstiti din Romania….

 6. Paraziții care halesc banul public | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 6th, 2015 at 7:51

  […] România guvernată de foștii turnători la Securitate […]

 7. Cum a furat Dan “Felix” Voiculescu banii poporului român | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 6th, 2015 at 15:42

  […] România guvernată de foștii turnători la Securitate […]

 8. România, ţara securiştilor comunişti liberi şi bogaţi | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 10th, 2019 at 16:28

  […] România guvernată de foștii turnători la Securitate […]

Adauga un comentariu