Politicienii din Romania: multi, dar porci

vineri, iulie 14, 2017 13:19
Posted in category Mass-media

PSDPorci, dar mulţi

În România ultimei coaliţii guvernamentale a mileniului (era anul 1998 – n.m.), numai porcii mai rămăseseră în afara implacabilului algoritm politic. Însă, de curând, şi acest obstacol a fost, se pare, depăşit. PD (Partidul Democrat, ramură democrată a FSN-ului, cealaltă fiind ramura bolşevică, numită astăzi PSD) şi PNŢCD au ajuns în sfârşit să-şi dispute porcinele fermei Romsuintest Periş, judeţul Ilfov, cel mai rentabil combinat de profil din România, acolo unde se şi prezervă cu succes stocul genetic porcin al ţării. Iar politicienii ştiu acest lucru. Drept pentru care, aici, la Periş, circa 300 de salariaţi – din fondul uman al ţării – au devenit membri PD (se întâmpla în 1998 – n.m.), fiind introduşi în cristelniţa democrată de însăşi mâna rece a ministrului Traian Băsescu. De cealaltă parte, deputata ţărănistă Silvia Petrovici a încercat să-şi insinueze niscaiva rubedenii în fruntea porcinelor de la Periş, tentativă nereuşită însă. La conferinţa de presă de săptămâna trecută (iulie 1998 – n.m.), de la Prefectura Ilfov, madam Petrovici s-a înfierbântat puţin, spunând despre PD că “legitimează această hoţie”. Adică ceea ce se întâmplă la Periş, adică faptul că FPS se tot chinuie să-l schimbe pe directorul general al fermei şi nu prea reuşeşte. Deputata Petrovici mai zise că: ”Zilele trecute a venit dl. senator Petre Roman (la Periş – n.n.) şi a făcut afirmaţii la modul dur. Făcând o retrospectivă, nu pot să uit momentele când, cu aceeaşi duritate, l-a scos pe dl. Corneliu Coposu din PNŢCD şi l-a introdus în TAB. Atunci, a legitimat violenţa, iar acum, probabil, hoţia.” O comparaţie pe cât de nefericită, pe atât de tristă.

Cocina cea de taină

SC Romsuintest S.A. Periş are o istorie interesantă. La care, după cum se poate observa, se adaugă, rând pe rând, file pline de savoare. La 28.04.1998, directorul general executiv al FPS, dl. Gheorghe Ionescu, se plângea pe umărul Procurorului General să se pună, naibii, mai repede, în mişcare acţiunea penală împotriva dlui Aurelian Constantin, fost (dar şi actual) manager al Romsuintest. Motivul? La data de 13.04.1994, managerul Constantin încheie cu SC Annex Trading SRL, cu sediul în Standbrooke House 2-5, bld. Bond Street, Londra (Anglia), contractul de vânzare-cumpărare a catităţii de 1.350 tone – atenţie la termenii de specialitate! – carne de porc opărit, fără cap şi picior anterior, cu picior posterior în semicarcasă, stare termică – pardon! – congelată, în valoare de 1.512.000 USD. Printr-un act adiţional, se stabileşte livrarea suplimentară a cantităţii de 900 tone din acelaşi fel de porc, în valoare de 1.008.000 USD. În fapt, Romsuintest i-a livrat doamnei Annex Trading, în perioada 16 mai – 16 iunie 1994, cantitatea totală de 2.151.774 kg de porc în valoare de 2.521.987 USD, preţul mărfii nefiind plătit nici până azi (era august 1998 – n.m.), iar posibilităţile de recuperare a pocinogului fiind inexistente. Managerul Aureliu Constantin – se mai plânge, tardiv, FPS-ul – a semnat singur atât contractul, cât şi actul adiţional, fără viza Oficiului Juridic, ca şi cum ar fi fost asociatul unic al unui SRL, şi nu administratorul unei societăţi pe acţiuni, cu capital majoritar de stat, angajată într-o afacere în valoare de peste 2,5 milioane USD. Întocmai ca şi FPS-ul, la 04.05.1998, Prefectura Ilfov face o plângere către Procurorul General împotriva Ordonanţei nr. 71/P/1996, emisă de Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie, prin care s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală a numitului Aureliu Constantin. Căci, între timp, deşi urmărit, puţin, penal, managerul general al Romsuintest fu repede scos de sub hărţuire (cum vor şi mafioţii de astăzi – n.m.), pe motiv că “nu sunt întrunite elemente constitutive ale infracţiunii” iar fapta, de fapt, nu există.

Mai mult ca prefectul

Într-o adresă semnată de prefectul judeţului Ilfov, dl. Alexandru Vaida, acesta îl informează pe directorul general al FPS despre acţiunea corpului de control al prim-ministrului la Romsuintest şi despre faptul că managerul A. Constantin intimidează comisia de control şi refuză prezenţa în unitate a dlui Mihai Buzatu, delegat al FPS. ”Este inadmisibil şi sfidător – zice prefectul – ca un fost manager, asupra căruia planează bănuiala că este implicat în afaceri de mare corupţie, să-şi selecţioneze – cel puţin parţial – oamenii care vin în control. Şi, mai departe, prefectul Vaida propune ”luarea măsurii arestării preventive a fostului manager Aurelian Constantin în perioada cercetărilor”. De altfel, ca replică la conferinţa de presă de joi – unde prefectul Vaida a compărut umăr la umăr cu deputata Silvia Petrovici – şi organizaţia judeţeană PD îl acuză pe prefect că ar fi: ”un material perfect maleabil în mâinile manipulatoare ale deputatei”. Iar dna deputat are planuri mari cu porcii de la Periş. După cum se va vedea puţin mai încolo.

Se întâmplă şi la carcase mai mari

La 15.01.1998, la Romsuintest a fost convocată legal o şedinţă AGA, unul dintre punctele sale forte fiind revocarea managerului general Aureliu Constantin. Însă acesta a făcut o monstruoasă risipă de imaginaţie şi forţă fizică, numai să nu fie schimbat. Iar, până la urmă, n-a mai fost schimbat. Într-o notă adresată Poliţiei, respectiv Prefecturii Ilfov, datată 29.01.1998, un grup de fepeseni cuvioşi, mari artişti ai condeiului, descriu în imagini terifiante luptele fizice şi psihologice ce s-au purtat pe altarul geneticii porcine, la Periş. Vă vom reda câteva pasaje revelatoare, păstrând ortografia originală. Dl. Aureliu C se face vinovat şi de instigare mediată, d-sul fiind pentru unii şefi de serviciu un perfect INCUB având o putere malefică şi un ascendent asupra unor persoane din subordinea pe care le-a sugestionat în acest sens (sic! – n.n.), cazul d-lui Turcoane H cel mai aspru proliferator de insulte şi organizator al celor cca 400 de salariaţi”. Delirul continuă, mai departe, nestingherit. ”După presiunea creată de cele 400 de persoane din care şi unii sub influenţa alcoolului (ce-i drept nu prea mulţi) a d-lui dr. Aureliu C care incita in continuare mulţimea directorilor FPS Ilfov şi reprezentanţii AGA de teama de a nu degenera acest conflict deoarece dl. Aureliu C instiga în continuare la infracţiunea contra libertăţii persoanei (art. 189 – 1996 c.p.) – noi fiind efectiv sechestraţi şi huiduiţi continuu s-a redactat un proces verbal prin care s-a revenit asupra hotărârii de suspendare”. Şi, în sfârşit, dacă mai rezistaţi, un ultim paragraf. ”De aceea în faţa unei săli cu peste 400 de oameni sub un vacarm asurzitor dl. Aureliu C a continuat ofensa adusă autorităţii (art. 238 c.p.) caracterizându-ne pe fiecare (deşi eram mandataţi în scris pentru această şedinţă) ca hoţi, aserviţi şi proşti, s-a citit procesul verbal de anulare a şedinţei.” Nota este semnată, în ordine, de: ing. Ion Soare – director FPS Ilfov; ing. Mihai Buzatu – referent FPS Ilfov; dr. Claudiu Babiuc şi dr. Liviu Ioan Mitrea – reprezentanţi FPS în AGA.

Vierul de mătase

Politizarea evidentă a porcinelor din Periş a început în ianuarie 1998, când deputata PNŢCD de Ilfov, dna Silvia Petrovici, a vrut să-şi înşurubeze soţul Camil – tot Petrovici – în Consiliul de Administraţie al Romsuintest. De altfel, dna deputat a şi recunoscut că ”până de curând, soţul meu a fost acţionar la o fabrică de mezeluri şi, pentru că la Romsuintest porcii au foarte puţină grăsime, a încercat să cumpere carne, dar directorul Aureliu Constantin l-a refuzat.” Dimpotrivă, dl. Constantin zice că soţul dnei ar fi venit cu tupeu la Combinat, a făcut scandal şi a ţipat la personal că, cităm: ”Eu sunt soţul deputatei de Ilfov şi am să vă arăt eu vouă.” “Atunci, zise directorul Constantin, am luat hotărârea să nu-i dau niciun pic de carne.”
La începutul anului 1998, FPS îl numeşte în funcţia de director, în locul domnului Aureliu Constantin (PD), pe tânărul ţărănist Cătălin Iancu, un fin cunoscător al viermilor de mătase. Însă nu aceasta era calitatea forte a dlui Iancu, ci aceea de fin (după cununie) al dnei deputat Petrovici. Mişcarea însă n-a ţinut, confirmându-se din nou zicala că numai o singură dată vede naşa viermişorul de mătase al finului.

Nu mor porcii când vor câinii

Porcii fermei Romsuintest au refuzat diplomatic orice amestec în jocurile politice la care PD şi PNŢCD se dedau cu inconştienţă. Deşi majoritatea angajaţilor fermei fost-au miruiţi membri PD, deşi PNŢCD încearcă să controleze însămânţările pentru rasele pure de porcine, înţelepţii porci privesc, mai departe, cu dispreţ atavic şi cu tristeţe nesfârşită , la decadenţa Marelui Alb algoritmic. Singurii politicieni care pot revendica îndreptăţit ferma animalelor de mai sus sunt cei din conducerea PDSR (PSD-ul de astăzi – n.m). Pe motive de apropiere genetică. (“Academia Caţavencu”, nr. 350/1998)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Politicienii din Romania: multi, dar porci”

  1. Prin afacerea Airbus, Petre Roman a fost nasul primului mare tun post-revolutionar | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 20th, 2019 at 20:05

    […] Politicienii din Romania: multi, dar porci […]

Adauga un comentariu