Proteza totala de genunchi, o procedura realizata cu succes la Clinica Masaya

miercuri, martie 11, 2020 6:42
Posted in category Diverse

Proteza genunchiO interventie chirurgicala complexa, proteza totala de genunchi presupune o atentie sporita si multa indemanare din partea specialistilor. Cunoscuta si ca artroplastie totala de genunchi, aceasta vizeaza 3 componente: femurala, tibiala, respectiv spatiatorul de polietilena. Inainte de a intra in detalii, iata cateva informatii despre o astfel de operatie, cand este necesara.

Cand este necesara operatia de artroplastie totala de genunchi?

O astfel de interventie este indiscutabila atunci cand functionalitatea genunchiului este serios afectata, cand te confrunti cu dureri mari, cand nu mai ai stabilitate in picior. Atunci cand tratamentul medical nu are efect, specialistul iti va sugera tratamentul chirurgical.

De obicei durerea trimite la operatie. Amanarea ei pentru ca nu ar exista deformari importante la nivelul genunchiului sau ca afectiunea nu a evoluat catre stari externe nu este nicidecum recomandata. Ar putea sa ingreuneze mai mult interventia. Desigur, deciziile privind operatia vor fi luate de medicul specialist. Acestea ar putea fi influentate de varsta cronologica, statusul biologic, comorbiditati, greutate corporala, dar si mineralizare osoasa.

Proteza totala de genunchi care se foloseste astazi in cadrul clinicilor de specialitate ca Masaya din Bucuresti, imbina un design de ultima generatie cu materiale, respectiv tehnologie moderna. In acest mod prezinta o durata indelungata de viata, fapt influentat direct de modul in care este fixata. Sunt situatii in care un stil de viata activ fizic poate cauza deteriorarea prematura a protezei.

De preferat este ca orice interventie ulterioara sa fie evitata, deci din start proteza folosita trebuie sa se plieze pe anumite standarde. La Clinica Masaya astfel de operatii decurg cu succes si dureaza, motiv pentru care serviciile ce vizeaza artroplastia totala de genunchi prestate aici sunt alegerea multor pacienti care se confrunta cu aceasta problema medicala.

Interventia in sine de artroplastie

Dupa cum aminteam, o astfel de interventie presupune inlocuirea suprafetelor articulare degradate de la nivelul celor 3 compartimente mentionate, ale genunchiului. Fiecare in parte indeplineste un rol bine definit. Componenta femurala, realizata din metal va inlocui cartilajul articular degradat. Cea tibiala, de asemenea metalica, va inlocui cartilajul de la nivelul tibiei. Nu in cele din urma spatiatorul din plastic va face ca miscarea de extensie a genunchiului sa fie mai usoara.

Situatiile in care proteza de genunchi este o recomandare si poate constitui un ajutor variaza si iti pot fi comunicate de medicul specialist. Cauzele din care apar probleme de genul, dar si alte informatii relevante iti pot fi prezentate in detaliu, alaturi de solutia optima de tratare a problemei in cadrul clinicii Masaya.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu