PSD = ciuma roşie = Mafia – manual de funcţionare (II)

duminică, iunie 23, 2019 9:10

Ion Iliescu si Rodica StanoiuPe vremea în care Petrom-ul era al statului, iar statul însemna PSD = ciuma roşie = mafia, turnătoarea la Securitatea comunistă, Rodica Stănoiu, ministrul Justiţiei în guvernul puşcăriaşului Adrian Năstase, lua o şpagă consistentă de la Petrom, mascată într-un act de vânzare-cumpărare, deoarece, repet, în acea perioadă statul era confiscat de ciuma roşie, care-l jefuia în voie. Nu trebuie să uităm niciun moment din cauza cui nu avem spitale moderne şi sosele decente: din cauza mafioţilor PSD-işti ce au furat tot în această ţară.

Iată mai jos un material pe această temă, din 2003.

La sfârşitul anului trecut (2002, n.m.), Academia Caţavencu a intrat în posesia unui act de vânzare-cumpărare conform căruia Rodica Stănoiu vânduse Petrom-ului printr-un reprezentant o casă cu ceva teren în minusculul orăşel Filiaşi din Oltenia. Vânduse pe 100.000 de dolari! (La acea vreme preţul locuinţelor şi al terenurilor era mult mai mic decât astăzi, adică suma încasată de turnătoarea la Securitate, Rodica Stănoiu, este colosală! – n.m.)

De ce ne exprimăm aşa de dispreţuitor faţă de Filiaşi, care altminteri e un orăşel respectabil? Numai pentru că vrem să arătăm că Filiaşi-ul nu este nici New York, nici Bucureşti şi nici măcar Craiova. E (era în 2003 – n.m.) doar genul de orăşel cu blocuri devastate, fără căldură, fără slujbe pentru locuitori, din care lumea pleacă, unii ca să ajungă chiar miniştri. Pentru că am vrut să ne facem ancheta bine, am întrebat în dreapta şi în stânga, la sursele autorizate, la agenţiile imobiliare locale, care este preţul terenului.

Aşa am aflat că cei aproximativ 3.000 de metri pătraţi ai tovarăşei Stănoiu puteau fi cumpăraţi la preţul pieţei cu 10.000 de dolari. Preţul maxim la pieţei! A, pe teren era şi casa părintească, veţi zice. La început, am căutat mult şi bine, crezând că marea casă de zeci de mii de doalri nu putea să fie chiar birtul de lângă gară, o casă cu geamuri sparte, cu acoperişul făcut zdrenţe şi în general cam dărăpănată. Totuşi, aia era casa care făcea restul de 90.000 de dolari!

Dar, uitându-ne la vila actuală (era în 2003 – n.m) a ministrei de la Pipera Tunari care a avut costuri de 100.000 $, înţelegem de ce Petrom a oferit pe o dărăpănătură exact 100.000 de dolari. (“Academia Caţavencu”, nr. 609/2003)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu