Ralta.ro, dacă eşti interesată de rochii de mireasă deosebite

duminică, octombrie 6, 2019 9:23
Posted in category Diverse

Rochie de mireasaOrice fată îşi doreşte, probabil, ca într-un moment sau altul al vieţii să îmbrace rochia de mireasă. Iar acel moment unic şi magic, imprimat în fotografii şi filme la care se revine periodic, pentru a le revedea, de-a lungul vieţii, ei bine, acel moment fermecător şi plin de romantism nu poate fi trăit decât într-o rochie de mireasa de o frumusete aparte (https://www.ralta.ro/).

Desigur, nu este o alegere uşoară, mai ales că te-ai gândit la ea nişte ani, poate, şi tocmai de aceea, cu cât ai multe variante, alegerea va fi mai apropiată de visul tău. Dacă nu ţi-e uşor să alegi, nu dispera, toate miresele au trecut prin asta. Până la urmă rămâne frumuseţea căutării, dincolo de finalul drumului. O căutare pe care n-o vei mai întâlni altadată, mai ales dacă îmbraci rochia de mireasă alături de iubirea vieţii tale.

Pentru cele/cei care nu ştiu, rochia de mireasă are un istoric presărat cu multe momente inedite. Şi, ca să înţelegem cum am ajuns astăzi să admirăm rochii de mireasă de o frumuseţe aparte, haideţi să vedem câteva momente din domeniul apariţiei şi evoluţiei rochiilor de mireasă.

  • O primă întrebare ar fi: de ce rochiile de mireasă sunt albe? Deaorece albul reprezenta în Grecia antică simbolul bucuriei şi al purităţii, iar Europa de astăzi moşteneşte cultura imensă a acelei perioade.
  • Tot rochii de culoare albă purtau şi miresele din Egiptul Antic, în urmă cu două milenii.
  • În Evul Mediu, în Europa, miresele au purtat, la cununia religioasă, şi rochii de alte culori, precum albastru sau argintiu. Tot în acea perioadă, se îmbrăcau, la nunţile de atunci, şi rochii de mireasă înflorate, unele brodate cu fire de aur sau argint.
  • Rochia de mireasă de culoare albă s-a impus preponderent începând cu secolul al XIX-lea. Se spune că stereotipul rochiei albe de mireasă a apărut în 1840, la căsătoria reginei Victoria cu vărul ei Albert, în Londra acelor vremuri.
  • O rochie de mireasă care a marcat evoluţia în acest domeniu a fost cea îmbrăcată de prinţesa Diana, în iulie 1981, atunci când s-a cununat religios cu prinţul Charles. Rochia tinerei de 20 de ani a fost creată de David şi Elizabeth Emanuel, artişti independenţi, cei care au combinat tardiţionalul cu modernul, rochia de mireasă având de toate: ceva nou, ceva vechi, ceva albastru şi ceva împrumutat. Estimată la valoarea de 9.000 de lire sterline, rochia prinţesei Diana, care a avut parte de o nuntă ca-n basme, a fost una dintre cele mai spectaculoase rochii princiare purtate vreodată.
  • Până în secolul al XX-lea rochiile de mireasă era lungi. Cea care a revoluţionat conceptul de până atunci al rochiei de mireasă a fost nimeni alta decât faimoasa Coco Chanel, cea care a introdus, în 1920, conceptul de rochie scurtă, dar cu trenă lungă, un concept elegant care reflecta mai mult decât evident schimbarea ipostazei femeii în societate.
  • O altă rochie de mireasă deosebită a fost cea îmbrăcată de actriţa Grace Kelly, devenită ulterior Grace de Monaco, prin căsătoria cu prinţul Rainier III de Monaco. Aceasta a purtat o rochie de mireasă cu guler înalt, roz-palid, cu dantelă de mătase de culoare crem şi mănuşi albe. Acest model a inspirat-o, în zilele noastre, şi pe ducesa de Cambridge, Kate Middleton, cea care a purtat un model asemănător la nunta ei.

Aşadar, pentru o rochie de mireasă deosebită, ralta.ro este o opţiune de luat în seamă.

  • Rochie de mireasa
Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu