Rebuturile Partidului Naţional Liberal (PNL)

sâmbătă, octombrie 31, 2020 6:57
Posted in category PeNaLii

Crin AntonescuDin păcate pentru România, pentru politica de dreapta autentică, pentru prosperitatea şi evoluţia spre bine a acestei ţări, Partidul Naţional Liberal (PNL) a avut, după decembrie 1989, drept aşa-zişi lideri tot felul de scursuri umane, tot felul de jigodii, tot soiul de puşlamale care n-au făcut altceva decât să întărească zicerea: “PNL, PSD – aceeaşi mizerie”.

Începând cu Radu Câmpeanu, care-l propunea pe regele Mihai candidat la Preşedinţia României, continuând cu mafiotul roşu Călin Popescu Tăriceanu şi terminând cu chiulangiul Crin Antonescu, cel care a dus PNL-ul istoric în troaca ciumei roşii PSD-iste, toţi aceştia fiind lideri naţionali ai liberalilor, ei bine, în aceste condiţii, Partidul Naţional Liberal s-a îndepărtat la ani-lumină de valorile liberalismului autentic european, fiind doar cu numele “Partid Liberal”.

De exemplu, mafiotul roşu Călin Popescu Tăriceanu, pe când era prim-ministru României, a mărit numărul bugetarilor mai mult chiar decât o făcuse PSD-ul dinaintea lui, pe când investiţiile private (adevărata preocupare a unor liberali autentici) n-au contat pentru acest limbric spurcat de Tăriceanu. Tot jigodia penală Kakalin Tăriceanu, cu guvernul lui de infractori (cei mai mulţi miniştri din guvernul Tăriceanu vor ajunge la puşcărie sau anchetaţi penal pentru corupţie), s-a preocupat mai mult de creşterea pensiilor (din împrumuturi externe) şi a ajutoarelor sociale decât de dezvoltarea ţării, prin investiţii durabile şi atragerea de fonduri europene.

După mafiotul Tăriceanu, a urmat o altă catastrofă la conducerea PNL, Crin Antonescu. Urmând sfatul puşcăriaşului Dan Voiculescu, omniprezentul la Mafia TV (Antena 3), Crin Antonescu = Căcărău, prezent în 2015 doar 5% din timp la locul de muncă, în Parlament, se aliază cu mitomanul plagiator şi infractor Victor Viorel Ponta şi, împreună, dau o adevărată lovitură de stat în 2012, an în care un alt puşcăriaş, Liviu Dragnea, fură la Referendumul pentru demiterea Preşedintelui României, Traian Băsescu la acea vreme, 1,5 milioane de voturi, faptă penală pentru care numitul Dragnea Liviu va fi condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Să nu fi ştiut Căcărău Antonescu despre acţiunile puşcăriaşului Liviu Dragnea?! Tot pe atunci, începe asaltul împotriva DNA şi a Uniunii Europene, acestea fiind atacate inclusiv de către preşedintele PNL, chiulangiul şi gunoiul Crin Antonescu.

Dar chiar înainte de apariţia pe scena politică românească a celor două gunoaie aşa-zis liberale, Tăriceanu şi Crin Antonescu, PNL era penetrat din toate poziţiile de alţi mafioţi care, la umbra liberalismului, îşi clădeau averi pe spinarea celor care munceau în România. Două exemple, mai jos, din 2004.

Dan Mihai Ruşanu, avere cu toptanu’

Traseu politic (până în 2004 – n.m.): membru al PNL din 1990; secretar de stat în Ministerul Finanţelor (1996-1998)
Ca preşedinte al Eximbank, deputatul liberal Dan Mihai Ruşanu produce dezastre. Ruşanu a gestionat un contract de 1,47 milioane de dolari cu firma Romsys, având ca obiect realizarea unui sistem integrat bancar. Banca a efectuat plăţi firmei Romsys, înainte ca aceasta să-şi onoreze contractul. Plus de asta, tranşele de aplicaţii predate de firmă s-au dovedit toate falimentare. Eximbank a plătit de două ori suma de 375.000 dolari firmei Romsys, pentru întreţinerea softurilor. În final, Eximbank a fost nevoită să încheie un nou contract de aplicaţii informatice cu firma Probass, în valoare de 250.000 de dolari. Ultima pârleală (ultima până în 2004 – n.m.) este de 2,49 milioane dolari, reprezentând un credit nerambursat, acordat de Eximbank în anul 2000 societăţii Cerealcom din Călăraşi. În acest moment (în iunie 2004 – n.m.), Ruşanu este bun de plată cu aproape 4 milioane de dolari.

Paul Păcuraru, cont ca fierul, biznis cu oţelul

Traseu politic (până în 2004 – n.m.): preşedinte PNL – Galaţi (1990-1997), senator (1997-2000), vicepreşedinte al PNL (1997-2000, 2001-2004), preşedinte al Grupului parlamentar PNL până în noiembrie 2000, vicepreşedinte la Comisia buget-finanţe, până în noiembrie 2000, membru în Comisia pentru privatizare, până în noiembrie 2000, vicepreşedinte al Biroului Permanent al Senatului, până în februarie 2003.
Comerciant de frunte cu benzen cumpărat de la Sidex Galaţi, în perioada când CDR (Convenţia Democrată din România – n.m.) era la putere. Eurocom SA, firma unde este (era în 2004 – n.m.) acţionar, are un contract de 6 miliarde de lei (vechi – n.m.) cu Camera Deputaţilor, aflat în incompatibilitate cel puţin morală. A fost implicat într-un accident auto, în Galaţi, fiind, pare-se, un pic mai vesel la volan. Într-un dintre fotografiile pe care le deţinem are o poziţie super-dominantă. (“Academia Caţavencu”, nr. 654/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu