Recomandări despre cum să alegi un vin spumant rose foarte bun

marți, august 3, 2021 7:00
Posted in category Diverse

Vin spumant rosuOricine apreciază un pahar de vin bun, dar prea puțini sunt cei care știu să îl și aleagă așa cum trebuie. Fie că o alegi vinul pentru a-l consuma, sau a-l oferi cadou, ai nevoie de unele îndrumări din partea specialiștilor. Am încercat și noi să ți le adunăm la un loc, și le poți descoperi în rândurile de mai jos.

Tipuri de vinuri

Fie că apelezi la un magazin de specialitate sau de pe internet pentru a cumpăra o sticlă de vin bun, trebuie să știi că există mai multe tipuri, iar fiecare sortiment se potrivește cu anumite preparate. Există vinuri roșii, albe, roze, vin spumant rose și multe altele.

Cum recunoști un vin bun?

Fiecare are preferințele lui în materie de vinuri, așa că îl alegi după ceea ce îți face ție plăcere să bei. Dar, dacă iei în calcul să servești vinul la o masă, sau să îl oferi în dar, trebuie să alegi și în funcție de alte criterii.
Vinul are anumite caracteristici, și este important să le cunoști dacă vrei să cumperi un produs de o bună calitate. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să citești cu atenție eticheta, deoarece aici vei primi multe informații prețioase. Astfel, găsești informații despre faptul că respectiva licoare este demisec, sec, demi dulce sau dulce, fortificat, spumant sau liniștit. De asemenea, vei găsi date despre producători, brand, dar și care este procentul de alcool al respesctivului vin.

Taninurile

Aici, regula este destul de simplă. Cu cât nivelul de tanin este mai ridicat, gustul vinului este mai amar și mai astringent. Spre deosebire de cele albe sau roze, vinurile roșii au o cantitate mai mare de taninuri.

Corpolență

Dacă ești un necunoscător în domeniu, atunci când auzi de corpolența unui vin, zâmbești pentru că ți se pare ceva haios. De fapt, după cum susțin specialiștii, tocmai această caracteristică ar trebui să primeze atunci când vrei să cumperi un vin de o calitate bună. Corpolența unui vin se referă la vâscozitatea acestuia și depinde de metoda de producer a vinului, de zona în care sunt cultivate strugurii, tipul acestora, nivelul de alcool și de zahăr.

Cantitatea de alcool

Pe eticheta unei sticle de vin vei găsi întotdeauna informații despre cantitatea de alcool conținută, și de obicei se află în intervalul 11 -13%, dar vei găsi și vin mai tare, de 20%.

Pentru ce cumperi vinul

Înainte de a cumpăra o sticlă cu vin, gândește-te dacă îl vrei pentru consumul propriu, pentru a da mai multă savoare unor preparate culinare, sau dorești să îl oferi în dar.

Cum asociezi vinul cu anumite preparate culinare

Fiecare tip de vin se potrivește cu anumite preparate culinare. Chiar dacă nu te pricepi deloc la aceste detalii, câteva reguli de bază. Astfel, brânzeturile, carnea alba de pește, pui sau curcan sunt mai bine puse în valoare cu vinuri albe, demiseci sau seci. Carnea roșie, preferata multora, face o echipă imbatabilă cu un vin roșu, profund, demi sec sau sec. Evident, pentru desert, un vis dulce, licoros, este varianta cea mai bună.

Vinul rose ar putea fi noul tău preferat

Mult timp, vinul rose s-a aflat pe nedrept într-un con de umbră, fiind considerat o simplă combinație dintre alb și roșu. Adevărații profesioniști în domeniu dau însă asigurări că avem de a face cu un tip de vin distinct, și pe care o dată ce îl încerci, cu siguranță va deveni preferatul tău. Ai putea să încerci și tu să îi dai o șansă, și nu mica îți va fi surpriza când îi vei descoperi gustul aparte.
Vinul rose este licoarea care îți face serile de vară mai suportabile, pentru că se bea rece. Vei adora să te relaxezi în mica ta oază de ”evadare”, cu un pahar de vin rose în mână. Locuiești la casă și ai organizat o petrecere relaxantă, cu prietenii? Suprinde-i în mod plăcut oferind vin rose!
Gustul unui astfel de vin este caracterizat ca fiind unul proaspăt, răcoritor. Preparatele din pește și fructe de mare, precum și carnea albă, pizza, paste cu sos sunt mai bine puse în valoare cu ajutorul unui pahar de vin rose.

Descoperă și vinul spumant rose

Vinul spumant rose este plin de arome care te iau plăcut prin surprindere, o textură bogată, și pe care trebuie să-l încerci măcar o data. Un Pinot Noir Rose se potrivește de minune cu o salată cu brânză, sau un delicios preparat la grătar. Măr sălbatic, pepene verde, zmeură şi căpșună îți ”asediază” simțul olfactiv, și simți că fiecare înghițură are farmecul ei aparte, la care nu poți renunța.

Perfect pentru bucătăria mediteraneană

Chiar și pretențioasa carne de rață sau de vită se potrivesc bine cu vinurile rose, mai exact un Cabernet Sauvignon Rose. Adori bucătăria spaniolă sau grecească? Atunci oferă un plus de noblețe preparatelor cu un pahar de vin rose.

Nu te grăbi atunci când bei un pahar de vin

Indiferent care este tipul de vin preferat de tine, niciodată să nu dai repede paharul pe gât și gata, ai terminat. Întotdeauna un pahar de vin se degustă pe îndelete, pentru a-i simți aroma, textura și gustul deosebit.
Sperăm că micile noastre recomandări și îndrumări îți vor fi de folos, și acum știi ceva mai multe informații despre cum să alegi un vin de calitate, ce înseamnă anumite date de pe etichetă, și cum trebuie ca acesta să fie asociat cu anumite preparate culinare!

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu