Regele Mihai, platit de comunisti cu 10 mii de dolari lunar

vineri, iunie 24, 2016 14:02
Posted in category Dictatura comunistă

Regele MihaiRegele Mihai a primit bani în mod regulat de la regimul de la Bucureşti, indiferent că acesta a fost condus de Gheorghe Gheorghiu Dej sau Nicolae Ceauşescu

Pe faimoasele casete pe care le-ar fi lăsat „cu limbă de moarte” fostul general Victor Atanasie Stănculescu sunt descrise fapte reale legate de relatia fostului Rege Mihai cu regimul comunist. Conform acestora, Suveranul ar fi primit bani în mod regulat de la regimul de la Bucureşti, indiferent că acesta a fost condus de Gheorghe Gheorghiu Dej sau Nicolae Ceauşescu. Regimul comunist i-ar fi plătit Regelui Mihai aceste sume de bani, lunar, pentru ca acesta să nu vorbească de rău comunismul în străinătate. ”Trebuie să mai ştiţi încă un lucru: eu sunt foarte bun prieten cu generalul Stănculescu. Ei bine, Stănculescu a fost cel care îi ducea din patru în patru luni salariul regelui Mihai I la Versoix. Mihai a fost salariatul statului român!”, a spus, acum câțiva ani, arhitectul Camil Roguski.

Și un fost șef al SIE, Ioan Talpeș, s-a referit la „salariul” de 10.000 de euro care ar fi fost dat de comuniști Regelui Mihai. ”Prin anii 90, am aflat ce l-a făcut pe Rege să păstreze tăcerea în faţa regimului ceauşist. Dan-Mircea Popescu, ministrul muncii în guvernele Stolojan, Văcăroiu şi Năstase, mi-a mărturisit că a fost unul dintre mesagerii care, fiind în misiune oficială la Berna, îi ducea personal regelui cei 10 mii de dolari, renta lunară pe care i-au plătit-o comuniştii de la Groza la Ceauşescu. Până în 1985 când, obsedat să facă economii, dictatorul a decis să nu-i mai plătească nimic. Din acel moment, nici Mihai nu a mai tăcut”, a spus Talpeș în urmă cu ceva timp.

Sursa (citeste materialul integral)

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Regele Mihai, platit de comunisti cu 10 mii de dolari lunar”

  1. Dana says:

    iunie 25th, 2016 at 11:31

    Nu sunt deloc genul de om caruia ii place „sa arunce cu pietre ” dar m-am cam saturat de „ridicatul in slavi” al regelui Mihai. Pentru ca – hai sa fim seriosi – cu ce naiba a trait atatia zeci de ani prin tari straine, cu ce si-a cumparat case si vile prin locuri pe care un roman de rand le-a vazut doar in poze ? Nu cred c-a dat la sapa sa aiba ce pune pe masa :) Asa ca sa mai lase familia regala aerul asta de „victima” si de „exilati” ca n-om fi toti prosti :)

  2. 200 000 de romani deportati in lagarele sovietice din vina Regelui Mihai | A șaptea dimensiune says:

    august 14th, 2016 at 10:45

    […] Regele Mihai, platit de comunisti cu 10 mii de dolari lunar […]

Adauga un comentariu