Regele Mihai, un tradator de neam si tara

marți, iulie 15, 2014 8:03
Posted in category Educatie, Istorie

Regele Mihai la o tigara cu generalul sovietic I.Z. SusaikovRegele Mihai, omul compromisului (adică un laș)

Înainte de a trece la faptele istorice, ce nu pot fi negate și care-l condamnă definitiv, să venim la câteva întâmplări de după decembrie 1989. Sunt destule momente din care ne putem da seama de adevăratul caracter al acestui rege laș, fără principii clare, dispus oricând să-și vândă țara. Cum se poate ca un rege care ține la respectul normelor democratice să dea mâna și să colaboreze cu un criminal precum Ilici „KGB” Iliescu, în perioada 2001 – 2004? Răspunsul este simplu: își dorea proprietățile înapoi, de restul “amănuntelor” având puternice dureri în curul regal. Cum se poate ca un rege care știe de răul imens făcut de Securitate acestui popor să accepte să-i fie lins fundul, tot regal, de postul de televiziune Antena 3, al omului Securității Dan “Felix” Voiculescu? Și în acest caz, răspunsul este simplu: nu-l interesează decât propria persoană. Ar mai fi multe alte întrebări, dar să trecum la faptele istorice. Nu înainte de a mai remarca un lucru: nu am cunoștință ca acest Mihai, ce și-a redobândit o parte din proprietăți cu ajutorul neocomuniștilor din PSD, să fi donat pentru un monument închinat martirilor anticomuniști uciși de Securitate. Acești eroi sunt de milioane de ori mai demni de respectul, admirația și veșnica aducere aminte a noastră, a românilor, decât acest rege nevolnic, ce în momentele grele ale anului 1944 a preferat să vândă România rușilor, ca să-și salveze fundul.

Am găsit un material foarte interesant, intitulat Documente secrete ale trădării regelui Mihai, din care redau un fragment (restul la link-ul anterior)

“În noaptea de 23 August, regele Mihai anunţa la Radio că fusese semnat un armistiţiu cu sovieticii (…) De fapt armistiţiul nu a fost semnat până pe 12 Septembrie, la Moscova. (…) Dat fiind că nu se semnase armistiţiul, toate trupele române, care se aflau pe frontul din Moldova şi Basarabia şi care încetaseră focul, după ordinul regelui Mihai, au fost făcute prizoniere de către ruşi; soldaţii şi ofiţerii au plecat captivi către Rusia. Aşa că a fost o capitulare şi nu un armistiţiu. Exista aici un rege care îşi preda armata duşmanului. În ce ţară din lume poate fi găsit un şef de stat asemănător? Pe 20 Iulie 1945, i s-a decernat prin mareşalul Tolbukhin din ordinul lui Stalin „Ordinul Victoriei Sovietice”. Tristă onoare de a fi decorat de către duşmanul de moarte al poporului său!” – General Platon Chirnoaga, șef-adjunct al Statului Major al Armatei a III-a pe Frontul de Est

Predarea României sovieticilor la Yalta – minciuna unanim acceptată,

de Gheorghe Constantin Nistoroiu

România, era în anul 1944 o ţară ce făcea parte pe merit din elita naţiunilor europene, a cărei contribuţie la crearea şi mai ales la păstrarea valorilor identitare ale civilizaţiei europene nu putea fi ignorată. Era o ţară cu tradiţie democratică, pe care doar neşansa unui rege cu grave carenţe psihice şi educaţionale, Carol al II-lea, o împinsese către tăvălugul totalitarismului monarhic, dar care nu reuşise să desfinţeze rădăcinile viguroase ale legilor strămoşeşti ce guvernau încă în mediul rural, predominant. Dar mai ales, România anului 1944, avea, prima dată în istoria ei, o elită intelectuală fără precedent graţie atât numărului mare de personalităţi din toate domeniile vieţii economice, ştiinţifice şi culturale, cât şi nivelului de recunoaştere pe plan mondial, a multora dintre ei.

Îşi puteau permite democraţiile europene, Casele regale surori, dar mai ales, deja în curs de afirmare în postura de garant al democraţiei planetare, SUA cedarea României necondiţionat aliatului sovietic, aşa cum afirmă cu atâta convingere ex-regele Mihai şi întreaga propagandă pro-monarhică?

Oare România devenise dintr-o dată neinteresantă pentru americanii care-şi vedeau pierdute propriile investiţii de pe Valea Prahovei ?

Nu cumva trebuie să căutăm adevărul ascuns în documentele vremii pentru a vedea dincolo de “ miturile” arhicunoscute Yalta, Crimeea, Postdam sau Moscova ? (…)

“SECRET

Prin telefon, din Bucureşti

Tovarăşului Molotov,

La 10 seara am fost la palat. Am vorbit cu regale .Încă o dată i-am repetat cererea mea referitoare la Petru Groza, insistând asupra faptului că însărcinarea i-a fost dată lui, ca unei persoane care corespunde tuturor condiţiilor menţionate de mine anterior, în conformitate cu directiva.

Regele a răspuns că el s-a informat cu atenţie asupra punctului de vedere al guvernului sovietic şi speră că va putea lua o hotărâre în conformitate cu indicaţia Guvernului sovietic. A promis că va da răspunsul în dimineaţa zilei de 2 martie, deoarece trebuie să îndeplinească toate procedurile constituţionale.

Regele a subliniat în repetate rânduri dorinţa sa de a păstra pe deplin cele mai bune relaţii cu Guvernul sovietic.

Vâşinski

A transmis, prin Vîşinski la 1 martie 1945, ora 23,58

S-a expediat tovarăşilor: Stalin, Molotov, Mikoian, Beria, Malenkov, Dekanozov, Secţia a IV-a Europa “

(Arhivele Statutului Bucureşti, colecţia Xerocopii Rusia, pachetul XIII, doc.5,f.21; Arhiva MAE al Federaţiei Ruse, Moscova, Fondul 0125- Referentura România, opis 33,mapa128, dosar 5 )

“DECRET

AL PREZIDIULUI SOVIETULUI SUPREM AL U.R.S.S.

DE DECORARE CU ORDINUL “ VICTORIA”

A REGELUI MIHAI I AL ROMÂNIEI

Pentru actul curajos al cotiturii hotărâte a politicii României spre ruptura cu Germania hitleristă şi alierea cu Naţiunile Unite, în clipa când încă nu se precizase clar înfrângerea Germaniei Majestatea sa, MIHAI I, regele României, se decorează cu : ORDINUL “ VICTORIA “

Preşedintele Prezidiumului Sovietului

Suprem al U.R.S.S.

M. KALININ

Secretarul Prezidiumului Sovietului

Suprem al U.R.S.S.

A. GORKIN

Moscova, Kremlin, 6 iulie 1945“

( Arhivele Statului Bucureşti, fond Casa Regală, dosar 19/1945, f.1)

Cuvântarea mareşalului Tolbuhin

“Majestate !

În numele Guvernului Uniunii Republicelor Sovietice Socialiste sunt împuternicit a înmâna Majestăţii voastre ordinul suprem al Uniunii Sovietice, ordinul

“VICTORIEI”.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

29 Responses to “Regele Mihai, un tradator de neam si tara”

 1. Nea says:

  iulie 18th, 2014 at 12:03

  Să-mi împrospăteze cineva memoria, dacă a auzit vreo luare de poziţie fermă a lui Mihai împotriva regimului Ceauşescu în anii 70-80.

 2. Cristian says:

  septembrie 6th, 2014 at 15:32

  Traiasca Regele!! Prin actul de la 23 august a intors spatele nazismului si a salvat tara de la destramarea ei de catre URSS si a readus transilvania in trupul tarii

 3. Radu Duda, ginerele regelui Mihai, ar mai vinde odata Romania rusilor | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 25th, 2015 at 13:45

  […] Regele Mihai, un tradator de neam si tara […]

 4. Fostul rege Mihai s-a transformat in carpa PSD-ista pentru niste arginti | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 9th, 2015 at 19:47

  […] Regele Mihai, un tradator de neam si tara […]

 5. valeria says:

  mai 12th, 2015 at 1:05

  inca de la inceput am spus ca acesti nemernici nu ar fi trebuit sa li se dea absolut nimic….cind au parasit tara au plecat cu vagoane pline de bunuri(asa mi-a povestit mama) ,ce merit a avutacest NEMERNIC CARE NE-A VINDUT RUSILOR …pina in prezent nu au aratat adevarul despre motivul abdicarii regelui…STIE D-NUL PRESEDINTE BASESCU CE SPUNEA CIND AFIRMA CA REGELE ESTE UN VINZATOR DE TARA!!! TOTI NEREALIZATII VIN IN ROMANIA SI SINT MARI PRINTI SI PRINTESE SI FAC PLECACIUNI IN FATA ACESTOR VENETICI!!! DE NU I-AR MAI RABDA PAMINTUL!!!!

 6. flopp says:

  mai 12th, 2015 at 15:21

  Fraieri ce sunteti…. ! si daca nu facea asa… tot sub rusi intram…in urma infrangerii germaniei ! ..si cred ca ne-ar fi fost de 10 ori mai nasol ! macar asa … am recuperat Ardealul !!

 7. Cristian says:

  mai 12th, 2015 at 18:29

  @flopp ai dreptate , dar ce sa stie astia de intelegerea de la yalta in care toata europa de est a cazut sub spectrul urss si inm toate tarile s-a instalat comunismul.
  Inca odata Traiasc Regele!!!
  Romanii din 1948 incoace s-au cam saturat de presedinti politruci ce au in spate mafia politica

 8. Laurentiu says:

  mai 13th, 2015 at 8:31

  Cine este regele mihai si de ce ar fi mai important ca Nea Petre,lacatus specialist la fabrica X ,care munceste sa-ai intretina familia si plateste impozit?
  Are cineva nevoie de regi,parlamentari ,deputati,prefecti,primari?
   Pe astia chiar daca nu-ti trebuie ,vin ei cu forta pentru ca trebuie sa manince si ei o paine pe munca altora.

 9. GeKados says:

  mai 17th, 2015 at 15:40

  Asa este cartile erau deja facute intre marile puteri si aici nu ar fi avut ce face . Putea totusi lucra la anumite detalii inainte sa intoarca curul ,cu pantalonii in vine, catre rusi… Detalii despre capitularea Romaniei si intoarceare armelor catre Germania …. cand, cum si ce se va intampla cu soldatii romani de pe frontul de est. ASTA trebuia clarificat foarte bine!!!!

  Cat despre vagoanele cu care a plecat , legenda sau nu , nici macar nu ma intereseaza. Ceea ce ma intriga sunt actiunile lui de dupa 1989 pentru a recupera asa zisele proprietati. Pai…, dobitocule! Astea sunt proprietatile statului roman , or fi fost ale tale…atunci cand de dedeai drept mare rege al neamului romanesc… Atunci cand ai plecat , fortat sau nu nici nu ma intereseaza…, ai pierdut aceste proprietati ! Acum nu mai ai nici un drept la ele!!! N-am nimic cu individul nu sunt nici pro nici contra lui pur si simplu nu ma intereseaza persoana lui dar sa nu vina sa cerseasca ceea ce nu mai este de mult al lui! …si totusi si le-a recuperat!!! In concluzie, mari dovleci mai suntem….!!!

 10. Monarhia decoreaza grupul infractional organizat si sta la masa cu Mafia | A șaptea dimensiune says:

  iulie 3rd, 2015 at 15:56

  […] Regele Mihai, un tradator de neam si tara […]

 11. Stefan Horea says:

  august 11th, 2015 at 17:27

  Tatăl meu a fost ofițer în armata regală ,căpitan,la plecarea pe front 1941,a jurat pe Dumnezeu și pe rege,a luptat pe ambele fronturi și din munții Tatra a venit pe jos acasă. 180.000 de ofițeri și militari au fost abandonați de acest trădător rușilor,pentru o decorație,pabeda,vândută ulterior, și o avionetă bimotor.El a stat bine cu Dej,Groza și Vîșinski iar tatăl meu și alți foști ofițeri au fost dați afară din armată,lăsați fără locuri de muncă Am bătut lădițe de fructe și am mers la cules ca să supraviețuim.El și-a vândut onoarea și țara pentru avere,un tren cu valori,mașini tablouri, safirul reginei Maria,duse în Elveția. Se întoarce la prietenii lui comuniști și-și ia averea înapoi înaintea poporului,prin căsătoria actorașului comunist Duda cu Margareta cea zdrahoană cu 11 ani masi bătrână.Trăiască exregele,/abdicat de bunăvoie/ și prietenulde cruce Iliescu.

 12. Regele Carol al II-lea, criminalul ce lipseste din asa-zisa lege „antilegionara” | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 9th, 2015 at 15:38

  […] Regele Mihai, un tradator de neam si tara […]

 13. Andrei Zamfir says:

  septembrie 30th, 2015 at 9:52

  Dacă, să zicem, regele era prea tânăr în anii 40, ce scuze mai are pentru faptul că, în 1989, a semnat Declarația de la Budapesta ? Știți ce prevedea această declarație, despre care nu se mai vorbește ? Scârba de rege era de acord cu autodeterminarea … Transilvaniei ! Ăsta este un gest de mare trădare națională pentru care a fost ”pedepsit” cu averi tocmai de comuniștii de după 1989 ! Cine crede că monarhia este soluția salvatoare pentru România, se înșeală. Monarhia a făcut mult rău țării iar pentru cei care nu cunosc, le recomand să studieze subiectul, nu să se ia după zvonuri.

 14. Unde erati, rege Mihai, cand rusii bolsevici instaurau dictatura comunista in Romania? | A șaptea dimensiune says:

  februarie 2nd, 2016 at 20:56

  […] Regele Mihai, un tradator de neam si tara […]

 15. Gabriel Marinescu says:

  martie 5th, 2016 at 9:58

  Ce a facut regele in 1944 este discutabil si sunt argumente pro si contra,insa dupa ce in 1990 a fost respins sa intre in tara si intors de la aeroportul Otopeni si anul(parca)1994 cand i s-a permis sa intre ce concesii a facut el cu Iliescu?Concesii in urma carora a primit o parte din proprietati,nu toate e adevarat,insa o buna parte si dreptul de a intra si pleca din tara cand doreste.

 16. dr. miclaus says:

  martie 5th, 2016 at 10:18

  nici vorba,”rejeje” nu era „de capul lui” .Pai sa vedem ce se inampla azi…..cu propaganda anti-romaneasca a udmr-ului, care a ajuns la cote scandaloase In ultimii 25 de ani ,dregatorii regateni nu au vazut,nu au auzit (ne vue ,enconue ?) Fiindca au primi”pleasca” fie moldova ,la unire ,fie ardealul si basarabia si Bucovina in 1918, cand a fost sa le piarda in 1940 nu au miscat un deget !

  Nu mai puneti vina atata pe rege…La urma urmei ce s-a intamplat in Romania dupa razboi ,s-a inamplat si in celelalte state est-europene cu mana inarmata a rusilor si cu acordul marilor puteri „aliate” !!!

 17. Karol Gregorian says:

  martie 6th, 2016 at 21:02

  Nu pot sa fiu de acord cu Dvs! Si  nu voi fi in ruptul capului! Niciodata! si voi lupta cu toate armele istoriei si a logicii sa va contrazic si sa condamn categoric extremismul nedocumentat si nelalocul lui de care dati dovada!

 18. Clujean radu says:

  martie 13th, 2016 at 22:28

  Imi pare rau ca, acest articol nedrept manifesta exact aceeasi ura fata de Regele Mihaiil precum bolsevicii. Sustineti cumva politica comunistilor?! Numai comunistii urau regalitatea, deoarece numai regalitatea e un regim de stat incompatibil cu bolsevismul. Defaimandu-l pe Rege, nu faceti decat jocul propagandei ceausiste!!! Rusine!!!

 19. De ce merita Laszlo Tokes sa i se retraga Steaua Romaniei | A șaptea dimensiune says:

  martie 14th, 2016 at 21:50

  […] Regele Mihai, un tradator de neam si tara […]

 20. Comunistii, prietenii regelui Mihai | A șaptea dimensiune says:

  mai 25th, 2016 at 19:42

  […] Regele Mihai, un tradator de neam si tara […]

 21. Regele Mihai recompensat de Stalin cu doua avioane, pentru c-a vandut tara rusilor | A șaptea dimensiune says:

  iunie 13th, 2016 at 20:27

  […] Regele Mihai, un tradator de neam si tara […]

 22. Regele Mihai, platit de comunisti cu 10 mii de dolari lunar | A șaptea dimensiune says:

  iunie 24th, 2016 at 14:02

  […] Regele Mihai, un tradator de neam si tara […]

 23. Marin says:

  august 9th, 2016 at 19:38

  Voi astia transilavenii ! Pupa-ți-l in cur pe rege : pt voi istoria e numai una . SuparareA voastră e numai una: ora exactă s-e da de l-a Bucuresti si nu de-l-a Budapesta referitor l-a razbel : ? Că-ți știți de regimentul : T Vladimirescu : constituirea lui + prizonieratul din mtii” Urali ! : întreaba-ti bunicii ; ??? ” puisor : că-ți a-u mai venit de acolo !!!!!!

 24. 200 000 de romani deportati in lagarele sovietice din vina Regelui Mihai | A șaptea dimensiune says:

  august 14th, 2016 at 10:46

  […] Regele Mihai, un tradator de neam si tara […]

 25. Ocatavian says:

  decembrie 17th, 2017 at 22:07

  Si unitatea de,artilerie din care a facut parte tatal meu,a fost dezarmata de rusi undeva prin judetul Bacau,apoi facuti prozonieri.In localitatea Roman au stat intr- un …tarc din sirma ghimpata,unde erau adusi militari din alte zone.Dupa ce s-au adunat mai mult de 500 de oameni , au facut un convoi si i-a trimis spre Chisinau.Tatal meu a reusit sa evadeze cind a trecut prin dreptul localitatii sale natale. Dar un cumnat de-al sau aflat in acelasi convoi , a ajuns in lagar in Rusia si s- a inapoiat in 1955. Multumesc …monarhiei!!! Niste banditi. Din 1960…nu mai povesteste nimic despre profesiile pe care le-a indeplinit.Staul roman i-a platit cu sume de 5000$ ,dupa altii 10000,lunar!!!!

 26. Regimul criminalului KGB-ist Ilici Iliescu a fost sprijinit din plin de evrei | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 13th, 2019 at 19:20

  […] austriecilor, i-au înapoiat fostului rege Mihai toate proprietăţile, desi acesta a fost un trădător de neam şi ţară […]

 27. Ioan Tobol says:

  iunie 25th, 2019 at 20:46

  Sa-mi fie cu iertare. Multi sustin ca Regele Mihai a plecat din tara la abdicare cu vagoane de aur,bijuterii,tablouri celebre si multe altele dar nici unul dintre aceste persoane nu aduce nici o dovada. Multi sustin ca-mi-a spus mama sau stiu de la bunicu dar mai mult ca sigur ca si mama si bunicu locuiau f departe de resedinta regelui si se lua-u si ei dupa spusele altora. Stau si ma intreb atunci ptr ce a mai lucrat regele ca mecanic in Elvetia ca sa poata intretine copii???. Cine l-ar fi lasat sa plece cu averi comunistii??? Cei care le-au luat toata agoniseala taranilor de peste ani in cap-uri cu japca???. Cei care le-au luat pamanturile pana in talpa casei tot cu japca iar cei ce nu au fost deacord au fost inchisi in inchisori sau deportati in Baragan???.
  Astfel de comentarii nu pot face decat persoanele pro comuniste. Am 60 de ani la revolutie aveam 30 si am fost in CC la fuga lui Ceausescu. Am fost facut membru de partid cu japca sa pot sa-mi angajez sotia(D-zeu so ierte caci am pierdut-o) dar îi urasc din toata inima pe comunisti. Multi spun ca a fost tradator dar ia puneti-va in locul lui sa vedem cati a-ti avea curajul nebun sa intoarceti armele impotriva Nemtilor intr-un razboi nebun la o varsta de 22 de ani cat avea majestatea sa???. Suntem Romani si avem o vorba ramasa celebra-dupa razboi multi viteji se-arata !!!.
  Atata modestie,simplitate si bun simt ca la majestatea sa regele Mihai nu o sa mai gasiti zeci si zeci de ani de acum incolo.
  PS. multi, f multi confunda domeniile coroanei cu domeniile regelui. Ptr toate domeniile coroanei casa regala platea statului Roman taxe si impozite ca fiecare cetatean de rand. Iar faptul ca domeniile regelui i-au fost returnate e destul de normal asa cum si nea Gheorghe de la cocarlata si-a primit pamantul inapoi.
  NU EXISTA DEMOCRATIE FARA RETURNAREA PROPRIETATILOR INDIFERENT ALE CUI SUNT.
  Trebuie sa invatam inca ce e democratia dar mai ales ce inseamna respectul fata de cetatean-ul de langa noi. Fara respect suntem nimeni.

 28. Andreea Serghi says:

  septembrie 4th, 2023 at 7:28

  Se pot găsi informații despre cum au fost fabricate cutiile folosite la transportul tablourilor, care sunt proprietatea statului Român. Cutiile au fost comandate de Regina Mama Elena fabricate în Horezu “ așa cum sunt relatate în cartea biografică a Reginei Mama Elena, scrisa de Arthur Gould Lee.
  Un alt aspect care este învăluit în mister se referă la trenul cu care s-a călătorit către Londra pentru celebrarea căsătoriei Regale dintre viitoarea regină Elisabeth și Prințul Philip. Acest tren a transportat cadoul de nuntă pentru miri regali și tot cu acest tren s-au transportat obiectele de valoare ale familiei Regale. Trenul a avut doua destinații o parte a mers spre Londra și o a altă parte a ajuns la Versoix. Aceste aspecte au fost negate și răstălmăcite atât de Rege cât și de familie, aceștia povestesc despre ultimul tren cu care au părăsit țara și nimic despre adevăratul transport cu bunuri care nu le aparțineau în totalitate, cum ar fi colecția Regală de tablouri celebre.

 29. Andreea Serghi says:

  septembrie 4th, 2023 at 7:30

  Tablourile din Colecția Regală au fost achiziționate de statul Român și nu făceau parte din averea familiei Regale.

Adauga un comentariu