Secretele unei cafele desavarsite

vineri, septembrie 29, 2017 16:14
Posted in category Diverse

Oricat a-i incerca sa schimbi aparatul de cafea, sa schimbi proportiile de apa-cafea, nu vei reusi sa schimbi si gustul. Pentru ca masina in sine nu compenseaza cu o calitate scazuta a materiei prime, respectiv a cafelei. Pentru a avea parte de acest deliciu, de licoarea preferata cu o aroma deosebita in fiecare dimineata, prima preocupare ramane sursa de cafea.

Incepe cu baza – boabele de cafea

Orice experimentat in arta cafelei iti va spune ca mai degraba decat macinata, cafeaua boabe este de preferat a fi sursa ta. Acest lucru iti aduce numeroase avantaje, dar ce primeaza este prospetimea si gustul desavarsit. Stii cum se spune, sa incerci sa conservi arome ai sanse, dar prospetimea nu ai cum sa o recastigi. Este exact acelasi lucru cand vine vorba de o cafea.

Poti alege locatii specifice, magazine de specialitate care sa te indrume in alegeri. Dar exista si varianta lor online, un exemplu edificator fiind livadacuceai.ro. Vei gasi aici si ceaiuri, chiar si accesoriile necesare pentru ca astfel de ritualuri sa fie realizate ca la carte, aducand o si mai mare satisfactie in modul de preparare si mai apoi de savurare a unor astfel de delicii lichide.

Cat despre alegerea in sine, exista diversitate care sa se ocupe de pretentiile fiecaruia. Pe cat sunt de prajite, boabele de cafea pot crea o bautura mai intensa sau nu, mai acida sau nu, cu arome care mai de care mai deosebite. Un gust echilibrat il ofera tocmai procesul de prajire nu intens, ci cat mai light pentru ca intentia este sa se maximizeze aroma si nu sa se simta taria prajirii. In orice caz, este indicat sa experimentezi in functie de preferintele pe care le ai deja. Vei fi surprins sa afli ce anume iti place si nu stiai.

Ritualul cafelei

O cafea apreciata la adevarata sa valoare va fi servita imediat dupa preparare. La fel de bine se preteaza sfatul de a rasni cafea cat pentru consum de scurta durata. Un mic secret este ca aroma se pastreaza cel mai bine in boabe. Odata eliberata, cand acestea sunt rasnite, isi pierde treptat din continutul “magic”; prefera asadar sa rasnesti pe loc, putin cate putin, in masura in care se consuma imediat.

De altfel, cafeaua necesita si ea instructiuni clare de conservare. Prefera locurile ferite de lumina, umiditate, insa nu cele reci precum frigiderul pentru ca uleiurile ce contin aroma se distrug. De evitat a fi expusa la mediul ambiant de asemenea, ci mai degraba inchisa ermetic pana la consum. Desigur ca poti face diferenta de gust cand aceasta este sau nu bine tinuta la loc sigur – taria scade, aroma se pierde, este mai degraba o apa colorata.

Stilul societatii actuale, de a fi totul “fast” face ca si in randul consumatorilor de cafea sa intervina tentatii vicioase. O cafea instant, un praf care promite sa te energizeze nu se compara cu nimic din ce inseamna cu adevarat aroma unei cafele proaspat rasnite, proaspat facuta si savurata. Asadar, pentru aprecierea acestui produs, prefera sa nu grabesti procesul inutil, recurgand la metode care scad calitatea acestei bauturi.

Livada cu ceai

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags: ,

Adauga un comentariu