Securiștii criminali votați de ciobani și țigani

miercuri, aprilie 3, 2013 18:40

SecuritateaÎn 1989, România s-a despărțit de comunism, dar nu si de comunisti și securiști. Pentru ciobanul și țiganul din România, aceștia nu au nici o vină. Victimele dictaturii comuniste din România se datorează americanilor, africanilor sau extratereștrilor. Noțiunea de dreptate și de izolare a criminalilor de afacerile publice nu există în mintea puțină a ciobanilor și țiganilor din România. De aceea România este singura țară din fostul lagăr comunist fără o lege lustrației. Bulgaria are o astfel de lege din 2007, iar afirmația anterioară nu se referă la țările din fosta URSS (acolo steaua bolșevică încă face legea). Așa cum era de asteptat, USL-ul (Uniunea Leninist-Stalinistă) a îngropat definitiv Legea lustrației în Parlament printr-un turnător la Securitate, votat de ciobanii și țiganii din România. Povestea, preluată din Evenimentul zilei, este ceva mai jos. Dar, înainte de asta, haideti să vă povestesc un caz de pe aici. Prin anii ’80, un naiv ascultă ‘Europa liberă’ și a doua zi povestește la școală ce a auzit. Este turnat la Securitate, anchetat etc. Turnătorul este la al doilea mandat de primar, adică nu contează că ai făcut rău unor semeni de-ai tăi, iar uneori ai distrus destine. Aceste ‘fleacuri’ nu sunt importante pentru ciobanul și țiagnul din România, cel pe care nu-l intersează crimele comunismului, așa după cum nu-l interesează drama românilor din Basarabia sau originea poporului român. Aceștia sunt votanții USL-ului, ai noilor comuniști din România.

TURNĂTORUL „BRATOSIN”. Prietenul Securităţii a îngropat lustraţia în Parlament. Şi-a TURNAT colegii de liceu! Acum revizuiește Constituția

Unul dintre cei mai aprigi contestatari ai legii lustrației, deputatul PSD Nicolae- Ciprian Nica, a fost declarat colaborator al Securității. CNSAS susține că parlamentarul își turna colegii de liceu. El este și membru în Comisia de revizuire a Constituției.
Parlamentarul de Vrancea, Nicolae- Ciprian Nica, nu vrea să audă de lustrație, la 22 de ani de la Revoluția din decembrie 1989.

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a pus cruce legii lustraţiei. Limitarea temporară a accesului la unele funcţii şi demnităţi publice pentru persoanele compromise de comunism a devenit amintire după ce, în urmă cu trei zile, un deputat a obţinut respingerea propunerii legislative.

Nicolae-Ciprian Nica (55 de ) este vicepreşedintele Comisiiei Juridice din Camera Deputaţilor din partea PSD. După 22 de ani (…) ca să mai poţi să condamni nişte fapte şi să interzici nişte drepturi ale unor oameni, contrar Convenţiei europene a drepturilor omului, eu cred că este anormal şi atunci trebuie să ne asumăm trecutul, să ne ştim prezentul şi viitorul să fie cu totul altfel”, explica parlamentarul.

CNSAS: colaborator

În 1976, Nica a fost recrutat de Securitate, a primit numele de cod „Bratosin” şi şi-a turnat colegii de liceu, potrivit CNSAS. În octombrie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit că informaţiile date Securităţii de acesta au adus atingere libertăţilor fundamentale a celor pe care i-a pârât fostei poliţii politice.

Turnătoriile lui „Bratosin”

CNSAS susţine că Nica a fost recrutat în calitate de colaborator „pentru a asigura o supraveghere informativă cât mai bună a mediului de elevi”.

El a semnat un angajament la data de 2 iunie 1976, la vârsta de 18 ani, şi a dat patru note infomative. Astfel, „într-una din serile petrecute în camera elevului N.M., unul dintre elevii străini, F.A., întreţinea discuţii politice şi anume despre capitalism, despre diferenţa dintre viaţa din socialism şi capitalism”. La finalul notei scrise şi semnate de „Bratosin” s-a dispus de către ofiţerul de securitate măsura verificării elevului „turnat” la şcoală, „dirijarea şi altor surse din cadrul liceului pe lângă elevul străin”.

O altă turnătorie măruntă privea un elev care asculta Radio Europa Liberă. Ofiţerul de legătură a scris pe marginea notei: „Semnalaţi-l organelor UTC şi conducerii liceului”. Alte două note privesc relaţiile de prietenie dintre elevii străini ai liceulului şi activităţile cotidiene ale acestora, de la ieşirile la restaurant la vacanţele de la mare. Având în vedere că aceste note nu au fost recunoscute de Nica, în timpul procesului s-a efectuat o expertiză grafoscopică care a demonstrat că paginile au fost scrise şi semnate de deputat.

Deputatul PSD a contestat la Curtea Supremă verdictul de colaborator. Următorul termen de judecată a fost stabilit în septembrie 2014.

Tovarăşii poliţiei politice

Nicolae-Ciprian Nica nu este singurul parlamentar colaborator cu securitatea care şi-a găsit loc în Parlament.

Senatorul PNL de Dâmboviţa, Sorin Roşca Stănescu, a fost recrutat colaborator, la data de 30 martie 1975, de către Brigada Antiteroristă. El a avut numele de cod „Deleanu” şi „H 15”şi avea misiunea de a supraveghea informativ cetăţenii vest-germani care se aflau în România ca studenţi sau turişti.
Deputatul PSD de Galaţi, Florin-Costin Pâslaru, zis şi „Pintea”, are verdict definitiv de colaborator al Securităţii. „Pintea” a dat 63 de rapoarte, turnându-şi colegii de facultate, colegii de serviciu, dar şi amicul de pescuit.
Deputatul PP-DD de Dolj, Gheorghe Neţoiu, a scris în declaraţia dată pe propria răspundere cu ocazia înscrierii candidaturii că a fost angajat al Securităţii.
Senatorul PNL de Braşov, Ioan Ghişe, a recunoscut în urmă cu mai mulţi ani că a furnizat, în doi ani de zile, şapte note informative către Securitate, în perioada în care a lucrat la uzina Tractorul Braşov.

Luxul lui „Bratosin”

Nica este deputat de Vran cea din 2008. Notar pu blic de profesie, demnitarul deţine patru terenuri în suprafaţă de peste 10 hectare în Vrancea, două apartamente şi un sediu de birou.

Are patru autoturisme, dintre care două de lux, bijuterii şi obiecte de artă în valoare de 10.000 de euro. În conturi are 630.000 de lei şi 13.000 de euro, susţine că a împrumutat o persoană fizică cu 25.000 de euro. În ultimul an fiscal, Nica a câştigat, împreună cu familia, 320.000 de lei din activitate notarială şi diurna de la Parlament.

„În Legea Lustraţiei se pomenea de activităţi de partid din comune. Nu se poate face acum ce se făcea în anii ’50.” CIPRIAN NICA, deputat PSD

„Suntem un popor creştin-ortodox”

„Suntem un popor creştin -ortodox care ar trebui să ierte”, a declarat, pentru EVZ, Nicolae-Ciprian Nica. El ne-a explicat că decizia de a respinge Legea lustraţiei are la bază mai multe hotărâri date de CEDO. „State ca Cehia, Polonia sau Ungaria au fost amendate şi obligate să abroge această legislaţie”, ne-a mai spus parlamentarul.

Despre acuzaţiile CNSAS, el arată că nu este nimic adevărat şi că va câştiga la Curtea Supremă: „Cele patru note informative nu le-am scris eu, sunt redactate de ofiţerul de Securitate. Am fost ameninţat să semnez angajamentul”. Nica a mai precizat că a fost victimă.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

12 Responses to “Securiștii criminali votați de ciobani și țigani”

 1. cronicasp says:

  aprilie 3rd, 2013 at 19:28

  romanii inca au metehne comuniste. atat timp cat acestea nu vor disparea romania nu se va schimba.

 2. Gabriel says:

  aprilie 4th, 2013 at 0:57

  Si ce e asa ciudat? Inca de prin 90 a inceput o campanie de prostire a populatiei, asta observandu-se si in prezent, mai ales cand se apropie examenele de bacalaureat. Au ajuns sa se revolte pentru ca nu mai sunt lasati sa copieze… Deh, invata-i pe astia despre democratie, drepturi si alternative la vot.

 3. Continua țiganizare a României | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 26th, 2014 at 16:23

  […] Securiștii criminali votați de ciobani și țigani […]

 4. Cum se închinau Securității vedetele dictaturii comuniste | A șaptea dimensiune says:

  februarie 8th, 2015 at 14:29

  […] Securiștii criminali votați de ciobani și țigani […]

 5. Țiganii nu sunt români | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 14th, 2015 at 17:36

  […] Securiștii criminali votați de ciobani și țigani […]

 6. Țiganii mai batjocoresc odată România | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 14th, 2015 at 17:54

  […] Securiștii criminali votați de ciobani și țigani […]

 7. Andreea Dogar, o țigancă atât de simplă | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 14th, 2015 at 18:00

  […] Securiștii criminali votați de ciobani și țigani […]

 8. Deutsche Welle: Dan Voiculescu, omul care posedă cea mai mare putere în România | A șaptea dimensiune says:

  august 27th, 2015 at 7:49

  […] Securiștii criminali votați de ciobani și țigani […]

 9. Cațavencii banalizează crimele comunismului | A șaptea dimensiune says:

  august 27th, 2015 at 8:08

  […] Securiștii criminali votați de ciobani și țigani […]

 10. 14 iunie 1990, o zi neagră pentru România | A șaptea dimensiune says:

  august 27th, 2015 at 14:40

  […] Securiștii criminali votați de ciobani și țigani […]

 11. Unde au ajuns turnătorii la Securitate | A șaptea dimensiune says:

  august 27th, 2015 at 14:45

  […] Securiștii criminali votați de ciobani și țigani […]

 12. Desi este plecat cu cercul, Dan Puric invadeaza tembeliziunile din Romania | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 27th, 2015 at 10:55

  […] Securiștii criminali votați de ciobani și țigani […]

Adauga un comentariu