Sfârşitul de an şi cadourile pentru femei

sâmbătă, decembrie 23, 2023 9:39
Posted in category Diverse

Gimina

A oferi cadouri celor dragi este un gest frumos, unic şi nobil, care ne înalţă sufleteşte şi mai pune o cărămidă la temelia umanităţii din noi.

Desigur, cadoul în sine trebuie ales cu grijă, pentru a surprinde şi impresiona în mod plăcut persoana dragă, deşi, spun unii, gestul contează. Aşa o fi, dar este de preferat să alegem acel obiect care, prin simbolistică şi mesaj, să aducă fericire în sufletul destinatarului.

Şi pe lista mea sufletească sunt câteva persoane dragi, aşa încât am hotărât să încep a comanda cadouri în funcţie de personalitatea fiecăreia dintre ele. Cum în locurile comune găseşti produse comune, dintre acelea care nu ies în evidenţă cu nimic, nu prea ştiam unde să caut ceva mai deosebit, mai unic şi mai relevant pentru a-mi exprima, prin gestul de a oferi un cadou, tot ce are mai bun sufletul meu.

Salvarea a venit, totuşi, în momentul în care am găsit acest site cu cadouri femei. Practic, am ajuns în locul unde, spre bucuria mea, găseşti tot ce ai nevoie pentru un cadou deosebit, de alegerea căruia să fii mulţumit.

Set inimaŞi totuşi, ce am ales, s-ar putea întreba unii. Dintre multiplele posibilităţi, gustul meu (doar gusturile nu se discută) s-a oprit asupra unui set de două căni, cu farfurioare, în formă de inimă, un cadou ce simbolizează perfect sentimentul etern al iubirii. Cadoul poate fi oferit persoanei iubite sau unui cuplu de îndrăgostiţi. Totul este din ceramică, într-o combinaţie interesantă de culori, negru-alb-auriu, iar un asemenea cadou cu siguranţă va impresiona şi nu va fi uitat.

Set 2 caniAm mai ales un set de două căni, inscripţionate cu „Cea mai bună mamă din lume” şi „Cel mai bun tată din lume”, pentru nişte prieteni dragi. Cănile sunt din ceramică, nu este un cadou scump, ci accesibil, dar sigur poate aduce bucurie în sufletelor celor cărora le faceţi acest cadou.

Dacă tot este luna decembrie, o lună în care au avut loc evenimentele din Decembrie 1989, ca unul care am prins şi perioada dinainte de 1989, am să povestesc, în cele ce urmează, cum erau acele vremuri din perspectiva cadourilor pentru cei dragi.

În acea perioadă cenuşie a României, în care nu se găsea mai nimic în magazine, a căuta un cadou pentru cineva drag era o aventură sortită eşecului din start. Excepţie făceau cărţile bune, cu toate că şi acestea se găseau rar şi se dădeau, de regulă, la pachet cu alte cărţi care nu se vindeau.

Perioada comunistă a României fiind marcată puternic de corupţie, deşi oficial nu se găsea mai nimic la vedere, dacă aveai nişte relaţii pe la magazine, tovarăşii mai aveau puse deoparte ceva produse mai deosebite, deosebite în comparaţie cu mărfurile de calitate foarte proastă din magazine, pe care le puteai achiziţiona la negru.

Aşadar, dacă erai fără pile-cunoştinţe-relaţii, cu celebrul acronim PCR, cadoul tău pentru cei dragi se limita la un buchet de flori şi o carte de literatură acceptabilă, cărţile bune fiind date pe aceleaşi criterii de pile-cunoştinţe-relaţii sau erau interzise de cenzura comunistă.

Dacă aveai nişte relaţii, de preferat pe la fabricile care produceau pentru export, puteai găsi ceva mai deosebit, în special îmbrăcăminte şi încălţăminte, foarte căutate în acea perioadă. Ceea ce vedem astăzi pe piaţa din România, pe atunci era un lux, părea total inaccesibil pentru noi, muritorii de rând. Privilegiaţi erau cei care plecau în străinătate, cu voie de la Securitate, acolo unde, precum astăzi în România, găseai de toate. Iar aceşti privilegiaţi ai soartei puteau aduce în ţară, mai legal, mai ilegal, nişte cadouri deosebite, la care românii obişnuiţi nici n-ar fi visat vreodată.

Părinţii mei, de exemplu, oameni obişnuiţi ai acelei perioade, atunci când doreau să-mi facă un cadou, alegeau de regulă hăinuţe sau încălţăminte. Morala lor sănătoasă şi practică era aceea conform căreia un cadou trebuie să fie în primul rând util, să-ţi folosească la ceva.

Elev de liceu şi student fiind, cadourile mele pentru fete se limitau la flori şi cărţi, înainte de 1989. Erau singurele opţiuni, dacă nu aveai relaţii printre personajele comerţului comunist.

Astăzi, însă, lucrurile stau cu totul diferit. Există o diversitate de produse dintre care putem alege, în funcţie de gusturi şi posibilităţi financiare. De la aranjamente florale dintre cele mai sofisticate la cadouri exotice, putem surprinde în mod plăcut, oricând, persoanele dragi, cu gestul minunat al dăruirii unui cadou din prea-plinul inimii.

Ce este mai plăcut: să oferi sau să primeşti un cadou? Momentul primirii unui cadou îţi aduce multă bucurie în suflet, dar, în cazul meu, sufleteşte m-am simţit mult mai bine atunci când am oferit un cadou. Era certitudinea că persoană dragă a aflat cât de mult o iubesc şi cât de mult înseamnă pentru mine. Nu ezitaţi să oferiţi cadouri: vă înalţă sufleteşte, vă aduce bucurie şi pace în suflet.

Iar dacă deja v-aţi hotărât să alegeţi un cadou deosebit pentru persoanele dragi, iată câteva date de contact.

SC TARO COMPANY SRL

Str. Vânatori nr. 8, Sebeş, Alba

E-mail: contact@gemina.ro

Telefon: 0749 836 057

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu