Shopbuilder.ro, daca vrei produse ce contin glutamina

sâmbătă, octombrie 31, 2015 20:10
Posted in category Diverse

ShopbuilderCe este glutamina

Haideți să vorbim puțin despre glutamina. Este un aminoacid, prezent într-o concentratie semnificativă în mușchi. Organismul produce glutamină, dar rezerva de glutamină din organism se poate epuiza extrem de repede din cauza stresului, mai ales cel de la antrenamente. De aceea, este necesar consumul produselor ce conțin glutamină pentru a echilibra nevoia de glutamină din organism.

De ce este necesară suplimentarea glutaminei din organism în mod constant

Glutamina împiedică deteriorarea mușchilor. Mai mult, datorită glutaminei crește nivelul natural al hormonilor din organism. De exemplu, cu numai 2 grame de glutamină nivelul hormonilor creşte de 4 ori. Dacă nivelul glutaminei scade, acest fapt va duce la o rapidă deteriorare a mușchilor, așa încât suplimentarea glutaminei în mod regulat este un proces indispensabil, mai ales pentru cei care fac antrenamente grele, dar nu numai.

Beneficiile consumului L-Glutaminei

Consumul de L-Glutamină, cu lichid sau cu băuturi care conțin proteine şi carbohidraţi, este necesar în cazul în care organismul este constant sub stres, se fac antrenamente grele și serioase sau sistemul imunitar este slab (răcit, gripat). Un supliment nutritiv cu L-Glutamină sau L-Glutamină Pepid este o alegere foarte inspirată în acest caz.

Importanța glutaminei în dietă

În timpul unei diete, sistemul imunitar este mai vulnerabil, de aceea este necesar consumul glutaminei. Glutamina poate fi folosită după antrenament și în timpul zilei, în mod preventiv. Glutmaina înlocuiește carbohidratii, deci reface glicogenul în muschi.

Efectele consumului de glutamină

 • Crește sinteza proteinelor în organism.
 • Crește volumul celular.
 • Oprește descompunerea proteinelor.
 • Întărește sistemul imunitar.

Produse ce contin glutamina pot fi comandate online pe shopbuilder.ro

Iată, mai jos, câteva exemple de produse ce pot fi văzute și ulterior comandate online pe site-ul shopbuilder.ro

 • L-Glutamine
  500 g, ceea ce înseamnă 100 de porții a câte 5 grame.
 • L-Glutamine Powder
  Acest produs se poate comanda la un preț promoțional.
 • Mega Glutamine Caps
  Aceste capsule stimulează producția hormonului de creștere, crește volumul celular, stimulează sinteza proteică, scade oboseala, întărește sistemul imunitar, stimulează sănătatea ficatului și a intestinelor.

“Consumul glutaminei este benefic pentru organism”, spun și studiile științifice

Un studiu realizat la Institutul National de Medicina Sportiva, Bucuresti, în octombrie 2005, a presupus împărțirea sportivilor în două grupuri. Unui grup i s-a dat, timp de două săptămâni, suc de fructe in care s-a adaugat glutamina in cantitate de 1 g/kg corp/zi, in timp ce sportivilor din al doilea grup li s-a dat doar suc de fructe simplu. Grupul ce a primit și glutamină a avut un randament superior al activitatii musculare și o refacere mai rapidă după antrenamente, în comparație cu membrii celuilalt grup, cei care nu au primit glutamină. Așadar, consumul de glutamină este benefic pentru organism.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu