Snipping Tool va fi actualizat şi menţinut în Windows 11

duminică, august 8, 2021 8:35
Posted in category IT

Snipping ToolSnipping Tool este instrumentul prin care putem efectua capturi de ecran, fie decupate, fie pentru întreg ecranul.

Oficialii de la Microsoft spun că Snipping Tool va avea o reproiectare majoră în următoarea versiune Windows Insider. De asemenea, va câștiga un pachet de noi caracteristici de la Snip & Sketch, aplicația care trebuia să înlocuiască instrumentul original Snipping Tool.

Microsoft a încercat din răsputeri să omoare Snipping Tool din 2018. A introdus mai multe soluții noi, mai bune, cu nume care sunt asemănătoare cu Snipping Tool, inclusiv Snip & Sketch, dar nu toţi utilizatorii au trecut la aceste noi aplicaţii. De aceea, Microsoft renunță și face ceea ce ar fi trebuit să facă cu ani în urmă – actualizează aplicaţia Snipping Tool pe care toată lumea o ştie şi o foloseşte.

Funcțional, noul Snipping Tool va fi aproape identic cu Snip & Sketch. Ecranul se va întuneca pe măsură ce capturați și decupați o imagine pe ecran. Apoi, aplicația Snipping Tool se va deschide pentru a vă permite să vedeți toate opţiunile pentru capturi de ecran. De asemenea, puteți desena peste capturi de ecran în această aplicație sau le puteți copia în clipboard. Microsoft spune că o actualizare viitoare vă va permite să copiați și să lipiți (copy and paste) imaginile Snipping Tool în orice dosar (folder) doriți fără a trece prin procesul obișnuit de Save As (salvare ca).

Noul design Snipping Tool este foarte asemănător cu Windows 11, cu colțuri rotunjite și accente sticloase. Noul Snipping Tool va debuta în următoarea versiune Windows 11 Insider, probabil la sfârșitul acestei luni sau la începutul lunii viitoare. Alte aplicații clasice ar putea fi, de asemenea, reproiectate, deși Microsoft nu a confirmat astfel de planuri.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu