Solutiile AC potrivite pentru locuintele vechi din Bucuresti

luni, octombrie 30, 2017 16:28
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniPotrivit publicatiei Ziarul Financiar, care a cules in 2010 date de la Institutul National de Statistica, din totalul de aproape 800 000 de locuinte din capitala Romaniei, nu mai putin de 9 000 de cladiri (echivalentul a 700 000 de apartamente) au fost construite pe timpul comunistilor. In consecinta, ca si in cazul metropolei New York, Bucurestiul are multe constructii rezidentiale ridicate inainte ca sistemele de climatizare sa devina populare. Dotarea apartamentelor vechi cu sisteme AC poate fi, in aceste conditii, o sarcina destul de grea. Cum stii ce tip de aparat de aer conditionat sa montezi? Cat de mare va fi costul energiei consumate? Ce solutii exista in situatia in care nu dispui de suprafete vitrate in incaperea destinata climatizarii?

De retinut:

  • Secretul crearii unui mediu interior confortabil, cu temperaturi agreabile in orice sezon, precum si al economisirii energiei, consta in identificarea unei unitati de aer conditionat potrivite suprafetei de climatizat.
  • Un aparat ac care nu este indeajuns de puternic nu va raci corespunzator locuinta ta, iar in plus, iti va incarca nota de plata la consumul de electricitate. Nici aparatele cu putere prea mare nu vor fi oferi eficienta dorita, dimpotriva, vor crea un mediu racoros, dar umed. Sistemele AC bazate pe operarea de tip On-Off (pornire-oprire) mai au un dezavantaj: echipamentele sunt predispuse deteriorarii, fapt ce scurteaza durata lor de serviciu. Optati pentru Inverter!
  • Nu uitati de factorul reprezentat de rata eficientei energetice (EER), ce masoara cum va opera un aparat ac in sistem de racire in functie de temperatura exterioara.
  • Verificati SEER – rata sezoniera a eficientei energetice.
  • Indiferent cat de eficient este un aparat ac, nu veti dispune de confortul maxim si nu veti recupera complet investitia daca locuinta nu este bine izolata.

A crea de la zero un proiect de climatizare a unei cladiri vechi poate de exemplu, presupune instalarea unui condensator exterior, a unui intreg sistem de ventilatoare si duct-uri care sa distribuie fluxul de aer racit. Devine astfel imperativ sa ai un buget mai mare si sa dispui de suficient spatiu. Imbunatatirile de acest gen aduse locuintelor vechi sunt costisitoare, mai ales daca nu exista conducte.

Alegerea unui duct Osaka de inalta presiune statica prevazut cu Inverter poate constitui cea mai inspirata alternativa de climatizare a resedintelor construite in urma cu cateva decade. Pentru ca tubulatura este ascunsa in pereti, devine cea mai discreta optiune disponibila. Alti producatori de incredere, in afara de brandul japonez, sunt urmatorii: LG, Gree, Fujitsu, Midea, Yamato, Hokkaido, Chigo, Zephir etc.

Echipa Aquarys, in calitate de distribuitor aparate de aer conditionat, va indeamna sa nu neglijati importanta montajului! Instalatorii nostri pot, de asemenea, efectua procedurile de intretinere (schimbare filtre, reparatii etc.), astfel incat sistemul sa functioneze in parametri normali timp indelungat. Daca solutia de tip duct nu este potrivita proiectului tau, atunci te poti orienta catre un aparat de aer conditionat de perete sau de tavan. Split-urile si casetele includ si o unitate exterioara, insa nu implica tevi. Chiar daca montajul in perete sau pe tavan le face vizibile, aceste unitati ac pot fi controlate individual.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu