Transport rutier de marfă: cinci beneficii

marți, mai 2, 2023 6:39
Posted in category Diverse

Asstra

Transportul rutier de mărfuri este cel mai popular mod de livrare a mărfurilor din lume. În Europa, de exemplu, acesta reprezintă peste 40% din totalul transportului de mărfuri. Acest lucru se datorează avantajelor acestui mod de transport.

În orice loc în lume

Rețeaua de drumuri este larg dezvoltată pe toate continentele. Lungimea totală a drumurilor din lume depășește 23 de milioane de kilometri. Statisticile pentru fiecare țară în parte deasemenea sunt impresionante: de exemplu, lungimea totală a autostrăzilor din România este de 86 de mii de kilometri. Apropo, există drumuri chiar și în locuri atât de „inaccesibile” precum în păduri și în deșerturi.

În plus, la trasarea rutei, în majoritatea cazurilor aveți posibilitatea de a alege autostrada luând în considerare caracteristicile specifice ale încărcăturii transportate. De exemplu, maşinele-unealte de înălțime mare nu pot fi transportate peste liniile de înaltă tensiune, peste trecerile de cale ferată cu linii aeriene sau sub poduri joase. Iar utilajele de lungime și lățime mare nu pot fi transportate pe drumurile publice cu trafic intens.

Transport pentru orice sarcină

Gama transportului rutier include vehicule care sunt concepute pentru a transporta mărfuri diverse:

  • În furgonetele izotermice sunt transportate mărfuri care necesită un anumit regim de temperatură. Printre acestea se numără medicamentele, fructele și pomușoarele proaspete, ierburile, legumele și florile proaspăt tăiate.
  • În cazul în care sarcina este de a transporta alimente congelate (de exemplu, produse semifinite din pește sau carne, înghețată), se folosesc camioane frigorifice. Camerele de congelare din aceste vehicule pot menține temperaturi de până la minus 25 de grade Celsius.
  • Marfa voluminoasă este transportată în remorci yumbo.
  • Camioanele cu platformă ajută la transportarea în siguranță a echipamentelor cu destinație specială – utilaje de reparație drumuri, de carieră și utilaje agricole.
  • La transportul autoturismelor se folosesc transportoare de mașini.
  • Camioanele-cisternă sunt alese atunci când trebuie să livrați mărfuri în formă lichidă sau gazoasă.

Apropo, camioanele pot transporta absolut orice încărcătură – de la animale până la materiale cu clasă de pericol ridicată.

Capacitate de ridicare

Camionul standard poate transporta până la 24 de tone, transportatorul de cherestea poate transporta până la 10 tone, iar transportatorul de mașini poate transporta până la 28 de tone. Acest lucru vă permite să transportați volume mari de încărcături grele simultan.

Comoditate

Principiul popular al livrării din ușă în ușă poate fi implementat numai folosind transportul rutier. Cert este că o mașină poate ajunge până la un depozit, birou, atelier de producție – ceea ce nu se poate spune despre un tren, o navă sau un avion.

Viteză

În primul rând, vehiculele pot fi în mișcare 24 de ore pe zi: sunt independente de orarul portului, al gării sau al aeroportului.

În al doilea rând, vehiculele sunt mai puțin sensibile la condițiile meteorologice nefavorabile (de exemplu, navele nu ies în mare, iar avioanele nu zboară în timp de furtună). Cu toate acestea, există situații în care conducerea unei mașini este nesigură – de exemplu, pe gheață, furtună de zăpadă, ploaie.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu