Transportul funerar, un serviciu de care ai nevoie in cadrul evenimentului funerar

joi, octombrie 4, 2018 17:32
Posted in category Diverse

Transport funerarLa ora actuala sa organizezi o inmormantare este mai simplu ca oricand. Asta pentru ca exista specialisti, exista agentii specializate ce se ocupa de tot ce este necesar. Tu alegi, in unele cazuri sunt puse la dispozitie nu doar serviciile in mod individual, ci pachete cu tot felul de oferte, astfel ca dupa caz poti solicita ajutor, sprijin pentru tot ce inseamna un eveniment funerar sau doar completari.

Suna ciudat, subiectul nu este unul ce iti cade prea bine, dar pana la urma este inevitabil si firesc si ajungem cu totii sa-i conducem pe ultimul drum pe cei dragi. Asadar, atunci cand se va impune, partea de transport funerar va fi de asemenea una necesara. In trecut, acest lucru ca si toate celelalte legate de pregatirea defunctului, erau realizate cu ajutorul comunitatii. Insa la ora actuala si legea impune anumite aspecte, intrucat transportul defunctului trebuie sa se realizeze in conditii optime.

In trecut erau folosite calesti, carute, pentru a se realiza transportul funerar. La ora actuala exista flote de masini speciale, dricuri, conduse de persoane cu experienta. Acestea un rol important, intrucat tinand cont de ritualul crestin, exista mai multe lucruri de facut, popasuri si deci defunctul trebuie transportat pe durata acestor procesiuni. Iata si despre ce este vorba:

  • Se va impune un prim transport al defunctului, preluat de acasa sau locul in care a survenit decesul. Ulterior, va fi depus la capela aleasa de familie.
  • De la capela, in ziua inmormantarii va fi necesar transportul catre zona unde va avea loc inhumarea, acolo unde este un astfel de caz.
  • Defunctul este preluat, depus in biserica pentru sluja specifica. La finalul acesteia este depus din nou in masina mortuara si transportat catre cimitir. Pe acest drum, cunoscut de altfel ca si „drumul cel fara de intoarcere” se vor realiza opriri conform cu citirile biblice, pentru plata vamilor dupa cum dicteaza dogmele crestine.
  • In cele din urma la cimitir defunctul este asezat in groapa.

Din punct de vedere practic, transportul funerar ca serviciu ce este parte din oferta agentiilor de profil scuteste de aceasta grija. Nu conteaza conditiile climatice, distantele, astfel ca masina aleasa pentru un astfel de transport va duce la indeplinirea traaseului in conditii de maxim profesionalism.

Recomandare: este de preferat sa alegi din acelasi loc si servicii complementare. Spre exemplu, la Rarox este pus la dispozitie acest serviciu si in plus se poate opta pentru stabilirea nevoii de transport persoane. Cortegiul funerar include de regula familia, prietenii, oameni ce isi doresc sa conduca pe ultimul drum pe defunct. Dar este destul de greu sa tii pasul cu un cortegiu funerar, cand drumul este unul destul de lung. De aceea, va fi nevoie si de transportul persoanelor ce insotesc acest grup.

De asemenea, acolo unde se impune nevoia de transport funerar national sau chiar si international cu atat mai mult intervine grija de a selecta o firma care sa se ocupe de traseu. Cu atat mai practic este ca aceasta sa fie la carma cu transportul de care este nevoie, din toate punctele de vedere.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu