Trecerea averilor furate pe numele rudelor, metoda clasică a mafioţilor din PSD de a rămâne cu banii furaţi

luni, decembrie 28, 2020 18:05

Maria SchutzUna dintre metodele folosite cel mai des de către mafioţii din politică, după 1989, mai ales a mafioţilor din PSD = ciuma roşie, de a rămâne cu banii furaţi, a fost aceea a trecerii averilor furate pe numele rudelor: părinţi, copii, nepoţi etc. O imagine sugestivă în acest sens am găsit-o într-un articol din “Academia Caţavencu”, articol din 2004, pe vremea când Doru Buşcu şi ceilalţi erau ziarişti, nu slugile mafioţilor din PSD, cum au ajuns unii dintre ei în prezent.

Haideţi să vedem ce averi aveau mamele mafioţilor din politică la acea dată, anul 2004.

Tanti Oprişan

Începem cu mama lui Marian Oprişan, cel mai iubit fiu al Vrancei şi al mamei sale. Pensionară, Lucia Gherarde a devenit celebră datorită unui castel imens, de un milion de coco (dolari – n.m.), aflat la câţiva kilometri de Focşani.

Săptămâna trecută (iunie 2004 – n.m.) aţi citit, tot în Academia Caţavencu, cum s-a enervat Marain şi i-a scris dânsa un memoriu către şefii poliţiei, să-i întrebe de sănătate şi de curajul pe care l-au avut când au trimis un om să verifice includerea pe domeniu a unui puţ de apă potabilă ce aparţine de oraşul Odobeşti.

Marian a comentat în două conferinţe de presă: 1) “Nu înţeleg, după 35 de ani de muncă (în care a turnat şi la Securitatea comunistă mama banditului Marian Oprişan – n.m.) un pensionar nu poate să-şi ridice o casă de vacanţă?” şi 2) “Să fie clar: mama e proprietarul, dar e a mea, a fratelui meu şi a mamei; ea e proprietar ca să nu avem probleme cu succesiunea”.

În martie 2003, consilierii judeţeni au pus frână unei afaceri de familie în care urmau să intre aşa: terenurile statului plus ale mamei (altele decât alea pe care-i castelul), se adăugau nişte bani de la buget şi ieşea un parc de distracţii. Era vorba de cele 8,5 hectare pe care mămica oprişanului tocmai şi le luase cam cu banii de TV Mania şi o pungă de floare din import.

Practic, tovarăşa Gherarde cumpărase pământul, dar, cum fostul manechin PSD a fost acuzat că i-a forţat pe ţărani să-l vândă la preţuri de toată jena, cu greu se putea numi “comerţ” tranzacţia respectivă.

Prins cu hectarul mic, Oprişan a dat-o la întors şi a declarat: “Mama mea va face agricultură acolo. Şi eu ţin la agricultură!”. În acest timp, unchiul Garibaldi, fratele mamei, moare de foame, pe la gară, de câteva ori pe zi.

La sfârşitul anului trecut (2003 – n.m.), mama lui Marian Oprisan a fost indicată drept turnător la Securitate, ba chiar unul care a avut şansa să avanseze, nu să se împeidice lamentabil, precum fiul care şi-a înecat cariera de turnător în propriile greşeli de gramatică. Era pe vremea când, se ştie, Oprişan era manechin la fabrica de confecţii, iar hainele veneau pe el, evident, ca turnate.

Bunica prinţişorilor

Trecem acum la o soacră. Cea a lui Adrian Năstase, care va intra în istorie chiar ca “Soacra lui Adrian Năstase” (era iulie 2004 şi mătuşa Tamara trebuia să aştepte luna februarie 2005, pentru a apărea pe scena istoriei mafiei româneşti – n.m.).

Viitorul premier s-a orientat cât se poate de bine când a fost vorba să-şi ia a doua nevastă şi, bănuim, ultima: peste mulţi ani, când copiii săi se vor apuca să studieze tainele lui “the” mic de mână la Şcoala Americană, taxa de şcolarizare va fi ajuns la 20.000 de dolari. Iar cea care le-a plătit primii paşi spre aroganţa finală a fost, se înţelege, bunica, soacra lui Bombonel.

Mam’ Maz’re

Gabriela Victoria Mazăre este mama lui Radu Ştefan Mazăre, primar la Constanţa (în 2004 – n.m.) şi lider PSD pe zona costieră. Tovarăşa Mazăre este acţionar la Nisipuri SA şi APV Media Turism SA, alături de cei trei fii ai săi. Care, între noi fie vorba, apar ca acţionari la 9 (Radu Ştefan), 8 (Mihăiţă) şi, respectiv, 4 firme (Alexandru).

Din păcate, Finanţele Publice nu ne-au putut ajuta cu informaţii despre bilanţurile celor două firme în care a pătruns mâna de fier a tovarăşei Mazăre, dar ne-a lămurit buştean asupra adresei exacte a societăţii Nisipuri SA: ”Zona Melody, pe malul lac Sutghiol Mamaia”.

Unul dintre partenerii de afaceri ai tovarăşei Mazăre este Gabriel Marius Stan. Fix un proaspăt (în 2004 – n.m.) viceprimar al Constanţei, membru şi vicelider local al PSD exact de când a intrat şi Radu Mazăre în partid. A fost şef al Corpului de Control al Primăriei şi, ca să vedeţi ce activitate ingrată avea omul, el a fost desemnat să agaţe un lacăt plin de semnificaţii pe cabinetul de senator al lui Dan Rahău, la puţin timp după ce acesta s-a cărat din PSD şi s-a împotmolit în salonul de păsărele al PRM.

Mătuşile de Gorj

După două mame şi o soacră, dăm o tură pe la mătuşile lui Nicolae Mischie: Puica Popescu, Dorela Făinişi şi Lucica Bicescu. Înainte să vedem ce este cu mătuşile – pe care, se ştie, nu le alegi, ca pe soacre -, să ne amintim că mega-charismaticul gorjean a fost acuzat recent (în 2004 – n.m.) că a primit drept plocon, de la nişte americani, o vilă. Aveam de gând să spun “vilă de neam prost”, dar, când mi-am amintit de obiceiul rudelor de a-i lăsa casele în grijă, m-am răzgândit: nu-i chiar prost.

Unde ceartă procurorii PNA, mângâie ori au mângâiat mătuşile lui Mischie, care au grijă să-i lase lui cam toate casele pe care le găsesc prin bătătură. Alături de mătuşi, în afara partidului (PSD – n.m.), şi cu ajutorul omului său, actualul (era 2004 – n.m.) preşedinte al Consiliului Judeţean, Mischie controlează judeţul în continuare.

Mama Forţei de Muncă

Ioan Cindrea este (era în 2004 – n.m.) lider PSD Sibiu, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, consilier judeţean, fiu al tovarăşei Paraschiva Cindrea. Registrul Comerţului conţine în scriptele sale trei firme la care apare ca acţionar Paraschiva Cindrea: Argenta SRL, MC-Plus SRL şi Confsib International SRL.

Pe 11 iunie 2004, Argenta şi-a întrerupt activitatea, iar MC-Plus, care se ocupă de comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, nu a depus niciun bilanţ la Ministerul de Finanţe. Ar mai fi un amănunt extrem de specializat: acum câţiva ani, presa a identificat un virus de tip PHARE ce atacase cu sânge rece şi 50.000 de euro firma Confsib. A fost atins de molimă şi deputatul PSD Gheorghe Suditu, coleg de afacere cu tovarăşa Cindrea şi coleg de partid cu fiul dumneaei.

Soacra securistului

Ristea Priboi este celebru în breaslă pentru afacerea de mare succes prin care o doamnă din Bucureşti, Elena Buciu, a căpătat nişte bani de la buget. “Care-i legătura?”, veţi întreba, şi bine veţi face. Ne lămureşte Ziarul de Vrancea – doamna avea, la ora dezvăluirilor, cel puţin trei mari calităţi: acţionar la firma care a furnizat mape de juma’ de miliard (lei vechi – n.m.) către Consiliul Judeţean Vrancea, octogenară şi, mai ales, soacră a deputatului securist. De aceea, ne temem că, de fapt, a puţin spus “a căpătat bani” de la Consiliul Judeţean Vrancea. Mai degrabă, presupunem că i-a smuls în chinuri grele, cu lampa vârâtă în ochi! Firma era adminsitrată de soţia deputatului PSD Priboi şi tare ne mirăm că nu a vândut şi niscaiva capsatoare, numai bune să-şi prindă deştele în dânsele angajaţii de la Consiliu.

Doamna Frutti Fresh

Cunaoşteţi, probabil, sintagma “Fraţii Micula”, aţi auzit-o de nenumărate ori. Aţi şi gustat-o din când în când, alături de câteva seminţe şi două fete de la bufetul sătesc. Dar v-aţi întrebat vreodată cine este, totuşi, “Mama Fraţilor Micula”? Mama fraţilor Micula este Saveta Micula. Numele său apare într-un dosar privind tranzacţii suspecte de terenuri din Oradea. Dincolo de aceste terenuri, Saveta Micula din Cucuceni, judeţul Bihor, localitate cu ceva mai mult de 100 de locuitori, este acţionar la SC Clas Media SRL. Recent, Clas Media din Oradea a obţinut licenţa pentru o frecvenţă radio din Capitală, cea de 91,7 MHz, semn că s-ar putea să mai auzim de câteva miliarde de ori – o să ne inunde difuzoarele – de sintagma “European Drinks”.

Soacra de Externe

După cum aţi observat recent în paginile revistei, Mircea Geoană nu are doar tată, ce are şi o soacră. Culmea, de orientare ţărănistă. Doamna Margareta Costea s-a remarcat prin evoluţia sa în domeniul imobiliarelor: una dintre casele familiei a fost închiriată unor străini care nu au vrut în ruptul capului să soună vreo sumă, de teamă, probabil, să nu râdem de ei. Este vorba de un imobil donat de o rudă plecată tocmai hăt, în îndepărtata Americă, cu căţel, purcel şi ce-o mai fi încăput în valiza sa de tip “diplomat”.

Madam Seche

Agripina Sechelariu, mama ex-primarului PSD din Bacău, şi-a dus pasiunea pentru autobuze la extrem. Plecând de la capăt de linie ca simplu taxator de bilete, pe vremea lui Ceaşcă, a ajuns să controleze firma ce a concesionat recent (iunie 2004 – n.m.), de la primăria fiului, zece trasee de transport local din oraş – vorbim aici de perioada în care fiul încă era primar, evident, şi nu apucase să strige huo! către călătorii care l-au dat jos din funcţie. Pe finalul mandatului, înainte de fluierăturile finale, regia mamei a mai primit nişte bani de la buget.

Iar când nu pune la punct strategiile financiare, cu balanţele între bilete, abonamente şi blatişti, tovarăşa Sechelariu se dedică fotbalului şi echipei FCM Bacău. Fiul domniei sale a dezvălui ziarului Evenimentul zilei: “Câteodată îmi mai spune de câte unul că a jucat slab sau că tactica a fost greşită la vreun meci. O ascult, fiindcă este pasionată de acest sport. Are probleme cu tensiunea, mai ia câte un medicament, dar nu vrea să lipsească de la meciurile de acasă”.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu