Turnătorul la Securitatea comunistă Marian Oprişan – dictatorul PSD-ist al judeţului Vrancea

miercuri, martie 25, 2020 8:57

Marian OprisanO întâmplare din 2004, anul jafului total al ciumei roşii în România.

În Săptămâna Mare, Oprişan a ţinut prost

Chiar dacă nu-l cheamă Anton, Marian Oprişan ar fi trebuit să ajungă, la pregătirea lui, cel mult turnător de beton.

A turnat însă la Securitatea comunistă şi, cum nici aici nu s-a descurcat foarte bine, a trebuit să se reorienteze spre domenii mai tolerante din punct de vedere gramatical.

Aşa a ajuns Oprişan, dintr-un simplu posesor de carnet de tractorist, un ditamai baronul local pesedist.

Aici, printre baroni, nu-l întreabă nimeni despre despărţirea în silabe şi nici despre lucruri mai complicate, de doctorat, cum ar fi virgula dintre subiect şi predicat.

Astfel că, nemaiconfruntându-se de atâta timp cu complementul direct şi condiţionalul prezent, Oprişan a început să se creadă deştept.

Şi, de curând (era aprilie 2004 – n.m.), într-un moment în care cele două emisfere cerebrale încercau o colaborare cu totul inedită, Oprişan a dat frâu liber neuronului şi i-a spus jurnalistului Mihai Boicu de la Ziarul de Vrancea: “Ţin să-ţi declar în mod oficial că eşti un prost! Hai, piei din ochii mei, că mă enervezi!”. Apoi, când bicepsul a început să fie invidios pe creier şi şi-a cerut dreptul legitim la exprimare, Marean a avut o sclipire de geniu şi l-a îmbrâncit pe inamic. (“Academia Caţavencu”, nr. 622/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu