Trei avantaje ale folosirii anvelopelor de vara in sezonul cald

joi, aprilie 5, 2018 12:18
Posted in category Diverse

Anvelope de varaAnul acesta perioada rece s-a prelungit pana spre finalul lunii martie, iar multi soferi inca nu si-au schimbat anvelopele auto. Potrivit legislatiei romane, soferii nu trebuie sa isi schimbe cauciucurile in functie de anumite perioade ale anului ci in functie de conditiile de trafic. Pentru a nu risca amenzi, acestia au ales sa le pastreze pe cele de iarna pentru ca nu exista nici o obligatie legala de a avea anvelope de vara. Cu toate acestea este necesar ca ele sa fie schimbate deoarece avantajele unor cauciuri de vara in aceasta perioada a anului sunt foarte multe si importante. Pot fi schimbate cu niste anvelope ieftine daca unele de o calitate superioara sunt prea costisitoare.

Avand in vedere ca nu poti lua amenda in nici o perioada a anului pentru faptul ca circuli cu anvelope de iarna, s-ar putea sa te gandesti ca ar fi mai bine sa le pastrezi pe cele pentru anotimpul rece tot timpul anului. In felul acesta nu vei mai fi nevoit sa mergi in service toamna pentru a le schimba din nou. Exista insa numeroase avantaje daca folosesti anvelopele de vara incepand de acum. Le poti gasi pe anvelope-oferte.ro la un pret accesibil. Trebuie sa stii ca acestea se uzeaza mai greu, ofera o siguranta mai mare si micsoreaza consumul de carburant.

Avantajele folosirii anvelopelor de vara in sezonul cald

Am enumerat deja cele trei avantaje ale folosirii cauciucurilor de vara in sezonul cald, iar in randurile de mai jos vom vorbi despre fiecare avantaj in parte pentru a il intelege mai bine.

 1. Anvelopele de vara ofera o siguranta sporita
  Siguranta este cel mai mare avantaj al folosirii unor cauciucuri de vara in perioada calda, mai ales atunci cand temperaturile depasesc 30 de grade Celsius. Este gresit sa consideri ca singura diferenta dintre cele de vara si cele de iarna o reprezinta doar „floarea” sau santurile acele care se gasesc pe suprafata ce atinge asfaltul. Probabil mult mai importanta este compozitia lor. Spre deosebire de cauciucurile de iarna, cele de vara au o compozitie care le permite sa reziste mai bine temperaturilor inalte si sa aiba o aderenta mai mare pe suprafetele uscate sau calde.

  Aderanta lor sporita la asfalt ajuta la franare si la prevenirea accidentelor. Un cauciuc de vara acopera o suprafata mai mare pe asfalt, lucru care ajuta la franare. Din acest motiv e important sa respecti indicatiile producatorului in ceea ce priveste umflarea anvelopelor. Nu trebuie umflate la maximum pentru ca le scade aderenta si se franeaza mai greu.

  In cazul in care consideri in continuare ca e prea costisitor sa iti schimbi anvelopele auto primavara trebuie sa stii ca poti cumpara anvelope online, la preturi destul de ieftine. Anvelopele de vara Nokian de aici au preturi accesibile, iar in ceea ce priveste raportul calitate-pret sunt printre cele mai bune de pe piata.

 2. Scad consumul de carburant
  Consumul de carburant scade daca folosesti cauciuri de vara in perioada calda. Acest lucru este legat tot de aderenta acestora. Practic, toata forta dezvoltata de motor este fructificata prin faptul ca masina nu patineaza si nu sare din denivelari. E aproape similar cu alergatul unui atlet. Pentru aceeasi performanta, acesta depune un efort mai mare daca are incaltaminte alunecoasa decat daca ar avea una aderenta.

  Daca te-ai decis sa iti schimbi cauciucurile primavara aceasta, poti alege cauciucurile de vara Nokian. Sunt printre cele mai ieftine si de calitate. Practic, nu trebuie decat sa te uiti in cartea masinii pentru a alege dimensiunile corecte. Iti poti cumpara online cauciucuri auto de absolut toate marimile.

  Anvelope de vara

 3. Anvelopele de vara au o rezistenta mai mare in sezonul cald
  Cauciucurile de vara rezista mult mai bine in sezonul cald decat cele de iarna. Acesta ar fi al treilea avantaj important pentru a le schimba. Daca te-ai gandit ca e mult prea costisitor sa iti schimbi cauciucurile atat toamna cat si primavara, e bine de stiut ca pe termen lung aceasta practica este mult mai putin costisitoarea decat cea de a le folosi pe cele de iarna pana la uzarea lor.

  Anvelopele de vara au o compozitie concentrata pe rezistenta in timp si pe aderenta la solul uscat sau umed, fara gheata sau zapada. Un cauciuc de iarna este mult mai aderent pe zapada sau gheata insa se uzeaza mult mai repede la temperaturi ridicate si la un asfalt uscat. Cele de iarna pot fi depozitate pana la toamna, atunci cand ar trebui sa le schimbi pe cele de vara.

In concluzie, schimbarea anvelopelor auto de iarna cu cele de vara, atunci cand vine caldura, iti aduce o serie de avantaje, atat in ceea ce priveste siguranta cat si in ceea ce priveste economiile. Riscul de a provoca accidente este mai mic deoarece aderenta masinii este mai mare, iar economiile se fac din faptul ca scade consumul de carburant, iar un set nou va fi cumparat mult mai rar.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu