Unde comandăm invitaţii la nuntă

marți, august 30, 2022 15:34
Posted in category Diverse

Invitatii nunta

Ce poate fi mai frumos decât o participare la nuntă? Răspuns: organizarea unei nunţi. Aici se vede inspiraţia şi talentul organizatorilor, mai ales că ofertele sunt diverse şi, evident, trebuie inspiraţie în alegeri.

Presupunând că ar trebui să organizez o nuntă, cu siguranţa aş şti exact unde să comand invitatii nunta. Întotdeauna am apreciat oportunitatea de a personaliza un produs. Cu alte cuvinte, dacă tot am nişte gusturi, ar fi de dorit să le pot afişa într-un produs personalizabil.

Aşadar, puteţi personaliza invitaţiile la nuntă, dacă acceptaţi această recomandare, în funcţie de preţ, stil (floral, modern, greenery), dimensiune (10×15 cm, 12×17 cm, 12.5×12.5 cm), culoare (albastru, mov, roşu, alb, auriu, bej, crem etc.).

Dacă tot vorbim despre invitaţii la nuntă, haideţi să vă povestesc despre cea mai frumoasă nuntă la care am participat.

Spre sfârşitul anilor ’80 ai secolului trecut, pe vremea când eram student, am fost la o nuntă în judeţul Bistriţa-Năsăud, undeva la ţară, într-o comună. M-a invitat mirele, un fost prieten din armată, care se căsătorea în acel an. Nu ştiu de ce, dar dintre toate nunţile la care am participat, la acel eveniment m-am simţit cel mai bine. Poate şi vârsta, douăzeci şi ceva de anişori, poate şi acei oameni minunaţi care m-au întâmpinat cu atâta căldură, chiar dacă eram un străin pentru ei, poate şi anturajul – eram un grup de studenţi din Iaşi, acolo unde era student şi mirele – au adăugat acelui moment pecetea memoriei.

Pe atunci nu erau invitatii nunta deosebite, precum găsim astăzi, ba mai mult, la nunţile din Moldova, de exemplu, înainte de 1989, invitaţiile erau de foarte multe ori orale. Te duceai la casa omului şi-l invitai la nuntă.

Revenind la acea nuntă din Ardeal, după aproximativ 35 de ani de la consumarea ei, şi acum îmi amintesc atmosfera deosebită, muzica de calitate şi primirea caldă. Eram strigat cu apelativul „Domnişorul”, iar gazdele (organizatorii petrecerii) nu ştiau săracii ce să mai facă pentru a ne intra în voie, nouă, studenţilor zburdalnici din Iaşi, care aveam energie, umor, fete drăguţe (nici localnicele nu erau de lepădat) şi un chef teribil de distracţie.

La întoacere am venit cu Naşul. Am făcut o chetă în trenul accelerat care mergea spre Iaşi, iar una dintre fete, cea mai drăguţă, l-a aburit pe Naşul, un tip între două vârste, i-a marcat banul, plus un bonus de la nuntă (o sticlă cu alcool şi ceva bun de mâncare). Deşi eram foarte obosiţi, ne-am simţit bine pe drum, aveam un priten care cânta dumnezeieşte la chitară, aşa că am ţinut-o până-n Iaşi într-o cântare şi într-o degustare (de tărie şi mâncare).

Nu ştiu ce mai face fostul meu prieten, Ilovan Nelu, dacă-mi amintesc bine numele, deoarece, între timp, n-am mai ţinut legătura cu el, dar mi-a rămas în momorie nunta lor, a lui şi a soţiei sale, o fată superbă. Atunci am avut prilejul unic să particip la o nuntă ca-n poveşti, în inima Ardealului, într-un peisaj mirific şi înconjurat de oameni minunaţi.

Dragii mei, dacă primiţi invitaţii la nuntă, e bine să le onoraţi, deoarece acele momente vă vor rămâne în suflet pentru totdeauna.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu