Utilaje şi unelte pentru grădină

marți, decembrie 24, 2019 8:32
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniA avea o grădină este, cred, visul oricărui muritor. O grădină a ta în care să cultivi tot ce-ţi pofteşte inimioara. O grădină în care să te relaxezi într-o seară de vară, după o zi toridă, la aer curat şi într-o deplină armonie cu natura.

Evident, dacă rămâne la stadiul de visare, grădină rămâne doar în gândurile noastre. Pentru a prinde contur în mod practic, avem nevoie de utilaje si unelte pentru gradina. Şi aceasta deoarece, până să ajungem să ne bucurăm de frumuseţea grădinii noastre, respectiva parcelă de pământ trebuie întreţinută. Iar pentru a realiza aşa ceva ar trebui achiziţionate utilaje şi/sau unelte necesare unei astfel de activităţi. Haideţi să exemplificăm.

  • MotoferastrauMotoferestrau Ruris Dac 506 ar fi o posibilă alegere în cazul în care dorim să avem şi pomi în grădină, iar aceştia mai trebuie tăiaţi şi întreţinuţi. Oricum, un motoferestrău este indispensabil în orice gospodărie care include şi o grădină. Un om gospodar va avea grijă întotdeauna de pomii din curte şi/sau din grădină, iar aici prezenţa utilajului în cauză este strict necesară. Nu poţi întreţine o grădină fără aşa ceva. A trecut vremea în care, pentru a tăia crengile unui copac, foloseşti toporul sau alte unelte manuale, cum făceau bunicii noştri. În prezent, există metode mai rapide şi mai comode de a efectua astfel de activităţi. Odată cu evoluţia tehnologiei, avem şansa să ne facem treaba folosind metodele prezentului, mult mai practice în comparaţie cu ceea ce se făcea în trecut.
  • MotocoasaMotocoasa Dac 310 este un alt utilaj necesar pentru a întreţine o grădină. Atunci când avem de cosit iarba sau alte plante, avem nevoie de o astfel de unealtă. Nu este neapărat nevoie să avem experienţă în domeniu, experienţa apare în timp, pentru a folosi motocoasa, acest model fiind destinat unui utilizator obişnuit, nu numai specialiştilor în domeniu. Este uşor de folosit şi întreţinut, nu necesită cunoştinţe avansate despre modul ei de folosire, aveţi de reţinut nişte cerinţe minimale, plus voinţa şi dorinţa de a o folosi. Ca să nu mai spun de preţ, care este mai mult decât avantajos. Ca posesor de grădină – doar aşa, din propria experienţă, poţi povesti altora despre un subiect sau altul -, adresându-mă altor posesori, sau măcar viitori posesori, de grădini, trebuie să spun că un astfel de utilaj trebuie să-l avem, dacă ne dorim ca bucata aceea de pământ să fie întreţinută şi să ne bucurăm de roadele ei.
  • Masina de tuns iarbaMasina de tuns iarba RM 248.0 Stihl ar fi o altă alegere inspirată, dacă grădina are şi gazon. Este un utilaj uşor de manevrat, la care se poate ajusta înălţimea de tăiere în şapte moduri (are şapte setări), de la 25 mm până la 75 mm. Coşul de colectare a ierbii tăiate are capacitate de 55 litri, ceea ce înseamnă, în cazul unui gazon de dimensiuni medii, că n-o să aveţi probleme cu finalizarea cositului într-un inteval de timp scurt. Dacă mai punem şi că lăţimea de tăiere este de 46 cm, plus că mânerul este moale şi ghidonul pliabil, avem imaginea cât de cât completă a unui produs care nu trebuie să lipsească din arsenalul de utilaje şi unelte necesar întreţinerii grădinii noastre.

Unde găsesc utilaje si unelte pentru gradina

Dintre posibilele variante la care putem apela, una dintre ele se distinge în mod clar: Expert Scule

Aceasta este interfaţa sau brand-ul, dacă vreţi, societăţii Tour Impex Group SRL, cu sediul în calea Zarandului, nr. 70, Deva, Hunedoara.

Telefon (contact): 0786 703 665

Cum omul gospodar îşi face iarna car şi vara sanie, chiar dacă este încă luna decembrie, n-ar fi rău să ne gândim că, la un moment dat, va veni şi primăvara, aşa încât putem comanda de pe acum utilaje şi unelte pentru grădină, pentru a ne apuca de treabă atunci când este momentul propice.

Se spune că natura este generoasă cu cei care trăiesc în armonie cu ea, cu cei care nu o poluează şi nu o agresează prin intervenţii brutale, care-i dau peste cap ritmul natural de evoluţie. Dacă suntem începători în ale grădinăritului, vom înţelege în timp secretele grădinii noastre, vom învăţa din greşeli (da, vom face inevitabil şi greşeli, mai mari sau mai mici) şi, la un moment dat, vom avea acel colţ de rai pe care ni-l dorim şi în care vom poposi periodic pentru a ne (re)încărca bateriile sufletului. Nimic nu se compară cu un mediu sănătos şi odihnitor, în care tot decorul contribuie la acea stare paradisiacă în care ne pierdem, fie şi pentru o scurtă perioadă de timp. Aceasta ar fi grădina la care visăm.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu